Doar cinci absenti la proba obligatorie a bacalaureatului

Un elev de la Liceul "Ioan Cotovu", eliminat din examen

Examenul national de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, a continuat ieri cu proba obligatorie a profilului. In judetul nostru, in functie de filiera, profil, specializare, dar si optiunea elevilor, disciplinele la care s-au sustinut testele au fost istorie, geografie si matematica. Varianta de subiecte, comuna pentru toate cele trei discipline, extrasa la ora 9.00, de secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar, Paloma Petrescu, a fost cea cu numarul 1 De mentionat ca in cursul zilei de astazi va avea loc proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, scrisa sau practica. Din totalul celor 6.375 de candidati, au precizat reprezentantii ISJ, au lipsit doar cinci, iar ca situatii speciale, a existat doar un caz, un elev fiind eliminat la Liceul "Ioan Cotovu" din Harsova pe motiv ca a incercat sa copieze. Acestia au mai declarat ca majoritatea tinerilor au sustinut examenul la matematica. Accesul candidatilor s-a facut in sala pana la ora 8.30, iar examenul a inceput de la ora 9.00 si a durat trei ore. Ca in fiecare an, inainte de aducerea subiectelor in sali, supraveghetorii le-au explicat elevilor modul de desfasurare a probei, precum si modul de completare a datelor personale pe foaia tipizata. "Supraveghetorii au obligatia sa prezinte aceste informatii la inceputul fiecarei probe scrise, nu numai la prima proba, si vor insista asupra faptului ca rezolvarea subiectelor se face exclusiv pe foaia tipizata si ca solutiile scrise pe ciorne sau pe foaia cu subiecte nu se iau in considerare", au declarat membrii comisiei judetene. Acestia au adaugat ca punctajul acordat fiecarui subiect se va transmite candidatilor odata cu subiectul, iar baremul de evaluare va fi afisat la avizierul centrului de examen dupa desfasurarea fiecarei probe scrise. De asemenea, din momentul deschiderii plicului cu subiecte, nici un candidat nu mai poate intra in sala si nici unul nu poate parasi sala, decat dupa ce preda lucrarea scrisa si semneaza de predarea acesteia.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

“CONSTRUIESC DE MIC, CU BRICK” – atelier de creatie sustinut de Brick Romania in institutiile de invatamant constantene

26 Apr 2024 317

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 387

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 353

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 516

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 441

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 466

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 577

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 560

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 475

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 671

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 537

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 485

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 580

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 698

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 464