Primaria Crucea demareaza lucrarile la retelele de apa si canalizare

crucea_primar_gheorghe_frigioi_04.jpgBeneficiarii direcţi ai lucrărilor vor fi locuitorii din Crucea, Gălbiori şi Stupina

Locuitorii comunei Crucea au petrecut duminică, 24 mai, o seară de neuitat. Primăria a organizat un spectacol de zile mari, în cinstea demarării lucrărilor la reţeaua de canalizare din localitate şi la sistemul de alimentare cu apă din Gălbiori şi Stupina.

Invitaţi speciali ai petrecerii au fost câţiva dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi ai scenei româneşti: Fuego, Irina Loghin, Petrică Stoian Mâţu. Spectacolul a fost prezentat de vedeta unei televiziuni de muzică populară, Silvana Râciu, şi de însuşi primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi. Edilul comunei Crucea este foarte apropiat de genul folcloric, având în vedere faptul că, în tinereţe, a făcut parte din Ansamblul „Delta Dunării" din Tulcea. Evenimentul a fost organizat în centrul comunei şi a strâns peste 3.000 de spectatori din satele comunei Crucea şi din localităţile limitrofe.    

Comuna Trandafirilor

Primarul Gheorghe Frigioi ne-a declarat că evenimentul a constituit prima apariţie pe scenă a formaţiei de dansuri populare „Trandafirul Dobrogean", alcătuită din copii din comună, care au dansat în deschidere. Potrivit edilului, numele ansamblului nu a fost ales întâmplător. Denumirea provine de la numele sub care era cunoscută Crucea cu ani în urmă: „Comuna Trandafirilor". „Am de gând, după ce refacem trotuarele, să plantăm trandafiri în toată comuna", ne-a declarat Gheorghe Frigioi.  

Lucrarea amplă ce va fi demarată de către autoritatea locală pentru reţeaua de canalizare din Crucea şi pentru sistemul de alimentare cu apă din Gălbiori şi Stupina este finanţată de la Guvern, în baza OUG nr. 7/2006 privind programul de dezvoltare al infrastructurii din mediul rural. Valoarea totală a investiţiei se cifrează la un milion de euro.

Urmează Şiriu şi Crişan

Prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară încheiată cu administraţia locală din Horia, autoritatea locală din Crucea intenţionează să realizeze şi reţeaua de alimentare cu apă şi de canalizare în satele Şiriu şi Crişan. „În momentul de faţă se lucrează la Băltăgeşti, la alimentarea cu apă. Reţeaua este realizată în proporţie de 50%", ne-a declarat primarul Gheorghe Frigioi.

O prioritate pentru Primăria Crucea o reprezintă şi închiderea gropilor de gunoi. Toate aceste spaţii de depozitare a deşeurilor vor fi închise până pe 16 iulie - data stabilită pentru toate localităţile din ţară. „Am închis rampele de la Crucea, Gălbiori şi Stupina. Sperăm ca, până pe 16 iulie, să le închidem pe toate. Până vor veni pubelele, oamenii vor strânge gunoiul în saci menajeri, pe care îi vom colecta şi îi vom transporta la o groapă ecologică. Sperăm ca, după 16 iulie, să fie gata groapa ecologică de la Medgidia", a subliniat primarul Gheorghe Frigioi.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

mario

01 Sep, 2010 06:37

ar trebuii sa bagati apa in satul baltagesti.lumea de acolo traieste parca ar traii in secolul 16 face baie la copaie.asa ceva este inadmisibil trebuiee facut ceva....lasatzi spectacolele si alte distractzii in care bagatzi banii aiurea facetzi ceva sa se vada ca doar sunetem in ""UE""lumea cara apa de la fantana...oameni batrani care abea merg cara de zi cu zi apa cu galeata asa ceva se vedea in secolele anterioare.domnule primar respect ce atzi facut ptr celalalte sate::stupina.galbiori,crucea,etc::ar trebuii sa va interesatzi putzin si de baltagesti,nu cred ca trebuie dat la spate chiar asa ,,,biserica aia a fost inceputa de 1 an si ceva si nici acum nu a fost terminata dc oare?????doar fonduri sau primit destul de multe..din cate styu eu..ce sa facut cu banii????caminul cultural dc latzi facut la crucea si nu la baltagesti cum era inainte..??? ce a facut ceausescu nu atzi fost in stare sa tzinetzi voi astia totzi care suntetzi la putere....rusine sa va fie ptr ca si in satul ala traiesc totusi 500 de suflete zic eu si nu va datzi interesul deloc stitzi doar sa mancatzi bine si sa radetzi de altzi cum dau cu sapa poate Dumnezeu va ,va da si voua aceasi soarta ca a acea a abietzilor oameni care voteaza si nu styu ce voteaza...si ar trebuii lucrat si la politzia crucea...zic eu ceva restructurari...si nu sunt singurul care zice asta toata lumea zice numai ca nu au posibilitatea de a face o plangere unde sa faca???si cui???problema mea care este???SA SE FACA DREPTATE!JOS HOTZII!atzi furat destul;ce va pasa voua asa-i?? Dumenezeu nu doarme la asta sa va ganditzi...odata si odata o sa vi se infunde ...makar scoatetzi satul baltagesti daca tot nu facetzi nimik in el...la ce sta pe harta???sa vada turistii ce tzara de kkt avem sau ce ??ca trebuie sa pleci in tzari straine ca sa potzi traii.ducetziva in baltagesti de ex;si intrebatzi acolo catzi adolescentzi sunt plecatzi din tzara si de ce...va rog facetzi ceva si cand zic asta zic in numele tuturor ...am curajul sa vi-o zic si in fatza,,va rog cineva care are o putere asa mai mare facetzi ceva mai ales cu satul baltagesti...va multzumesc anticipat

strimbu

23 Feb, 2010 21:23

sa repare strada podului din galbiori pe care nu se poate circula si care se pare ca nu stie unde se afla si sa ne scape de gunoaele lu mitrut domnule primar te asteptam la galbiori sa vezi cu adevarat ce probleme avem si in special str podului

marius

13 Sep, 2009 12:06

o sa puie vrodata microbuz in sat baltagesti

carmen

11 Jun, 2009 20:28

sunt un locuitor al satului Baltagesti as vrea sa stiu daca se va pune vreodata microbuz pana in sat.Daca nu ai masina nu ai cu ce sa ajungi in sat.sper sa primesc un raspuns.Va multumesc!

Articole asemanatoare

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 617

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 851

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 867

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 602

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 765

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 646

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 859

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1486

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 713

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 522

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 756

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1289

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 459

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1077

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1092