Erwin Șimșensohn, managerul Teatrului de Stat Constanța, printre laureaţii Galei Premiilor Radio România Cultural 2024 (VIDEO)

Foto: Facebook/Teatrul National ConstanțaExcelenţa în cultură a fost premiată şi anul acesta pe scena Teatrului Odeon. Gala Premiilor Radio România Cultural, singurul eveniment care premiază toate domeniile culturii din România, a avut loc luni, 22 aprilie 2024, în prezenţa unui public numeros, a mai multor personalităţi culturale şi a Preşedintelui Director General al Radio România, Răzvan Ioan Dincă, cel care i-a înmânat premiul, însoţit de un emoţionant laudatio, unuia dintre câştigătorii premiilor speciale, actorul Virgil Ogăşanu care a primit Premiul pentru întreaga activitate.

Premiul de excelenţă i-a revenit scriitoarei Gabriela Adameşteanu, iar premiul Lux Mundi i-a fost oferit pianistei Sînziana Mircea.

Diplomele galei, adevărate opere de artă, au fost desenate de pictorul Ştefan Câlţia. Actorii Andi Vasluianu şi Elvira Deatcu au prezentat evenimentul. Trupa Trei Parale a fost îndelung aplaudată pentru călătoria sa sonoră în cadrul spectacolului.

Laureaţii ediţiei a XXIII-a sunt următorii:

Câştigătoare la categoria PROZĂ este Simona ANTONESCU, pentru "Chiajna din Casa Muşatinilor", Editura Polirom, 2023;

La categoria POEZIE: Radu VANCU, pentru "Kaddish", Casa de Editură Max Blecher, 2023;

La categoria TEATRU: regizorul Erwin ŞIMŞENSOHN - pentru proiectul managerial de la Teatrul de Stat Constanţa, care a revitalizat trupa şi viaţa culturală a oraşului;

La categoria FILM: "Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii", în regia lui Radu JUDE;

La categoria ARTE VIZUALE: "după SCULPTURĂ/SCULPTURĂ după" (4 mai - 30 noiembrie, Cazarma U, Timişoara). Un concept expoziţional dezvoltat de Sorina JECZA (Fundaţia Triade) şi Attila KIM;

La categoria ŞTIINŢĂ: Asociaţia Blondie, care a organizat 200 de zboruri de tip ambulanţă aeriană pentru 600 de copii care nu puteau fi trataţi în România;


La categoria MUZICĂ: TREI PARALE, pentru dublul L.P "România. 100 de minute", o remarcabilă incursiune sonor - arheologică în muzica autohtonă de la jumătatea secolului al XIX-lea;

La categoria EDUCAŢIE: Compania ASCENDIA, pentru realizarea şi dezvoltarea platformei LIVRESQ - locul în care profesorii şi elevii găsesc lecţii interactive, manuale şcolare şi cursuri e-learning realizate de către contributori.

Juriul final al Galei a fost alcătuit din: Bogdan Ghiu - publicist, Luminiţa Corneanu - critic literar, Radu Croitoru - manager Radio România Cultural, Adina Dragomir - redactor şef Radio România Cultural, Cristian Marica- redactor şef Radio România Cultural.


Citește și: 

Ce note au primit directorii instituţiilor de cultură din Constanţa? (DOCUMENTE)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, nominalizat la Gala Premiilor Radio România Cultural

25 Mar 2024 830

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 553

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 501

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, desemnat de Senatul UNITER să preia direcția artistică a Galei Tânărului Actor HOP

08 Feb 2024 1735

A fost aprobată Organigrama, Statul de funcții și Regulamentul de Organizare și Funcționare de la Teatrul de Stat Constanța pentru 2024. Câte voturi au fost pentru (DOCUMENT)

28 Dec 2023 952

Teatrul de Stat Constanța a pregătit ultimul spectacol de dinainte de Crăciun

21 Dec 2023 950

Conferință la Teatrul de Stat Constanța pe tema premierei spectacolului „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia” (FOTO +VIDEO)

03 Nov 2023 1023

Teatrul de Stat Constanța a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturală a municipiului de la CCINA Constanța (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 839

Constanța Începe Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului. Când are loc primul spectacol și care este noutatea acestei ediții?

13 Jul 2023 1360

Doliu în familia managerului Teatrului de Stat Constanța, Erwin Șimșensohn. A murit mama sa

07 Jul 2023 1998

Luna mai începe în forță la Teatrul de Stat Constanța. Spectacolele programate în această săptămână

02 May 2023 2646

Directorii teatrelor și muzeelor față în față cu examinatorii A început evaluarea anuală a managementului în instituțiile de cultură subordonate Consiliului Județean Constanța!

10 Mar 2023 1804

Când va avea loc premiera spectacolului „Prometeu ’22” la Teatrul de Stat Constanța?

25 Jan 2023 1299

Performanță pentru Teatrul de Stat Constanța! A câștigat premiul UNITER

06 Jul 2022 1383

Ce note au obținut la evaluarea anuală managerii instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Constanța (DOCUMENTE)

04 Apr 2022 2183