Liderul de opinie Ciorditori disciplinaţi

Poliţiştii constănţeni se confruntă în fiecare zi, tot mai des, cu hoţii care, în ultima perioadă, s-au organizat atât de bine, încât îşi desfăşoară activitatea împărţiţi pe intervale orare. Astfel, unii ciorditori acţionează dimineaţa, alţii la prânz şi cei mai organizaţi dintre ei atacă seara. Cât despre numărul furturilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, există o anumită creştere înregistrată pe raza fiecărei secţii de Poliţie din oraş, însă aceasta diferă de la o zonă la alta. Astfel, dacă pe raza Secţiei 4 Poliţie furturile din auto au depăşit cu mult furturile din locuinţe, la Secţia 2 Poliţie furturile din locuinţe au crescut faţă de anul trecut, în timp ce furturile din auto au păstrat aceleaşi cote. „N-aş putea spune că toţi hoţii s-au organizat pe intervale orare, pentru că majoritatea dintre ei atacă la adăpostul nopţii. Doar cei care acţionează la locuinţe acţionează pe perioada zilei, când ştiu sigur că nu este nimeni acasă", a declarat comisarul-şef Ivan Anane, şeful Secţiei 4 Poliţie. Şi totuşi, poliţiştii din stradă, respectiv cei care patrulează, au precizat că hoţii şi-au pus la punct orele când să acţioneze. „De dimineaţă acţionează hoţii care au drept ţintă curţile oamenilor sau cei care fură din buzunare în mijloacele de transport în comun", a precizat un poliţist din cadrul Secţiei 2 Poliţie. Din curţile oamenilor, ciorditorii fură în special deşeuri feroase sau tot ce este de valoare. Dimineaţa este preferată şi de „subtilizatori", respectiv hoţii de pe mijloacele de transport în comun, pentru că toate autobuzele sunt supraaglomerate, iar mâna le merge mai „fin".

Maşinile - la prânz

După ce hoţii matinali îşi termină tura, la „muncă" intră hoţii care fură din autoturisme. Aceştia acţionează în miezul zilei, iar, cu un tupeu fantastic, atacă chiar şi în zonele cele mai aglomerate. Ciorditorii atacă maşinile în interiorul cărora se află bunuri vizibile şi de valoare. Au existat şi cazuri în care hoţii şi-au luat „ţeapă", atunci când au spart geamurile maşinilor, iar obiectul ce părea a semăna cu o geantă de laptop nu era decât o bluză. Paguba celor prădaţi este cu atât mai mare, cu cât ciorditorii sparg geamurile maşinilor din dorinţa de a acţiona mai rapid. Poliţiştii constănţeni i-au avertizat pe cetăţeni în nenumărate rânduri să nu mai lase obiecte ce îi pot atrage pe hoţi în interiorul maşinii, chiar şi pe perioada zilei. În urmă cu câteva zile, într-o staţie de autobuz foarte aglomerată de pe strada Soveja, din Constanţa, trei hoţi rapizi au observat în interiorul unui autoturism, ce avea chiar şi geamuri fumurii, mai multe bunuri. În mai puţin de 20 de secunde, hoţii au spart cu cotul geamul din stânga spate al autoturismului şi au subtilizat o geantă de laptop. Curios este faptul că, deşi au fost văzuţi de o mulţime de oameni, niciunul nu a acţionat în sensul de a-i opri pe spărgători.

Locuinţele - la ceas de seară

După autoturisme vine rândul locuinţelor să fie prăduite. În această perioadă, deşi cazurile nu sunt dese, dar sunt cele mai păguboase, acţionează grupările organizate de hoţi care sunt alcătuite din cel puţin doi membri şi maximum patru. „Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, furturile din locuinţe au fost cele care s-au înmulţit simţitor faţă de celelalte", a declarat comisarul şef Costel Stamat, adjunctul Secţiei 2 Poliţie. Locuinţele vizate de grupările care acţionează seara sunt cele amplasate la parterul sau la primul etaj al blocurilor. Cu o tehnică de invidiat, ciorditorii deschid geamurile de tip termopan doar cu o şurubelniţă şi fără să lase prea multe semne de intrare prin efracţie. Astfel de furturi sunt înregistrate zilnic de poliţiştii constănţeni, care au de-a face, în ultima perioadă, cu nişte hoţi cu un tupeu ce creşte pe zi ce trece.

http://lideruldeopinie.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1578

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 649

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 949

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 937

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 625

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 790

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 662

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 893

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1516

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 773

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 535

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 783

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1313

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 472

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1100