Mazare si Constantinescu au inceput sa iubeasca procurorii

Trei NUP-uri dintr-o lovitura

# Doua familii care locuiesc in case nationalizate retrocedate de primarie se vor alege cu plangeri penale pentru denunt calomnios

Cazurile de retrocedare a imobilelor si terenurilor din municipiul Constanta au reprezentat in ultimul an si jumatate tema de acasa pentru procurorii anticoruptie. Daca in privinta retrocedarilor terenurilor cercetarile procurorilor continua, la capitolul imobile, oamenii legii nu prea au ce imputa primarului Radu Mazare.Edilul a prezent ieri trei cazuri in care procurorii au dat rezolutii de neincepere a urmaririi penale (NUP) in doua cazuri de retrocedari ale unor case nationalizate.Potrivit procurorilor DNA - Oana Blendea si procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta - Diana Ilicea, in urma plangerilor penale formulate de familia Andrei Gabriela si Stefan si Mina Salamon si Clementina Craciun prin care se solicitau cercetari fata de infractiunile de luare si dare de mita si trafic de influenta - s-a dispus in primul caz neinceperea urmaririi penale fata de primarul Radu Mazare si directorul RAEDPP, Radu Babus, intrucat fapta nu exista. In cel de-al doilea caz, s-a dispus NUP fata de primarul Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, Constantin Racu, Ramona Dospinescu, Nora-Alina Ceoriceanu si Andrei Sozanski - membri in comisia de retrocedare, pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, intrucat fapta nu exista.Radu Mazare si Nicusor Constantinescu au anuntat ieri ca vor face la randul lor plangeri penale pentru denunt calomnios catre fostii chiriasi ai RAEDPP, deoarece au convingerea ca demersurile acestora au fost fie din rea-credinta, fie concertate la sugestia unor dusmani politici.NUP in cazul hotel "Flora"Intr-o alta speta, procurorul DNA Constanta, Beatrice Sisman, a dat rezolutia de neincepere a urmaririi penale fata de Radu Mazare si Nicusor Constantinescu deoarece in urma cercetarilor s-a demonstrat ca nu s-au intrunit elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata. Este vorba despre o cercetare inceputa inca de anul trecut, cand politistii Serviciului de Investigare Antifrauda din cadrul IJP s-au autosesizat in legatura cu aparitia unor materiale de presa care vizau afacerile primarului si ale presedintelui CJC. Printr-o hotarare de Consiliu Local 193/2001, aproximativ 15.000 mp erau trecuti in proprietatea SC Mamaia, suprafata pe care era construit complexul Flora, proprietate a SC Xenotti SRL, in care erau actionari si cei doi. Mazare a precizat ca autosesizarea politistilor a avut loc la trei luni de la schimbarea puterii, iar cercetarea prealabila s-a efectuat fara instiintarea presupusilor "faptuitori".Multumim din inima procurorilorSurescitati, atat Mazare cat si Constantinescu au adresat multumiri procurorilor care au solutionat favorabil plangerile penale. Cei doi au precizat ca nu-i cunosc personal pe acestia insa apreciaza ca nu s-au garbovit la indemnuri politice asa cum fac altii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidat PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța - „Voi promova transparența, inovația și o administrație în slujba cetățenilor”!

10 May 2024 314

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 470

Oficial de la BEJ Alegeri locale 2024. 8 candidați, în cursa pentru președinția Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

08 May 2024 866

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 803

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 630

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 774

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 1028

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1406

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1648

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1045

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 827

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 640

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 858

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 729

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 605