Renaturarea unor terenuri din Delta, amanata

Consilierii judeteni tulceni au decis vineri sa amane dezbaterea proiectului de hotarare privind renaturarea unor terenuri din Delta Dunarii, transmite corespondentul ROMPRES.

Decizia a fost luata ca urmare a faptului ca membrii Comisiei juridice a Consiliului Judetean (CJ) nu au aprobat proiectul de hotarare privind Protocolul de colaborare cu Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) pentru renaturarea unor zone din domeniul public al judetului. "Refuzul Comisiei juridice a fost explicat prin faptul ca exista un proiect de hotarare de guvern prin care se doreste preluarea a 50.000 de hectare din domeniul public al judetului. Pana in prezent, hotararea respectiva nu a ajuns la noi, motiv pentru care s-a decis amanarea aprobarii proiectului" - a declarat, pentru ROMPRES, presedintele CJ, Gheorghe Bunduc. In opinia sa, decizia de preluare a 50.000 de hectare de teren din domeniul public al judetului Tulcea de catre autoritatile centrale ar trebui dublata de o masura pentru acordarea de despagubiri. "Pentru cele 50.000 de hectare care trebuie renaturate avem incheiate contracte de concesiune cu diferite firme si trebuie reglementata situatia privind acordarea de despagubiri atat pentru societatile private, cat si pentru populatie", a spus Gheorghe Bunduc. Protocolul de colaborare cu ARBDD pentru renaturarea unor zone din domeniul public al judetului care ar fi trebuit sa fie aprobat vineri in sedinta in plen a CJ viza transmiterea terenurilor in administrarea ARBDD, cu obligatia asigurarii unor despagubiri pentru concesionari si stabilirea de comun acord intre cele doua institutii ale statului a programului de reconstructie ecologica. Potrivit acestuia, la finele lucrarilor de renaturare, terenurile vor reveni in administrarea CJ Tulcea.

Scris de: {autor}RMP{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 513

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 526

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 693

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 946

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1268

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1540

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 947

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 755

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 592

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 809

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 674

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 583

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 988

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 610

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 730