Concurentii Apple si Samsung trebuie sa vanda un stil de viata

Cu toate ca piata de smartphone-uri actuala este foarte aglomerata, in continuare Apple si Samsung continua sa dea tonul.

Producatori precum HTC, LG, Sony, Motorola, Huawei, Apple si Samsung au in fiecare moment pe piata smartphone-uri foarte performante. Din pacate, desi deseori specificatiile hardware sunt similare, vanzarile de aparate nu au parca nici o legatura cu nimic. HTC este cel mai bun exemplu al acestei afirmatii, avand in vedere ca s-a reinventat complet si a facut terminale care diferite de orice altceva se gasea pe piata. Din pacate, tot HTC se chinuie sa revina pe profit si sa-si mentina pozitia relevanta in piata.

,,Producatorii OEM ar trebui sa se indeparteze de tactica de a promova functii ale produselor ca fiind atractiile principale. Trebuie sa se uite la alte categorii de caracteristici pentru a se diferentia intr-o piata din ce in ce mai saturata si incarcata de produse. De exemplu, Nike nu mai vinde doar papuci, vinde un stil de viata activ si echilibrat. Similar, in piata tehnologica, Bose nu vinde doar boxe, ei cred ca viata este mai buna cu un sunet mai bun.”

Marile companii producatoare de gadgeturi trebuie sa inceteze sa vanda produse si in schimb sa vanda un stil de viata, este de parere Ryan Garner, director pe partea de business si tehnologie la institutul de cercetare GFK. Nu trebuie sa renunte sa mai faca hardware sau sa iasa din piata, in schimb trebuie sa realizeze ca nu pot concura cu Apple si Samsung doar pe baza specificatiilor tehnice. Garner a insistat in special pe lupta camerelor de la telefoane, pe care o considera total ineficienta, deoarece utilizatorii au ajuns sa se astepte la aceste functii. Nu mai pot fi infatisate ca puncte forte, atata timp cat orice smartphone modern are o camera foarte buna, iar majoritatea diferentelor sunt de nuanta, nu de substanta. Asadar, un focus de comunicare pe specificatii precum procesoare, grafica, display, camere foto, sisteme audio sau software a devenit insuficient de multa vreme.

Intotdeauna am considerat ca succesul celor de la Apple se bazeaza pe faptul ca vind experiente si nu produse, vind apartenenta la un grup care si cu sute de milioane de membri genereaza un sentiment de exclusivism. Cei de la Samsung au reusit sa faca ceva similar odata cu lansarea seriei de terminale Galaxy S. Se pare insa ca aceasta este o lectie greu de explicat si mai greu de aplicat.

Sursa: playtech.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dezvoltarea platformelor B2B - Piața Globy

30 Apr 2024 298

Prețul de vânzare a fost redus Casa Brâncovenească din Constanța, o vilă în stil Neoromânesc, își caută un nou proprietar

27 Apr 2024 4097

„Iepurașul pompier” la Constanța Concursuri, premii, super-eroi și multe surprize pentru cei mici (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 548

ISU Constanța Iepurașul Pompier vine în Piața Ovidiu! Toți copiii sunt așteptați

25 Apr 2024 839

„Suntem cu 2 Mai puțini“ Manifest organizat în Piața Ovidiu din Constanța în memoria celor doi tineri uciși în tragicul accident de la 2 Mai (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 1053

Licitații publice Paza bunurilor publice și private aparținând municipiului Constanța vor fi asigurate și anul acesta de firmele fostului polițist și detectiv particular, Brotac (DOCUMENT)

20 Apr 2024 974

Dacor Plast SRL execută lucrări de reparații curente la o unitate militară din Constanța. Ce valoare are contractul (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 512

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 590

Evocare a trecutului Fotografia remarcabilă a Pieței Griviței din Constanța, orașul în anul 1946

15 Apr 2024 806

Caravana Shakespeare face popas și la Constanța

14 Apr 2024 621

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 485

Protest în Piața Victoriei faţă de modul în care se derulează procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, județul Constanța

14 Apr 2024 604

Piețele agroalimentare din Constanța, pregătite pentru Sărbătorile Pascale

09 Apr 2024 610

Ziua Internațională a Romilor, sărbătorită la Tulcea în Piața Civică a municipiului

09 Apr 2024 484

Teren în Piața Ovidiu Judecătorii din București explică de ce UAT Constanța prin primar Vergil Chițac a pierdut procesul deschis de Banca Națională a României (MOTIVARE+DOCUMENT)

07 Apr 2024 3710