Jonglerii cu firme fantomă

O firmă înfiinţată abia anul trecut a reuşit să prejudicieze bugetul de stat cu aproape 3.000.000 de lei. Reprezentanţii Gărzii Financiare Constanţa au declarat ieri că, în urma verificărilor efectuate la SC Terra Nostra Future SRL Constanţa, s-a constatat că firma a livrat cereale către o altă societate din Constanţa fără a înregistra în actele contabile facturile emise.

Iar aceasta, în condiţiile în care Terra Nostra Future nu funcţionează la sediul social declarat, iar administratorul nu a desfăşurat activitate, nu a întocmit şi nu a depus declaraţii la organele fiscale. „Prin neînregistrarea în evidenţa financiar-contabilă a facturilor emise, s-a estimat un prejudiciu produs bugetului de stat în sumă totală de 2.981.882 de lei", au spus cei de la Gardă. Terra Nostra Future a fost înfiinţată în iunie 2010, de către Cezar Lupu Babei, administrator şi unic asociat. Activitatea principală era reprezentată de „comerţul cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat". La scurt timp, în firmă şi-au făcut apariţia Ion Dănuţ Dulman şi Ştefan Bogdan Ardeleanu, iar Lupu s-a retras, firma rămânând celor doi. În prezent, numele lui Lupu se leagă de Octavius S SRL Constanţa. Foarte interesant, Ion Dănuţ Dulman este un tânăr de 21 de ani, al cărui nume mai apare în Star Euronick SRL, Amika Design SRL, Ancutza Market Exim, Daniel & Alina Trading, Elevat Trading, Petrol CVP şi Terra Nostra Invest. La rândul său, băcăuanul Ştefan Bogdan Ardeleanu figurează şi el în Ancutza Market Exim, Comercial Serv, Salon David, Red Camels, Basconi, New Katymar, Terra Cad Invest, Terra Nostra Invest, Ozon Onix şi Nicola Trans. Totodată, o a doua firmă care a intrat în vizorul Gărzii Financiare este Global Expo Steel SRL Bărăganu, care a vândut diferite mărfuri în valoare totală de 2.086.107 lei. „Având în vedere că societatea nu funcţionează la sediul social declarat, neexistând posibilitatea verificării înregistrării operaţiunilor în evidenţa financiar-contabilă, s-a prezumat că prejudiciul produs bugetului de stat este în sumă totală de 685.146 de lei", au spus cei de la Gardă. Firma a fost înfiinţată în cursul anului trecut, acţiunile fiind împărţite între Constantin şi Adrian Vanghele, iar activitatea principală fiind reprezentată de comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţie şi echipamentelor sanitare. În prezent, firma figurează ca având obiect de activitate transporturile rutiere de mărfuri. În timp scurt de la înfiinţare, prin societate au trecut Sorin Spiridonescu. Adrian Marsavela şi Elisabeta Puia, ultimii doi retrăgându-se şi cedându-i acţiunile lui Spiridonescu. În 2010, cifra de afaceri a fost de 3.626.213 lei, profitul net a fost 5.862 de lei, iar cheltuielile au fost de 3.619.283 de lei. AdrianVanghele figurează în Terra Expo Cereal, Terra Expo Group şi Expo Union Trans, iar numele lui Constantin Vanghele se leagă şi de Tehno Replast SRL. Adrian Marasavela mai apare în Crisal Serv-Com, alături de cel al Elisabeta Puia.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Necunoscut

07 Mar, 2013 20:00

Căutati mafia din spatele lor nu pe ei care nau nici dupaa ce bea apa. Uitativa la cine sunt vilele luxoase si mașini de lux aia sunt infractorii . Sa facă cineva cv ajunge cât au furat statu cu alte identitati

Articole asemanatoare

Studiu Pericolul din spatele cumpărăturilor online

04 May 2024 380

Decizie CNSC O licitație organizată de Drumuri Județene Constanța SA, contestată de Almatar Trans SRL

04 May 2024 391

„Cu 2MAI puțini“, acțiune în memoria tinerilor pieriți în tragedia de la 2 Mai, în Vama Veche

02 May 2024 510

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 870

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 558

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 491

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 372

Cum să te relaxezi și să-ți încarci bateriile online după o zi lungă la muncă

24 Apr 2024 454

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 781

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 505

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 461

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 437

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 526

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 522

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 560