Fără precedent în bazele de odihnă ale Ministerului de Interne Ce spun specialiştii în gastronomie despre toxiinfecţia de la hotelul Meridian din Mamaia

Un nou caz de toxiinfecţie alimentară, înregistrat în acest sezon estival în staţiunea Mamaia. După hotelul Central, restaurantul Cleopatra, restaurantul Scoica Land a venit şi rândul hotelului Meridian, care aparţine Ministerului Afacerilor Interne.
 
Săptămâna trecută, mai exact vineri, 19 iulie, la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa s-au prezentat mai multe persoane care au acuzat simptome specifice toxiinfecţiei alimentare: dureri abdominale, scaune diareice, vărsături. Sâmbătă şi duminică, numărul acestora a ajuns la 120 de persoane. Direcţia Medicală din cadrul MAI a declanşat o anchetă epidemiologică, pentru a stabili cauza toxiinfecţiei. Din primele date, a reieşit că aceste persoane au consumat la prânz ciorbă de fasole cu ciolan şi tochitură. „Direcţia Medicală a MAI are în atenţie şi monitorizează situaţia turiştilor cazaţi la hotelul Meridian din Mamaia care au acuzat simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare.
 
Din informaţiile noastre în cursul zilei de vineri 15 persoane au necesitat internarea în Spitalul de boli infecţioase Constanţa ca urmare a unor dureri de stomac şi vărsături. La ora 15.00 a acestei zilei, 6 minori şi un adult se mai află internaţi în spital, restul fiind externaţi. Sâmbătă seara, echipa medicală prezentă în unitatea hotelieră a chestionat medical pe toţi cei aproximativ 600 de turişti ai hotelului. Pentru stabilirea cauzei acestei situaţii, probele din mâncarea servită turiştilor vor fi analizate la laborator în cel mai scurt timp. Hotelul Meridian din Mamaia face parte din reţeaua hotelieră proprie a MAI şi are toate avizele sanitare şi sanitar-veterinare necesare bunei funcţionări. Angajaţii acestui hotel au toate avizele medicale necesare şi există un control riguros al acestora. De altfel, o astfel de situaţie nu a mai fost întâlnită în vreuna din bazele de odihnă a MAI. Reprezentanţi ai Direcţiei Medicale şi Direcţiei Logistice – care are în gestiune acest hotel – s-au deplasat la hotelul Meridian pentru clarificarea situaţiei neplăcute pentru angajaţii noştri aflaţi în concediu de odihnă pe litoral”, au precizat într-un comunicat reprezentanţii Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din cadrul MAI.
 
Ce spune un bucătar celebru despre tochitură?
 
Maestrul în arta culinară Neculae Nejloveanu a declarat că tochitura se face din carne de porc şi cârnăciori, care se prăjesc. Opţional se face un sos din roşii şi usturoi. „Acum depinde de unde a fost cumpărată carnea, cum a fost pregătită, unde a fost depozitată, dacă au fost respectate toate normele de igienă. Carnea de porc nu trebuie să stea lângă cea de pui, care e cea mai predispusă de a avea salmonela. Într-o bucătărie intră doar personal calificat, care are toate analizele la zi. Mai mult, la prepararea bucatelor într-un restaurant, oalele şi ustensilele trebuie să fie curate. Dar la noi, toată lumea de pe stradă se poate face bucătar. În domeniul turistic trebuie să lucreze doar personal calificat, care este obligat aibă cursurile de igienă la zi”, a declarat maestrul în arta culinară Niculae Nejloveanu, directorul Centrului European de Gastronomie şi Turism.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gheorghe Hagi, după FCSB - Farul Constanța 2-1 „Puteam face mult mai mult“ (VIDEO)

27 Apr 2024 552

Stațiunea Mamaia din Constanța, înainte de minivacanță (Galerie FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 332

„Cu 2 MAI puțini“ – pelerinaj din Vama Veche spre locul tragediei de la 2 Mai! „Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate“

27 Apr 2024 404

Bloc de 8 etaje cu parcaj suprateran, pe strada Eliberării din Constanța Dezbaterea publică pentru investiția Calipso Residences SRL va avea loc în luna mai

27 Apr 2024 433

Atlantic Blue Construct SRL s-a mutat cu sediul în satul 2 Mai, comuna Limanu, județul Constanța

27 Apr 2024 225

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța anunță primul spectacol al lunii mai – „Trubadurul”, de Giuseppe Verdi

27 Apr 2024 289

Ce cadouri se fac de Florii? Idei pentru a-i surprinde plăcut pe sărbătoriții zilei

27 Apr 2024 340

Descoperă cum să faci micii la grătar care să îți lase toți invitații cu gura apă!

27 Apr 2024 337

Deliciile grătarului de 1 Mai. Rețete pentru o petrecere reușită

27 Apr 2024 332

Firme Constanța Administrator nou în cadrul Memoso Smart SRL

27 Apr 2024 265

Firme Constanța Modificări în Keyconect SRL. Se închide punctul de lucru din Mangalia și se retrage un asociat

27 Apr 2024 289

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 4. 27 aprilie 2024. Suntem într-un week-end plin de energie și mai echilibrat

27 Apr 2024 290

Declarații de avere Constanța Ce avere are Reveicuța Gurgu, secretar general al comunei Crucea (DOCUMENTE)

27 Apr 2024 327

UPDATE. CSM Constanța Ștefan Orza, aur și bronz la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 458

Fotoreportaj Costineștiul își deschide porțile pentru primii turiști (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 528