„Poliţiştii pot fi stimulaţi cu libere, avansări în grad şi mulţumiri"Comisarul-şef Burlacu vorbeşte la al şaptelea şofer reţinut de Poliţia Rutieră

accident-campus.jpgComisarul-şef Valentin Burlacu, inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, spune că prin astfel de acţiuni vom avea străzi mult mai sigure

Un bărbat a ajuns în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa după ce, băut fiind, a provocat un grav accident rutier. Mai mult decât atât, conducătorul auto ar fi încercat să scape de poliţişti părăsind locul accidentului, însă maşina i s-a oprit în drum din cauza avariilor produse. Din păcate, o fată de 22 de ani se află în stare gravă în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar medicii nu-i dau şanse prea mari de supravieţuire. Aseară, instanţa de judecată a decis ca bărbatul să stea în spatele gratiilor pentru 29 de zile.

accident-politiarutiera.jpgReprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au informat că, pe data de 21 martie, la ora 17.40, în municipiul Constanţa, Aurel Iancu, de 38 de ani, din Constanţa, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat şi 2,40 alcool pur în sânge, a condus o autoutilitară pe bulevardul Aurel Vlaicu. În momentul în care a ajuns în zona Campusului „Ovidius", din cauza neatenţiei în conducere, conducătorul auto a pătruns pe trotuar şi a accidentat-o grav pe Ela Loredana A., de 22 de ani, din Constanţa. Oamenii legii spun că fata se deplasa regulamentar, iar după producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei, fiind imobilizat la aproximativ 500 de metri. Aurel Iancu a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, pe bază de ordonanţă şi a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au decis ca bărbatul să stea în spatele gratiilor pentru 29 de zile. Şoferul nu se află pentru prima dată în atenţia poliţiştilor, în 2006 fiind depistat băut la volan. Pe numele conducătorului auto a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă, conducerea unui automobil pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor. În continuare, lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa derulează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care a avut loc accidentul. De remarcat că acest şofer este cel de-al şaptelea băgat în arest luna această, ca urmare a activităţilor Poliţiei Rutiere, depăşind numărul înregistrat pe tot anul 2011, respectiv şase. Având în vedere acest context, comisarul-şef Valentin Burlacu, inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, spune că prin astfel de acţiuni vom avea străzi mult mai sigure. În ciuda eforturilor depuse, comandantul Poliţiei Judeţului spune că motivarea financiară a subalternilor săi nu este posibilă, din nefericire, însă poliţiştii pot fi stimulaţi cu libere, avansări în grad şi mulţumiri.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ANR Operaţiunea de căutare a celor trei marinari sirieni dispăruţi, suspendată

18 May 2024 338

Judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța, din Judecătoria Mangalia, vrea să plece de la Mangalia! Iată când s-ar putea decide totul (DOCUMENT)

18 May 2024 715

Știri Constanța Accident rutier la intersecția bulevardului Ferdinand cu strada IG Duca (GALERIE FOTO)

18 May 2024 1127

Oficial de la IPJ Tulcea despre accidentul de pe DN 22A. Coliziunea s-a produs la depășire

17 May 2024 905

UPDATE ISU Delta Tulcea despre accidentul rutier de pe DN22, cu opt persoane implicate (Galerie FOTO)

17 May 2024 782

Trafic blocat pe DN22 Tulcea-Babadag, din cauza unui accident rutier!

17 May 2024 680

Știri Constanța Șofer băut, prins la volan de polițiști după ce a cauzat un accident rutier

17 May 2024 387

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul dintre Corbu și Năvodari, în care culturistul Costel Căileanu a decedat

16 May 2024 848

Constanța Doliu în sport. Culturistul Costel Căileanu, mort în gravul accident rutier dintre Năvodari și Corbu. Campionul avea doar 54 de ani! (GALERIE FOTO)

16 May 2024 6504

IGPR InfotraficTrafic oprit pe DN 67

16 May 2024 228

Mesaje de condoleanțe pentru bărbatul decedat în accidentul de pe DJ 226 din județul Constanța (FOTO)

16 May 2024 2831

UPDATE Accident rutier grav între Năvodari și Corbu! O persoană a decedat (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 May 2024 7307

IGPR InfotraficTrafic blocat pe E 70

16 May 2024 233

Accident rutier în apropiere de localitatea Greci, județul Tulcea! (FOTO)

15 May 2024 681

Justiție Constanța Dosarul tragediei de la 2 Mai! Se cer despăgubiri de peste 33 milioane de euro

15 May 2024 1672