Vicepresedinte PSD si nou director al ANR, Valentin Parvulescu va centraliza voturile la preliminare

Dupa fapta si rasplata

Printre membrii BEJ se regaseste si noul sef al ANR, numit pe criterii politice la conducerea Autoritatii * Se astepta ca din calculator sa iasa castigatori cei care sunt agreati de conducerea filialei

Alegerile preliminare din cadrul PSD, care se vor desfasura la sfarsitul acestei saptamani, vor fi monitorizate de Biroul Electoral Judetean. La Constanta, acesta este alcatuit din sapte membri, respectiv: Eugen Oprea - presedinte, Emilian Hristu, Gheorghe Ghenea, Petre Dinica, Valentin Parvulescu, proaspat director al Autoritatii Navale Romane, Ion Porojnicu si Petre Stanca. Se observa ca printre membrii BEJ se regaseste si noul sef al ANR, numit pe criterii politice la conducerea Autoritatii, de la care partidul asteapta pe 5 septembrie recunostinta. Mai exact, din calculator trebuie sa iasa castigatori cine trebuie. Potrivit regulamentului, Biroul Electoral Judetean are atributii in primirea si validarea listelor de candidati de la organizatiile din judet, verificarea indeplinirii de catre potentialii candidati pentru parlamentare a conditiilor legale, supravegheaza respectarea regulamentului de ordine interna in formarea birourilor electorale teritoriale, precum si procesul de tiparire, transportare si predare a buletinelor de vot, instruirea birourilor teritoriale, centralizarea rezultatelor votarii, precum si comunicarea rezultatelor oficiale catre centru. In judetul Constanta, alegeri preliminare interne se vor desfasura in toate cele 68 de circumscriptii.Ceea ce semnalam in urma cu o saptamana se adevereste. PSD-istii care s-au inscris in alegerile preliminare din partid pentru desemnarea candidatilor la Parlament trebuie sa scoata fiecare bani din buzunar. Sumele vor ajunge pana la 15-20 de milioane, pentru fiecare candidat. Conducerea organizatiei judetene a stabilit ca fiecare dintre cei 28 de membri care si-au depus dosare trebuie sa contribuie cu fonduri la sustinerea campaniei electorale si la organizarea alegerilor. Surse din partid sustin ca s-a efectuat un calcul preliminar si s-a ajuns la concluzia ca trebuie sa se cotizeze pentru alegerile preliminare. Cheltuielile cu alegerile preliminare se suporta in intregime de catre organizatie, iar de la centru nu se primesc fonduri pentru aceasta actiune, sustin unii dintre PSD-istii care vor sa ajunga parlamentari. Aproximativ jumatate din fonduri sunt cheltuite cu editarea brosurilor de prezentare a candidatilor, iar restul pentru tiparirea buletinelor de vot si pentru suportarea cheltuielilor cu sectiile de votare. O anomalie se intampla din nou la PSD. Brosurile de prezentare a candidatilor vor fi impartite tuturor membrilor partidului, insa votul va deveni aleatoriu. Doar membrii cu contributia catre partid platita la zi au dreptul sa voteze pe 5 septembrie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 666

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 560

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 720

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 980

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1294

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1571

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 978

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 767

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 610

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 817

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 685

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 587

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1011

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 616

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 743