Sute de turisti finlandezi au ajuns la Constanta, la bordul unei nave de croaziera

Reprezentantii Ministerului Turismului, ai Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului - Litoral si cei ai Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania au asistat, vineri, la sosirea unei nave de croaziera in Portul Constanta, transmite corespondentul MEDIAFAX. Nava de croaziera Kristina Regina, apartinand companiei finlandeze Kristina Cruises, a ancorat in Portul Constanta. Ea efectueaza croaziere pe ruta Istanbul-Odessa-Istanbul, iar pasagerii au avut posibilitatea timp de cateva ore sa viziteze orasul de la malul marii inainte de a se indrepta catre Ucraina. Cei 200 de turisti finlandezi au fost intampinati cu paine si sare la coborarea de pe nava, iar in terminalul de pasageri, au avut parte de un moment folcloric. Apoi, ei au fost imbarcati in mai multe autocare si au efectuat un tur al orasului si al statiunii Mamaia, oprindu-se pret de cateva minute la principalele obiective din municipiu, dupa care au luat masa de pranz la un restaurant cu specific romanesc. La sosirea oaspetilor finlandezi au asistat, printre altii, ministrul Turismului, Ovidiu Silaghi, presedintele Asociatiei Litoral, Corina Martin si presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Dragos Anastasiu. Ei au avut parte de un tur al terminalului de pasageri, iar ghid le-a fost directorul Administratiei Porturilor Maritime Constanta, Constantin Matei. Ministrul Ovidiu Silaghi a precizat ca trebuie gandita o strategie pentru ca turistii care sosesc in Constanta la bordul navelor de croaziera sa ramana cateva zile in Romania si sa fie dusi sa viziteze o parte din principalele puncte de interes ale tarii. Nava finlandeza a fost construita in 1960 si se afla la ultimele curse pe marile lumii, urmand sa fie casata peste doi ani. Delegatia ministrului s-a indreptat apoi catre faleza municipiului Constanta pentru o scurta plimbare, iar apoi a ajuns la Aeroportul Mihail Kogalniceanu. Conducerea acestei institutii i-a prezentat ministrului Ovidiu Silaghi un istoric al aeroportului, insistand si asupra proiectelor care se desfasoara in prezent la Mihail Kogalniceanu. Delegatia a avut ocazia sa asiste si la decolarea unui avion al companiei low-cost Ryanair catre Pisa, dupa ce, in urma cu aproape trei saptamani, a fost inaugurata prima cursa aeriana intre judetul Constanta si Italia.

Scris de: {autor}MFX{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 535

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 486

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 701

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 610

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 549

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 797

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 565

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 672

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 716

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 537

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 588

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 558

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 794

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3408

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14224