Noul guvern a depus jurământul Klaus Iohannis - Aștept să întăriți poziția României în cadrul UE și NATO

Noul guvern condus de Sorin Grindeanu a depus juramântul de investitură la Palatul Cotroceni.
 
Decretul semnat de președintele Klaus Iohannis privind numirea Guvernului Sorin Grindeanu a fost publicat în Monitorul Oficial.
 
La ceremonie au fost prezenti presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea, precum presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu.
 
Decretul de numire in functie a Cabinetului Sorin Grindeanu a fost semnat de catre seful statului cu putin timp inainte de inceperea ceremoniei de depunere a juramantului.
 
„Aștept să întăriți poziția României în cadrul UE și NATO. Să aveți grijă ca economia Românie să crească. Să vă îngrijiți de securitatea națională. Vă doresc succes pentru România“, a spus președintele Iohhanis.

 Klaus Iohhanis: Vă felicit pentru votul de încredere pe care l-ați primit în Parlament și pentru depunerea jurământului. Din acest moment, dvs sunteți Guvernul României. Aveți o misiune grea. Aveți de îndeplinit promisiuni complicate. Trebuie să livrați ceea ce a fost promis în campania electorală. Campaniă electorală nu e doar un circ mediatic, cu toate că și asta este. In campania electorală s-au făcut promisiuni, de asta ați fost votați. Mă adresez aici celor care sunt parlamentari și șefi în parlament și asta trebuie să livreze Guvernului. Sper că într-o zi să îimi explicati cum veți face în așa fel încât să vă încadrați într-un deficit de 3%, să creșteți salariile, să scădeți impozitul și multe alte lucruri. Vă doresc să aveți un mandat de succes. Românii își doresc să aibă un guvern de succes. Căteva lucruri însă cred că se așteaptă de la dvs, cel puțin eu aștept aceste lucruri și cred că sunt în asentimentul românilor. Aștept să păstrați clară și declarată orientarea euroatlantică a României, asta însemnând să faceți tot ce poate un guvern și poate să întăriți poziția României în NATO și în UE. Foarte mulți așteaptă să faceți tot ce se poate să sprijiniți o justiție independentă în România. Asta înseamnă întărirea statului de drept. Ați jurat că veti face tot ce puteți pentru o democrație matură în România. O democrație fără justiție independentă, fără stat de drept, nu putem să ne imaginam în Europa.

Sursa foto: http://m.click.ro/
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 05 aprilie 2024

05 Apr 2024 507

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu „1 miliard de euro pentru investiții în Portul Constanța!”

07 Mar 2024 749

Guvernul a aprobat soluțiile Ministerului transporturilor și infrastructurii pentru rezolvarea revendicărilor solicitate de către transportatorii rutieri

18 Jan 2024 651

Guvernul RomânieiPremierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, vor verifica stadiul lucrărilor la obiectivul de infrastructură rutieră Autostrada Transilvania

14 Dec 2023 569

Guvernul RomânieiSemnarea contractului de lucrări pentru Lotul 3 din Tronsonul Ploiești-Buzău

21 Nov 2023 557

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea Guvernului României. Lista miniștrilor (VIDEO)

15 Jun 2023 1527

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii „Azi se face recepţie pe primele 19 linii feroviare reabilitate în Portul Constanţa“

20 Oct 2022 1170

Ministrul Sorin Grindeanu Bugetul Ministerului Transporturilor, suplimentat în vederea repatrierii cetăţenilor români afectaţi de anularea zborurilor companiei Blue Air (VIDEO)

07 Sep 2022 1272

Ministrul Sorin Grindeanu Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Bacău-Pașcani

25 May 2022 1096

Pas important pentru creșterea gradului de confort și de siguranță rutieră în România! Vizată și Autostrada A 2 București-Constanța

18 May 2022 1034

„Nu văd altă destinație decât fier vechi” LIVE TEXT. Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu, discuții despre sistemul feroviar din Portul Constanța (GALERIE FOTO și VIDEO)

19 Apr 2022 2943

Undă verde pentru reabilitarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța

14 Apr 2022 1378

Ministrul Sorin Grindeanu De la 1 iulie se majorează tarifele pentru biletele CFR

25 Mar 2022 1255

Florin Spătaru, propus pentru portofoliul Economiei. Ce funcție ocupă la Șantierele Navale Damen Mangalia

23 Nov 2021 4302

Sorin Grindeanu. „PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului”

28 Sep 2021 1541