Arimex Comexim 2000 SRL nu uită de cele sfinte De Rusalii, meniu deosebit pentru pacienții din Constanța

Ortodocşii au prăznuit, ieri, Duminica Rusaliilor, cunoscutăși sub denumirea de Duminica Cincizecimii sau a Pogorârii Sfântului Duh. Sărbătoarea este prăznuită întotdeauna la 50 de zile după Paște. A fost numită „Rusalii” de la sărbătoarea trandafirilor din lumea română, „Rosalia”, consacrată cultului morților. Nu întâmplător, sâmbăta dinaintea sărbătorii de Rusalii este destinată pomenirii celor morți, zi cunoscută și sub denumirea de Moșii de vară. De Rusalii, creştinii merg la biserică şi participă la Sfânta Liturghie, slujba în cadrul căreia li se împart frunze de tei sau de nuc sfinţite. Acestea se agaţă la uşi, având menirea de a proteja familia de necazuri
 
Ca de fiecare dată, Arimex Comexim 2000 SRL, cea care prepară hrana pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa, a avut grijă să pregătească un meniu delicios pentru masa de Rusalii. Şi, ca rânduiala să fie respectată, toate bucatele au fost sfinţite de preotul Cristea Gigi.
 
Astfel, pacienţii au servit la micul dejun ceai cu lămâie, margarină, salată de vară, cașcaval, crenwurști de pui, gem, caș de vacă, brânză de vaci, brânză topită, brânză telemea, ou fiert și pate de ficat. Suplimentul a constat în biscuiți, lapte dulce și iaurt natural.
 
Pe masa de prânz, pacienții au servit ciorbă de purcel cu cartofi și smântână, supă de văcuță cu fidea, ciorbă de perișoare, ciorbă de dovlecei cu smântână, supă de pasăre cu roșii și găluște, supă de dovlecei a la grec, pârjoale moldovenești cu piure de cartofi, cârnați proaspeți de casă cu piure de cartofi, șnițel pane din piept de pui cu piure de cartofi, friptură de văcuță la tavă și cartofi la cuptor, ficăței de pui în sos de rosii la cuptor cu piure de cartofi, ceafă de porc marinată la cuptor cu varză călită, ardei umpluți cu carne de pui și smântână, friptură de văcuță cu mâncare de fasole verde, pulpe de pui la cuptor și piure de cartofi, friptură de pui și pilaf cu hribi, salată de varză albă, salata de varză murată, salată de castraveți murați și salată de roșii. Desertul a constant în piersici, nectarine, pepene roșu, plăcintă cu mere, mere, măr copt umplut cu miere și stafide, compot de piersici.
 
Cina a fost și ea una delicioasă, pacienții fiind serviți cu mămăliguță cu brânză proaspătă de vaci și smântână, mămăliguță cu brânză proaspătă telemea și smântână, pilaf cu ciuperci și friptură de pui la cuptor, pilaf cu hribi și pipote de curcan, file de pește parizian cu lămâie și mămăliguță, budincă de orez cu mere și dovleac, paste milaneze, salată orientală, cartofi gratinați, aripi de pui cu piure de cartofi, ceai cu lămâie, iar la desert - biscuiți.
 
„Tuturor pacienților le dorim însănătoșire grabnică, multă sănătate, pace sufletească și spor în toate cele bune. Rugăm Împăratul ceresc, Duhul Adevărului și Sfințitorul vieții noastre, să umple sufletele acestora cu Duhul Sfânt, să le întărească credința și să îi tămăduiască, să le dea putere să spere, să ierte, să iubească și să întâmpine toate greutățile zilelor ce vor urma.
 
Mi-ai pus în inimă dorinţa de-ajuta pe cel sărman,         
M-ai învăţat să-mi fie milă de văduvă şi de orfan,       
Să am mereu un gând de pace, să mângâi pe cel oropsit, 
Puţinul meu să-mpart în două, să dau şi celui ce-i lipsit.
Fără zavistii, fără ceartă, fără dorinţi de-a fi mai sus,
Întotdeauna-ntâietatea s-o dăm doar Domnului Iisus,  
Să nu uităm că fără cruce, nimic n-avem, suntem pământ,
Ne iartă şi ne curăţeşte şi umple-ne cu Duhul Sfânt!“, a declarat Virgil Draghici, administratorul SC ARIMEX COMEXIM 2000 SRL.      
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zeci de familii din Pecineaga, Valu lui Traian și Ciocarlia de Jos au primit daruri Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete deschise“ lansează un nou apel „Oricui îţi cere, dă-i, porunceşte Domnul“ (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 608

Arimex Comexim 2000 SRL Constanța - „Fii milos și fii smerit!”

17 Apr 2024 495

Asociația „Suflete Deschise” din Constanța, cu ocazia 8 Martie - „Primăvara începe cu un mărţişor, aşa cum spune și tradiţia veche de aproape 8000 de ani”

08 Mar 2024 884

De 1 Martie, Arimex Comexim 2000 SRL a oferit pacientelor din Constanţa flori, mărţişoare, iconiţe, zâmbete şi un meniu delicios!

01 Mar 2024 972

Meniu special de Revelion pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

31 Dec 2023 1517

Asociația „Suflete Deschise” Scrisoare de mulţumire Naşterea Domnului - Bucuria vieţii!

24 Dec 2023 1391

Meniu de Crăciun oferit de ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, pentru pacienții din spitalele din Constanța

24 Dec 2023 1394

Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete Deschise“„Arată că îţi pasă! Fii bun! Fii Miracolul! Fii și tu un Moş Crăciun! Primește și dăruiește!”

10 Dec 2023 1290

Sf. Apostol Andrei și 1 Decembrie Meniu de sărbătoare oferit de ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, pentru pacienții din spitalele din Constanța

30 Nov 2023 1490

Sfinții Mihail și Gavril Meniu special pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000

08 Nov 2023 1387

Arimex Comexim 2000 oferă un meniu special de Sfântul Dimitrie pentru pacienții din Constanța

25 Oct 2023 1476

Asociația Suflete Deschise, apel pentru toți creștinii. „Fii milos, precum Hristos!”

11 Sep 2023 1476

Nașterea Maicii Domnului. Meniu special pentru pacienții constănțeni, oferit de Arimex Comexim 2000

08 Sep 2023 1495

Adormirea Maicii Domnului Meniu special pentru pacienții constănțeni, oferit de Arimex Comexim 2000

14 Aug 2023 1603

Arimex Comexim 2000 SRL, meniu special pentru pacienții din spitalele din Constanța

05 Jun 2023 2183