Fondurile pentru sanatate au scazut

Celea explica subfinantarea sistemului sanitar

De anul acesta, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate va efectua mai multe controale in spitale * Pentru aceasta actiune va colabora si cu alte ministere care au corpuri de control eficiente, cum ar fi Ministerul de Finante

Aflat intr-un control asupra unitatilor sanitare din judetul Constanta, directorul general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Celea, a declarat ca acest an a debutat, in ceea ce priveste institutia pe care o conduce, intr-un cadru legislativ nou, prin aprobarea Ordonantei 150 privind activitatea unitatii mentionate mai sus. "Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a trecut prin anumite etape de restructurare, din punctul de vedere al activitatii desfasurate, dupa ce Consiliul de Administratie a aprobat noua organigrama pe baza unor structuri care s-au dovedit a fi strict necesare", a precizat directorul general Cristian Celea. Una dintre activitatile primordiale ale Casei Nationale de Asigurari de Sanatate este reprezentata de desfasurarea unor controale eficiente si permanente in ceea ce priveste finantarea si modul in care s-au cheltuit si se cheltuiesc sumele alocate sistemului sanitar. "Printr-un protocol incheiat cu ministerele care au in alcatuirea lor corpuri de control eficiente, toate verificarile pe care le vom efectua vor deveni obiective si eficiente, deoarece fondurile sunt limitate si apartin colectei publice, adica asiguratilor", a mai afirmat Cristian Celea. Tot cu prilejul vizitei efectuate in judetul Constanta, directorul general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a explicat scaderea fondurilor si subfinantarea sistemului sanitar prin diminuarea fondurilor acestei institutii, la nivel national, cu peste 8.000 de miliarde lei. Aceasta suma reprezinta fondurile care trebuiau stranse de la pensionari prin Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale. "Ne aflam, intr-adevar, in pragul unei situatii de criza", a conchis presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Celea.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 681

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 570

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 730

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 992

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1309

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1583

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 988

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 777

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 618

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 822

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 691

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 588

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1019

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 619

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 748