„Împreună vom reuşi” Campanie de strângere de fonduri pentru terminarea cantinei sociale de la Cumpăna (galerie foto)

Peste 80 de copii din familii defavorizate din Cumpăna beneficiază, în fiecare zi, de un prânz cald la cantina socială, care funcţionează din anul 2001 la biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Acum 13 ani, la iniţiativa primarului comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a preotului paroh de atunci Mihai Jan, a Consiliului Local, a Arhiepiscopiei Tomisului şi a World Vision au fost puse bazele cantinei sociale. „Am pornit cu 22 de copii, iar acum am ajuns la 88. Prin bunăvoinţa sponsorilor noştri am reuşit să construim o nouă cantină, tot în curtea bisericii Sfânta Cuvioasă Parascheva. Aici avem o sală de mese pentru o sută de locuri, depozite, bucătărie. Ne-a mai rămas să dotăm cantina cu toate necesare. Sperăm ca prin bunăvoinţa celor care ne-au fost mereu alături: sponsori, locuitori din comună, să inaugurăm noua cantină în luna septembrie”, a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Până la acest moment, investiţia a costat 45.000 de lei, dar până la inaugurarea cantinei mai este necesară o sumă importantă de bani, din care vor fi achiziţionate toate dotările. Astfel, ieri, Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, în parteneriat cu primăria comunei şi Fundaţia World Vision România, Biroul Zonal Constanţa au lansat campania de promovare „Împreună vom reuşi”, care are drept scop atragerea de fonduri necesare dotării cantinei sociale. Toţi cei care doresc să facă o donaţie, să întindă o mână de ajutor se pot adresa actualului preot paroh al bisericii Sfânta Cuvioasă Parascheva, Ioan Soare.

Un meniu variat şi delicios

Cele două bucătărese ale cantinei sociale, Glodeanu Cheleme (Mărioara) şi Sanda Tescuteanu, munceau, ieri, de zor, pentru a le servi copiilor o masă delicioasă. Beneficiarii au avut pe masă mămăligă cu smântână, mazăre cu carne şi cartofi, iar la desert plăcinte cu brânză. „Din 2001, de când muncesc aici, am hrănit 7.800 de copii. Niciodată, în farfurii nu a rămas mâncare. Iar dacă am făcut mai multe porţii, cele rămase le-am împărţit bătrânilor din comună”, ne-a povestit Glodeanu Cheleme (Mărioara). Şi pentru că această cantină funcţionează pe lângă biserică, în zilele de miercuri şi vineri, copii primesc mâncare de post. În ceea ce priveşte beneficiarii, aceştia trebuie să nu lipsească nemotivat de la şcoală. „Copiii sunt monitorizaţi ca să nu lipsească de la şcoală. În aşa fel, încercăm să prevenim abandonul şcolar”, a adăugat, la rândul său, preotul paroh Ioan Soare.

Primele cireşe, pe masa copiilor necăjiţi

Ieri, Arhiepiscopia Tomisului a trimis câteva lădiţe cu cireşe celor 88 de beneficiari ai cantinei sociale. „Sunt din prima roadă de la ferma de la Nazarcea. Am decis să le aducem copiilor de la cantina socială din Cumpăna, mai ales că se apropie 1 iunie – Ziua Copiilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Călin Gavrilaş.

Cumpăna va avea prima capelă mortuară

În momentul când va fi inaugurată noua clădire a cantinei sociale,  imobilul în care funcţionează acum va fi transformat în prima capelă mortuară, le-a promis localnicilor primarul Mariana Gâju.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Techirghiol pregătește Zilele Lacului 2024. Primăria lansează licitația pentru servicii de organizare (DOCUMENT)

27 Apr 2024 237

Cumpărări directe Constanța Primăria Murfatlar investește în lucrări de reparații sistem rutier (DOCUMENT)

27 Apr 2024 222

​Un nou termen în dosarul dintre prefectul județului Constanța și primarul comunei Cuza Vodă. Ce au decis magistrații

27 Apr 2024 295

Licitații Constanța Primăria Tîrgușor investește în dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale Târgușor (DOCUMENT)

27 Apr 2024 272

Județul Constanța Echipa de fotbal a Comunei Cumpăna este câștigătoarea Cupei Satelor

26 Apr 2024 531

Cumpări directe Tehnoconsult Proiect SRL semnează un nou contract cu municipalitatea. Este vizat Cazinoul din Constanța (DOCUMENT)

26 Apr 2024 421

Afaceri Constanța O firmă înființată anul trecut a bifat un contract de 50.000 de lei cu Primăria Băneasa. Despre ce este vorba (DOUCMENTE)

26 Apr 2024 449

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 473

Primăria Constanța Șase clădiri emblematice din municipiu vor fi iluminate arhitectural timp de o lună (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 431

Tulcea Ecologizări, în cadrul programului Săptămâna Verde

26 Apr 2024 295

Primăria Constanța Sâmbătă se restricționează traficul pe bulevardul Mamaia! Lucrări de asfaltare!

26 Apr 2024 449

Primăria Constanța Prânz festiv de Paște, pentru beneficiarii Cantinei de Ajutor Social (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 342

Biroul Electoral a respins candidatura lui Matei la Primăria Năvodari! Se va adresa instanțelor de judecată

26 Apr 2024 600

Cumpărări directe Dumitru-Pan SRL a obținut un nou contract de la Primăria Năvodari. Firma va încasa 126.000 lei (DOCUMENT)

26 Apr 2024 298

CNAIR SA prin Direcția de Drumuri și Poduri cheamă în judecată UAT municipiul Constanța

26 Apr 2024 581