Liberalii câştigă teren în faţa democrat-liberalilor!? Mişcări în PNL Constanţa

Liberalii constănţeni au întrat în seria acţiunilor organizatorice. Pe lângă racolarea de noi sau foşti membri de partid, unii atraşi în PNL pentru a-i implica în bătălia electorală din vara acestui an, primul scrutin electoral produce schimbări de lideri la nivelul unor organizaţii.
 
Potrivit copreşedintelui organizaţiei judeţene PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, în scurt timp, liberalii din cadrul filialei municipale a partidului vor avea nu doar un alt lider, ci şi preşedinte unic. Concret, înrolarea în PNL a fostului rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“, Vergil Chiţac, nu presupune doar intrarea sa în competiţia electorală pentru Primăria Constanţa, ci şi preluarea frâielor organizaţiei municipale a partidului. Mişcarea se va face după ce luni, 8 februarie, membrii Consiliului Naţional al PNL îl vor valida drept candidat la Primăria Constanţa.

 „De luni, când va deveni candidat din partea PNL la funcţia de primar al municipiului Constanţa, va deveni, automat, şi unic preşedinte al organizaţiei municipale PNL Constanţa”, a declarat Dragomir.

 Cum funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Constanţa îi aparţine, deocamdată, lui Robert Boroianu, după promovarea lui Chiţac, acesta va rămâne vicepreşedinte în Biroul Judeţean al PNL Constanţa şi „va face parte din echipa de campanie a domnului Chiţac, alături de colegi din fostul PDL”.
 
Dacă la municipiu, liberalii din cadrul PNL-ului dodoloţ îşi impun oamenii, situaţia s-ar putea repeta atât la nivelul altor filiale locale, cât şi în organizaţia judeţeană. De altfel, un prim pas deja se pare că a fost „divulgat” chiar de Gheorghe Dragomir, care a confirmat faptul că nu exclude ca şi la nivel judeţean să apară un preşedinte unic.
 
„Este posibil (n.r. referire la posibilitatea de a avea un preşedinte unic la nivelul organizaţiei judeţene a PNL Constanţa). De altfel, secretarul general al PNL ne-a spus aseară (n.r. miercuri seară) că deja s-au numit conduceri unice în două judeţe din ţară şi vor mai fi vreo zece în perioada următoare”, a afirmat copreşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir.

Şefia la judeţ, necondiţionată de candidatură

Deşi viitorii preşedinţi ai consiliilor judeţene nu vor mai fi aleşi prin vot uninominal, conducerea centrală a PNL a decis ca fiecare filială judeţeană să-şi desemneze persoana pe care, în cazul obţinerii unei majorităţi, să o poată impune pe această funcţie. În contextul în care se marşează pe renunţarea la conducerile bipolare din teritoriu şi pe modelul de la municipiu, se putea presupune că, şi la nivel judeţean, se va proceda la fel, însă Dragomir a infirmat.

 „Nu. S-a speculat această variantă şi ni s-a precizat foarte clar că nu este acelaşi lucru, mai ales că nu avem de-a face cu un candidat desemnat, ci se va afla pe lista pentru consiliul judeţean, alături de alţi zeci de colegi”, a menţionat liderul PNL Constanţa.

Totodată, Dragomir a exclus posibilitatea ca viitorul preşedinte unic al organizaţiei judeţene a PNL Constanţa să fie o persoană din afara partidului.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Mai multe persoane fizice au obținut terenuri de la Primăria Saligny

21 Mar 2024 465

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 12 februarie 2024

13 Feb 2024 730

Lideri de sindicat din serviciile de ambulanță, în greva foamei! Vor fi proteste la mai multe Servicii de ambulanță din țară

21 Nov 2023 809

UPDATE Echipa Under-15 a Farului Constanța s-a calificat în semifinalele Ligii Elitelor (GALERIE FOTO)

09 May 2023 1601

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 20 ianuarie 2023

27 Jan 2023 1642

Societatea de Ştiinţe Istorice din România, filiala Constanţa Elevi constănțeni, premiați la concursul național „Patrimoniul cultural, istoric și natural- Zestrea comunităților locale”

25 Jul 2021 2449

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 octombrie 2019

24 Oct 2019 3434

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 14 octombrie 2019

16 Oct 2019 3317

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 03 septembrie 2019

04 Sep 2019 3346

CLM a votat. Oameni politici şi foşti jurnalişti, în Consiliul de Administraţie al RAEDPP (galerie foto)

28 Sep 2018 2948

Primarul George Scupra, replică edilului Făgădău „Suntem onorați că simte nevoia să compare investițiile din Constanța cu cele din Ovidiu“

16 Feb 2018 3729

Prin Societatea de Științe Istorice din România, filiala Constanța Au fost acordate Premiile „Virgil Coman“ și „Gheorghe Dumitrașcu“ (galerie foto)

27 Jan 2018 3986

Histria Comimpex 97 şi Histria Industry, absorbite de Halmiris Trade SRL. Legături cu ex-preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir

14 Aug 2017 3798

UPDATE Liberalii constănţeni joacă la cacialma? Fostul preşedinte Dragomir şi primarul de la Mangalia au semnat moţiunea Buşoi! (galerie foto)

16 May 2017 3711

Revista presei locale

28 Apr 2017 4980