Liberalii, intre aniversare si congres

pnl.jpg# Modificările ce pot surveni în Statutul PNL ar putea aduce o nouă formulă de conducere a partidului.

Membrii Delegaţiei Permanente a PNL Constanţa s-au reunit sâmbătă, la Mamaia, pentru a marca aniversarea (n.r. cu o săptămână întârziere) a 100 de ani de la înfiinţarea organizaţiei judeţene. Ei au luat o serie de decizii legate de apropiatul congres şi alegerile pentru Parlamentul European.

Cu toate că preşedintele filialei, deputatul Gheorghe Dragomir, afirma că purtătorul de cuvânt al PNL, Bogdan Olteanu, şi vicepreşedintele Ludovic Orban îşi confirmaseră participarea la eveniment, niciunul nu şi-a făcut apariţia. De altfel, cu excepţia unor ecusoane aniversare purtate de toţi, a celor 25 de diplome de excelenţă acordate unor liberali şi a sticlelor de şampanie care aşteptau să fie desfăcute, atmosfera nu prea era de sărbătoare. Preocuparea şi sobrietatea se puteau citi pe chipurile tuturor. Chiar dacă liberalii constănţeni se pot lăuda că sunt primii din judeţ şi din Dobrogea care şi-au înfiinţat o filială în urmă cu un secol - în 1911 având 143 de membri, iar acum, peste 16.000 de activişti -, alegerile parlamentare de anul trecut nu le-au adus satisfacţiile scontate.

Liber la vot

Trecând peste acest aspect, liberalii privesc încrezători spre viitor şi, deocamdată, atenţia lor se îndreaptă spre Congresul PNL din 20-21 martie şi euroalegerile din iunie. La congres, PNL Constanţa va fi reprezentat de o delegaţie formată din 42 de persoane - 34 desemnate de Delegaţia Permanentă şi opt membri de drept, votul fiecăruia fiind important în desemnarea viitoarei structuri de conducere a partidului.

Vicepreşedintele PNL, senatorul Puiu Haşotti, şi preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Gheorghe Dragomir, au reconfirmat că, pentru şefia partidului, îl vor susţine pe Călin Popescu Tăriceanu. Ambii au ţinut să sublinieze că ceilalţi delegaţi ai PNL Constanţa au libertatea de a vota candidatul pe care-l vor şi nu încearcă să-i influenţeze în vreun fel. Ei au declarat că-i apreciază, în egală măsură, şi pe ceilalţi doi aspiranţi la mandatul de preşedinte al PNL - Crin Antonescu şi Ludovic Orban, dar, „din păcate, nu pot vota decât o persoană".

Indecizie şi neclarităţi

Despre oamenii filialei judeţene Constanţa care ar putea ocupa o funcţie în structurile centrale de conducere ale PNL, Puiu Haşotti a declarat că nu s-a stabilit nimic. De asemenea, el a refuzat să confirme sau să infirme dacă va mai candida pentru a se menţine ca vicepreşedinte al PNL. Politicianul s-a rezumat doar la a spune:
„Acest lucru se va afla la momentul potrivit".
 Cât priveşte modalitatea în care vor fi aleşi, la congres,viitorii vicepreşedinţi ai PNL, Haşotti a specificat că statutul nu e definitivat încă, o discuţie urmând să aibă loc, astăzi, în Biroul Politic Naţional, iar decizia finală aparţinând Delegaţiei Permanente dinaintea Congresului extraordinar.
„Cred că vor fi 100 de candidaţi, primii 30 vor fi în Biroul Politic, iar primii 15 dintre ei vor fi vicepreşedinţi. Cred că aşa va fi, dar încă nu s-a definitivat statutul. S-ar putea să fie şi listă separată de vicepreşedinţi. Se va discuta în Delegaţia Permanentă ce va precede congresul", a menţionat vicepreşedintele PNL, Puiu Haşotti. În acest context, nu trebuie omis nici faptul că modificările ce vor surveni în statutul PNL ar putea reduce drastic numărul vicepreşedinţilor, nefiind exclus să reapară în discuţie propunerea privind înfiinţarea funcţiei de preşedinte executiv.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 244

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 486

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 683

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 933

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1245

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1527

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 943

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 752

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 588

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 805

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 672

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 582

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 972

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 606

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 728