Covasna Autoritatile locale din Covasna si Harghita au intrat la intalnirea cu seful statului

O delegatie formata din reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene din Covasna si Harghita a intrat, duminica, la ora 12.00, la discutii cu seful statului, Traian Basescu, la vila de protocol din statiunea Covasna, unde presedintele se afla de doua zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La intalnire participa vicepresedintele Consiliului Judetean Covasna, Vajda Lajos, prefectul Gyorgy Ervin, primarii municipiilor Sfantu Gheorghe si Targu Secuiesc, respectiv Albert Almos si Torok Sandor, dar si primarul statiunii Covasna, Zsuffa Levente. Din judetul Harghita participa la intrevederea cu seful statului primari de orase si municipii, printre care edilii din Odorheiu Secuiesc, Toplita, Gheorgheni, Cristuru Secuiesc, presedintele CJ Harghita, Bunta Levente, si prefectul Constantin Strujan. Vicepresedintele CJ Covasna, Vajda Lajos, a declarat, duminica dimineata, corespondentului MEDIAFAX, ca in cadrul discutiilor cu seful statului intentioneaza sa ridice problema lipsei fondurilor pentru infrastructura locala. "Voi explica domnului presedinte ca este nevoie de mult mai multi bani pentru modernizarea infrastructurii locale, care este vitala pentru dezvoltarea turismului", a subliniat Vajda. De asemenea, va fi ridicata si problema necesitatii reorganizarii actualelor regiuni de dezvoltare economica, fiind invocat proiectul UDMR, elaborat in acest sens in toamna anului trecut. "Noi nu vorbim despre o regiune maghiara, ci despre una unde maghiarii sunt majoritari, dar pe care dorim sa o realizam impreuna cu romanii", a precizat vicepresedintele CJ Covasna. Vajda a mai spus ca va explica presedintelui Basescu ca din partea politicienilor romani ar fi nevoie de mai multe mesaje asemanatoare cu cel transmis vineri de sefului statului. Traian Basescu a transmis, vineri, la Covasna, un mesaj romanilor si maghiarilor din Covasna si Harghita. "Singurul drum valabil pentru cetatenii Romaniei, atat romani, cat si cetateni romani de etnie maghiara, este unul singur: impreuna! Numai asa avem sanse sa traim bine impreuna", a spus seful statului. Presedintele Traian Basescu a declarat ca foarte multi politicieni din Romania inca mai cred ca pot castiga voturi pe problema nationalist-extremista, insa, in opinia sa, acest lucru nu mai este posibil pe subiecte nationalist-extremiste. "Parerea mea este ca nu se mai pot castiga voturi pe povestea asta, pentru ca si ungurii, si romanii si celelalte 18 minoritati cred ca tara noastra, care este europeana, nu poate avea probleme teritoriale", a adaugat seful statului. Traian Basescu se afla in Covasna incepand de vineri. In cursul zilei de sambata, presedintele s-a intalnit cu reprezentantii romanilor din judetele Covasna si Harghita.

Scris de: {autor}MFX{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 684

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 572

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 734

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 994

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1309

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1585

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 990

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 779

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 618

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 822

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 693

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 588

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1020

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 620

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 748