„Acest lucru nu se va întâmpla niciodată” vs. „E o alianţă naturală” Senatorii Haşotti şi Chiru, pro şi contra unei alianţe PNL-PDL

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat ieri că, din punctul lui de vedere, o alianţă de guvernare PDL-PNL este normală. Blaga a menţionat că nu poate spune acelaşi lucru despre o alianţă PDL-PP-DD, asta în pofida faptului că cele două partide au colaborat şi vor putea să colaboreze în continuare în Parlament.
Potrivit rtv.net, preşedintele democrat-liberalilor a afirmat: „O guvernare normală ar fi cea cu PNL, pentru că noi nu avem probleme din acest punct de vedere, n-am avut niciodată, în a pune la punct un program de guvernare alături de ei, în a stabili ţinte de TVA, ţinte de cotă unică, n-am avut niciodată problemele astea. Ar fi naturală o alianţă cu PNL, dar este mult până atunci”.

Cum sunt primite, la Constanţa, declaraţiile liderului PDL? Senatorul Gigi Chiru, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa şi de altfel un susţinător declarat al lui Blaga a declarat: „Cu siguranţă, este o alianţă naturală, care va genera, pe partea dreaptă a politicii româneşti, forţa de care România are nevoie pentru a-şi atinge obiectivele economice. Cred că nicăieri în România, în niciun alt judeţ, această alianţă nu este atât de necesară”. Întrebat cum crede că această alianţă ar fi posibilă la Constanţa, atâta vreme cât relaţiile dintre democrat-liberalii şi liberalii de aici sunt foarte tensionate, Chiru a subliniat: „Vorbim despre o alianţă PNL-PDL, nu despre o alianţă între persoane”.

„Un cuţit înfipt în spate”

La polul opus, senatorul constănţean Puiu Haşotti, vicepreşedinte PNL la nivel naţional, şi-a mărturisit convingerea că o astfel de alianţă nu se va materializa: „Sunt convins că acest lucru nu se va întâmpla. Nu trebuie să se întâmple. Toate partidele care au colaborat cu PDL-ul s-au simţit trădate şi au primit un cuţit înfipt în spate. Ei (n.r. democrat-liberalii) nu sunt un partener credibil. Atâta vreme cât Traian Băsescu este preşedintele României, nu se poate pune nici măcar problema unei discuţii cu PDL pentru un parteneriat cu PNL”.
Parlamentarul liberal a menţionat, de asemenea, că „PNL nu îşi trădează aliaţii, liberalii sunt parteneri corecţi”. „Suntem în USL şi rămânem în USL”, a conchis Puiu Haşotti.
În 2007, PNL-ul condus atunci de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a decis eliminarea de la guvernare a PDL. În aprilie 2007, alianţa DA a devenit astfel nefuncţională.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

cfr

06 Mar, 2013 18:25

"Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, vrea să aducă firmele de stat subordonate, majoritatea cu pierderi sau în insolvenţă” pe profit. ”Voi opri robinetul de bani deschis, reprezentat de furturi şi management defectuos”, a promis ministrul. Asteptam de ceva timp dl.FENECHIU sa opriti "robinetul" la CFR CALATORI , UNDE DIRECTORUL GENERAL VALENTIN DOROBANTU,A DESCHIS ROBINETUL LA MAXIM SI NIMENI NU VEDE."

Articole asemanatoare

Muzeul Național de Istorie a României Proiectul expozițional „Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la naștere”, realizat de BNR

17 Apr 2024 565

Profesorul de la Liceul Lucian Blaga din București, acuzat că avea o idilă cu o elevă, arestat preventiv

13 Apr 2024 674

Elevi de la Liceul Teoretic “Lucian Blaga” Constanța, în vizită la Polaris M Holding (GALERIE FOTO)

29 Mar 2024 579

Elevul Cristian Dorian Hiastru, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanța, și-a lansat cartea „Dinastia Said” (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 888

Ședința CLM Constanța Consilierii locali discută despre creșterea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Constanța (DOCUMENT)

29 Feb 2024 579

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 763

Acțiuni preventive ale polițiștilor, în unități școlare din județul Constanța

10 Feb 2024 611

Constanța Primăria face demersuri pentru a construi pasarela pietonală peste liniile de cale ferată în zona Liceului Lucian Blaga (GALERIE FOTO)

08 Feb 2024 719

Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

01 Feb 2024 1318

Imobiliare Constanța Vasilică Ivan de la VDT Construct a primit autorizația de construire pentru imobilul de pe strada Lucian Blaga

19 Jan 2024 1118

PNL şi-a desemnat echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare. Lucian Bode – şef de campanie

20 Nov 2023 1087

Programul naţional "Cadastrarea satului românesc", prioritatea ANCPI

17 Nov 2023 875

O locuință a luat foc în Oradea. Acoperișul și o terasă, cuprinse de flăcări

06 Nov 2023 678

ISU BihorIncendiu la o locuință de pe strada Lucian Blaga din Oradea

06 Nov 2023 452

Firme Constanța Societatea Pur & Simplu Vegetarian SRL închide punctul de lucru de pe bulevardul Tomis

01 Nov 2023 950