Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Ioan Vladimir Vântu, argint la Balcaniada de Matematică pentru Juniori

elev_olimpic.jpgIoan Vladimir Vântu a făcut parte din lotul naţional al României care a participat recent la cea de-a XVI-a  Balcaniada de Matematică pentru Juniori, care s-a desfăşurat în Grecia. A concurat alături de colegi din 16 ţări, dar s-a întors victorios acasă, cu medalia de argint.

Anul acesta, Ioan Vladimir Vântu a absolvit, ca şef de promoţie, clasa a VIII la Liceul Teoretic „Ovidius“, cu media 10. A obţinut nota 10 la proba de matematică din cadrul evaluării naţionale şi nota 8,6  la proba de limba română. Este pasionat de lumea cifrelor, a ecuaţiilor, a integralelor şi a funcţiilor, participând în acest sens la o serie de olimpiade şi concursuri şcolare la matematică. Fiind pregătit şi îndrumat de profesoara de matematică Liliana Cristina Homentcovshi, elevul Ioan Vladimir a reuşit să adune un palmares impresionant de premii, medalii şi menţiuni. În clasa a VII-a, elevul şi-a adjudecat locul I şi medalia de aur la Olimpiada Naţională de Matematică. Tot cu medalie de aur, Ioan Vladimir s-a întors acasă de la Concursul Euclid. La Concursul „N. N. Mihăileanu“, desfăşurat la Constanţa, tânărul şi-a adjudecat locul I şi Marele Premiu. Tot cu locul I a fost răsplătit şi la Concursul „Regalul generaţiei XXI“ (Ploieşti). A urmat locul III, obţinut la Concursul „Laurenţiu Panaitopol“ (Tulcea). La acestea se adaugă menţiune la Concursul „Ion Barbu - Dan Barbilian“, desfăşurat la Călăraşi, menţiune la Concursul „Petru Moroşan Trident“ (Brăila) şi menţiune la Concursul „Laurenţiu Panaitopol“ (Bucureşti). În luna mai a acestui an, la cea de-a 63-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Matematică pentru elevii de clasele VII-XII, desfăşurată la Constanţa, Ioan Vladimir Vântu a obţinut menţiune şi medalia de argint. Tot în acest an, Ioan Vladimir a adăugat în palmares medalia de argint la Concursul „La Şcoala cu Ceas“, organizat la Râmnicu Vâlcea, medalie de argint la Concursul Arhimede, locul III la Concursul „Regalul generaţiei XXI“, menţiuni la concursurile „Cristian S. Calude“ (Galaţi), „Ion Barbu - Dan Barbilian“ (Călăraşi),
„Laurenţiu Panaitopol“ (Bucureşti). „Le-am spus elevilor mei să fie luptători şi să nu cedeze niciodată. Ioan este un luptător. La Balcaniada de Matematică pentru Juniori a ratat medalia de aur «la mustaţă». El s-a clasat pe poziţia IV dintre concurenţii celor 16 ţări“, a declarat profesoara de matematică Liliana Cristina Homentcovshi. Cât priveşte viitorul său, Ioan Vladimir va urma studiile liceale la Liceul Teoretic Ovidius, clasa Matematică - Informatică.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bloc de zece etaje, cu restaurant și piscină exterioară, edificat în Mamaia Nord. One Construction Top SRL, undă verde de la APM Constanța

02 May 2024 532

Ce sărbătoare este pe 30 aprilie 2024 în calendarul creștin ortodox?

30 Apr 2024 1128

Modificări în conducerea unei firme de eoliene din Tulcea, din care face parte și constănțeanul Donchi Pufleni

29 Apr 2024 497

SC Maestru Jan Răzvan SRL, firmă nou înființată la Constanța

28 Apr 2024 421

Firme Constanța SC Dobromin SA. A fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

28 Apr 2024 458

Licitație de un milion de euro organizată de Sucursala Regională CF Constanța. Sunt vizate lucrări la construcțiile și instalațiile aferente de pe raza SRCF Constanța (D0CUMENT)

26 Apr 2024 538

Expoziția „Constanța anilor '60, '70, '80 - Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice” a arhitectului Radu Cornescu poate fi vizitată la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 516

Alegeri Locale Constanța Lista candidaților PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 1731

Oină ONSS 2024 Echipa Școlii nr. 1 Târgușor, a Liceului ,,Ioan Cotovu” Hârșova și a Școlii ,,Grigore Moisil” Năvodari, calificate la fazele finale (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 875

Echipa de robotică AICitizen din Focșani a câştigat campionatul mondial de robotică „First Tech Challenge“ desfășurat la Houston (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 767

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 558

Conferința „Puncte cardinale în dispozitivul social. De la succes la reziliență” are loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

23 Apr 2024 430

Erwin Șimșensohn, managerul Teatrului de Stat Constanța, printre laureaţii Galei Premiilor Radio România Cultural 2024 (VIDEO)

23 Apr 2024 586

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1000

Teatrul Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, la Festivalul Regional de Teatru „Caragiale între trecut, prezent și... viitor”​ (FOTO)

22 Apr 2024 568