Conflict intre consilieri si primarul din Ghindaresti

Trei alesi locali din comuna s-au intalnit ieri cu prefectul judetului pentru a transa problema din zona * Primarul PSD, Ilie Lintarov a modificat de capul sau hotararea privind taxele si impozitele locale, aprobata de consilierii locali in sedinta de Consiliu din 27 mai

Conflictele permanente care au existat la Primaria Ghindaresti in ultimii ani au fost tinute sub control de fosta conducere a Prefecturii Constanta, care a pus deoparte reclamatiile formulate de cetateni si consilierii locali.Consilierii locali sustin ca primarul localitatii, Ilie Lintarov (PSD) are un comportament neadecvat atat in cadrul consiliului cat si in relatiile cu cetatenii.Vasile Simion (PD), Petre Averian (PNL) si Alexe Iacob (Comunitatea Rusilor Lipoveni) si presedintele Comunitatii Lipovenilor din localitate, Alexe Melicov au solicitat ieri sprijin prefectului judetului, Danut Culetu in solutionarea diferendului din zona.In cadrul ultimei sedinte de Consiliu Local care s-a desfasurat pe 27 mai, consilierii locali din Ghindaresti au aprobat proiectul privind taxele si impozitele locale pentru anul 2006. Pana aici nimic deosebit, numai ca in momentul in care primarul Ilie Lintarov a cerut presedintelui de sedinta sa semneze procesul verbal al sedintei, acesta din urma a constatat ca hotararea care ii fusese pusa sub nas la semnat nu coincidea cu ceea ce votasera consilierii in sedinta. Presedintele sedintei respective a fost consilierul liberal Petre Averian, care constatand eroarea a refuzat sa semneze procesul verbal. Averian i-a solicitat primarului sa organizeze o sedinta de consiliu extraordinara in cadrul careia sa fie modificat proiectul de hotarare privind taxele locale. Acesta a refuzat. Pentru ca Legea administratiei permite aceste lucru, sedinta extraordinara a fost convocata in final la initiativa a doua treimi din consilieri. Initiatorii au solicitat primarului Lintarov si celui care tine locul temporar secretarului primariei sa le aprobe convocatorul. Ambii au refuzat, motiv pentru care consilierii s-au adresat Prefecturii. In urma discutiei, reprezentantul Guvernului in teritoriu a dispus ca un reprezentant al institutiei sa se deplaseze saptamana viitoare la Ghindaresti pentru rezolvarea problemei.Consilierii au declarat ca acest gen de probleme treneaza inca din primul mandat al lui Lintarov, insa toate nemultumirile oamenilor au fost tinute la sertar de fostul prefect, Gheorghe Martin. Vom reveni.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 672

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 562

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 725

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 985

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1304

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1573

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 979

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 768

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 611

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 818

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 690

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 588

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1015

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 618

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 744