Functionarii publici cer propria lege a salarizarii

# Cei 900 de membri ai filialei Sed Lex Constanta au intrat ieri de dimineata in greva de avertisment in primele doua ore ale programului * Cei mai multi dintre sindicalisti sunt salariati ai Directiei Judetene a Finantelor Publice, ai Inspectoratului Teritorial de Munca si ai Directiei Judetene de Statistica * Pe 20 noiembrie s-ar putea vorbi despre o noua greva, generala de aceasta data

Functionarii publici din Alianta Federativa Sed Lex au intrat ieri dimineata in greva de avertisment. Greva din aceasta zi urmeaza grevei japoneze care a avut loc joia trecuta. Potrivit liderului sindical Vasile Marica, presedinte al Aliantei Sed Lex, in tara sunt peste 48.000 de sindicalisti care au oprit activitatea in domenii precum statistica, pensii, vama, protectia muncii, administratie financiara.Potrivit presedintelui filialei Constanta a Aliantei Federative a Sindicatelor Functionarilor Publici Sed Lex, Adrian Dugaiasu, cei 900 de membri ai filialei au intrat ieri de dimineata in greva de avertisment in primele doua ore ale programului. In aceste conditii a fost asigurata functionarea unui numar redus de ghisee. Cei mai multi dintre sindicalisti sunt salariati ai Directiei Judetene a Finantelor Publice, ai Inspectoratului Teritorial de Munca si ai Directiei Judetene de Statistica. "Este anormal ca functionarii publici sa nu aiba o lege a salarizarii. Daca vrem sa intram in Europa ar trebui sa fim europeni si din punct de vedere al drepturilor, si nu doar al obligatiilor", a afirmat Adrian Dugaiasu. Daca greva de azi nu va avea rezultatele scontate, functionarii publici constanteni vor participa la toate actiunile de protest conform programului stabilit la nivel national. Altfel, pe 20 noiembrie s-ar putea vorbi despre o noua greva, generala de aceasta data.Actiunile de protest au avut loc si in Tulcea, unde cei 200 de membri ai sindicatului Sed Lex s-au alaturat actiunii de protest a colegilor din tara.Principalele revendicari ale sindicalistilor se refera la redactarea legii salarizarii, acordarea unor salariu mediu net de 1225 lei, la care sa se adauge acordarea unor sporuri cum sunt cele de confidentialitate si de fidelitate. Si functionarii publici afiliati la alte structuri sindicale au recurs joia trecuta la actiuni de protest, cu revendicari similare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 447

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 679

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 932

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1240

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1525

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 941

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 752

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 584

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 805

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 671

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 581

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 967

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 605

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 728

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 743