Proiecte europene pentru imbunatatirea situatiei rromilor

D-ale videoconferintei

Proiectele pentru obtinerea finantarii in cadrul Programului "Activitati de implementare si monitorizare a strategiei pentru imbunatatirea situatiei rromilor - 2004" mai pot fi depuse doar pana duminica, a anuntat ministrul coordonator al Secretariatului General al Guvernului, Eugen Bejinariu. Bejinariu a precizat, ieri, la videoconferinta cu prefectii, ca solicitarile de finantare pot fi depuse de orice institutie din cadrul administratiei publice locale, cu conditia ca aceasta sa aiba cel putin un partener din mediul societatii civile. Sumele care vor fi acordate pentru un proiect in cadrul acestui program sunt cuprinse intre 500 de milioane de lei si patru miliarde de lei. Programul este cofinantat de Departamentul pentru Relatii Interetnice si de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, din resurse bugetare fiind asigurata suma de 64 de miliarde de lei.MAI asigura paza in 434 de locatii pentru alegeriSecretarul de stat in MAI, Toma Zaharia, a anuntat, la videoconferinta cu prefectii, ca, in urma semnarii protocolului dintre acest minister si MApN pentru stabilirea responsabilitatilor referitoare la paza sectiilor de votare, pana acum s-a reusit asigurarea pazei doar la 434 de locatii. Secretarul de stat in MAI le-a recomandat inspectorilor sefi din IJP si prefectilor ca, dupa primirea exacta a situatiilor privind repartitia locurilor pentru fiecare judet, sa reevalueze repartitia de ansamblu a celorlalte locatii si forte, astfel incat in ziua votarii sa nu fie probleme cu paza acestor sectii. Dupa prima saptamana de desfasurare a campaniei electorale, nu s-au inregistrat evenimente deosebite.Instructaj pentru prefecti si primariMinistrul delegat pentru administratia publica, Gheorghe Emacu, a precizat ca primarii, impreuna cu presedintii birourilor electorale de circumscriptie, au obligatia sa preia buletinele de vot de la prefecti, urmand ca, pana la 27 noiembrie, acestea sa fie predate presedintilor birourilor electorale ai sectiilor de votare. Emacu a precizat ca listele electorale permanente, care au inceput sa fie reactualizate, vor fi completate, pana in preajma alegerilor, cu persoanele care au implinit in aceasta perioada varsta de 18 ani.In privinta afiselor electorale, ministrul delegat le-a solicitat primarilor sa dea dovada de seriozitate si impartialitate, mai ales ca locurile de afisaj au fost stabilite inainte de inceperea campaniei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanţa angajează. Detalii

22 Apr 2024 834

Fotoreportaj De la fostul Peco Mol la spațiu verde pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța. Stadiul lucrărilor (FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 2898

Primăria Constanța pune la bătaie pentru acest eveniment peste 400.000 euro fără TVA Delia, Elena Gheorghe, Motans și Iuliana Beregoi vor concerta la Zilele Constanței 2024!

17 Apr 2024 925

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 477

Consiliul Județean Constanța a anulat concursul pentru postul de director executiv al DGASPC! (DOCUMENT)

03 Apr 2024 3007

Tenis de masă LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la categoria Under-15 (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

29 Mar 2024 795

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu trei mașini pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 5580

Imobiliare Constanța Se lucrează intens la viitorul bloc de 11 etaje, de pe strada Unirii. Va avea piscină, spațiu comercial și centru SPA (Galerie FOTO)

11 Mar 2024 3786

Managerul de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” intră în evaluarea anuală!

10 Mar 2024 668

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru unul dintre posturile de soldat/gradat profesionist sunt în plină desfășurare

26 Feb 2024 691

„Radiografia“ firmelor Iată cine vrea să supervizeze lucrările la noul sediu al Serviciului de Telecomunicații Speciale Constanța!

18 Feb 2024 1234

UPDATE Accident rutier în Palazu Mic, județul Constanța. Intervine ambulanța

10 Feb 2024 1580

UPDATE 2. Axiopolis Cernavodă Cântăreața Carmen Chindriș, mesaj de încurajare pentru Cristian Tranulea la Europenele de Înot în Ape Înghețate (VIDEO)

04 Feb 2024 1635

Azil ilegal de bătrâni descoperit în județul Argeș! Mai multe persoane vârstnice, cazate în imobilul respectiv

05 Jan 2024 723

Horoscop pentru joi, 14 decembrie 2023. Ziua este favorabilă achitării facturilor și taxelor pentru una dintre zodii

14 Dec 2023 845