Proxenetism şi trafic de minori Patru bărbaţi trimişi în judecată de DIICOT, condamnaţi de Tribunal

Iulian Viorel Bălteanu, Ionel Chingă, George Alexandru Sandu şi Aurel Nicolae, toţi cercetaţi pentru trafic de minori şi proxenetism, au fost condamnaţi. Ieri, judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din cadrul Tribunalului Constanţa, l-a condamnat pe Bălteanu la trei ani de detenţie pentru constituire de grup infracţional, tot la trei ani pentru trafic de minori, şi la alţi trei ani pentru proxenetism. Iulian Viorel Bălteanu a fost achitat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În final, după contopirea pedepselor, Bălteanu s-a ales cu cinci ani de închisoare.
 
Mai departe, Ionel Chingă a luat 3,6 ani de închisoare pentru constituire de grup infracţional, 3,6 ani pentru trafic de minori şi alţi doi ani pentru proxenetism. După contopire, judecătoarea Iulia Cezara Suciu l-a condamnat pe Chingă la 3,6 ani de detenţie. George Alexandru Sandu a primit nouă luni pentru constituire de grup infracţional şi 1,4 ani pentru proxenetism. În final, Sandu a rămas cu pedeapsa de 1,7 ani.
 
Aurel Nicolae a luat trei ani pentru constituire de grup infracţional, alţi trei ani pentru trafic de minori şi tot trei ani de închisoare pentru proxenetism. După contopire, lui Nicolae i s-a aplicat pedeapsa de cinci ani. Nu este de trecut cu vederea nici faptul că, în cauză, două tinere au fost achitate pentru proxenetism. Conform minutei judecătoreşti, judecătoarea Iulia Cezara Suciu a dispus confiscarea a două laptopuri, a unui pistol, a patru cartuşe, precum şi a sumei de peste 100.000 de lei.
 
Decizia Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa, cu contestaţie.
 
Amintim că, în luna noiembrie 2013, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa şi procurorii DIICOT - Serviciului Teritorial Constanţa au efectuat cinci percheziţii în municipiul Constanţa, în oraşul Murfatlar şi în comuna 23 August, în locuinţele celor patru persoane mai sus precizate.

Minore şi majore  

„Din cercetările efectuate până în prezent, a reieşit că, începând cu luna iulie 2013, membrii grupării ar fi recrutat, cazat şi exploatat sexual în folosul lor, în apartamente închiriate din municipiul Constanţa, mai multe femei, atât minore, cât şi majore. De asemenea, suspecţii ar fi racolat clienţi prin postarea de anunţuri explicite sau cu oferte de masaj, însoţite de numere de telefon de contact şi de fotografii ale fetelor, în paginile electronice cu anunţuri ale unor cotidiane locale sau prin intermediul unor taximetrişti din anturajul lor. În urma percheziţiilor, au fost ridicate trei laptopuri, două tablete, un hard disk, 17 cartele telefonice, 21 de telefoane mobile, un pistol, patru cartuşe cu bile de cauciuc, înscrisuri, 1.480 de euro şi 8.550 de lei. De asemenea, în locuinţele percheziţionate, au fost depistate trei victime, cu vârste cuprinse între 16 şi 22 de ani“, au conchis procurorii.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Flagrant delict la festival, în Mamaia Un bărbat a prezentat „oferta” de droguri procurorilor DIICOT (VIDEO)

07 May 2024 412

Droguri la un festival din Mamaia Arest preventiv pentru trei persoane. Oficial de la Tribunalul Constanța

07 May 2024 452

Constanța Bărbat, prins cu droguri în flagrant delict la un festival din Mamaia

06 May 2024 481

Oficial de la DIICOT Constanța Droguri la un festival de muzică din Mamaia! Două persoane reținute

06 May 2024 526

Un tânăr din Satu Mare și o educatoare din Marea Britanie, condamnați la Constanța, pentru droguri!

04 May 2024 811

Justiție Constanța Închisoare cu suspendare pentru un tânăr din Constanța prins cu zeci de grame de Cannabis pregătit pentru vânzare

03 May 2024 581

DIICOT, surpriză la percheziții în București! Canabis în borcane de murături (FOTO)

03 May 2024 372

DIICOT, acțiune fulger la Constanța! Ce s-a descoperit la percheziții (FOTO)

25 Apr 2024 666

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 543

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 731

Procurorul general al Dobrogei și șefa DIICOT Constanța, printre reclamanți Mai mulți procurori din Constanța au dat în judecată Ministerul Public! Răspunsul Tribunalului (MINUTA)

05 Apr 2024 642

Cocaină Trafic de droguri de mare risc la Constanța! Procurorii fac mai multe percheziții

03 Apr 2024 715

DIICOT face percheziții în Constanța și Iași! Procurorii acuză - trafic de minori, act sexual cu un minor, pornografie infantilă și proxenetism

03 Apr 2024 686

DIICOT Constanța, una dintre cele mai puternice structuri anti-mafia din țară! Bilanț 2023 - mii de dosare de trafic de droguri, bunuri de peste 180.000 de euro indisponibilizate și două achitări (DOCUMENT)

02 Apr 2024 943

Surse Polițist cercetat de DIICOT Constanța, plasat sub control judiciar! (MINUTĂ)

02 Apr 2024 1120