Actiuni dedicate celor 126 de ani de la revenirea Dobrogei in spatiul romanesc

Manifestari culturale la Cogealac

Evenimentul a fost organizat de Asociatia Culturala "Pro Basarabia si Bucovina" cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Cogealac, Aliantei Civice, Asociatiei Fostilor Detinuti Politici si Societatii de Stiinte Istorice * Primarul Ion Soare a dorit ca acest eveniment sa fie organizat la Cogealac pentru ca si Cogealacul face parte din Dobrogea si este bine pentru tanara generatie sa cunoasca trecutul si faptele inaintasilor

Pe data de 14 noiembrie, in intreaga tara au fost organizate evenimente dedicate zilei de 14 noiembrie 1878, atunci cand a avut loc alipirea Dobrogei la patria mama. Cu ocazia implinirii a 126 de ani de la acest eveniment istoric, in comuna Cogealac au fost organizate mai multe evenimente. Simpozionul intitulat "126 ani de la revenirea Dobrogei in spatiul romanesc de viata" a fost organizat de Asociatia Culturala "Pro Basarabia si Bucovina" cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Cogealac, Aliantei Civice, Asociatiei Fostilor Detinuti Politici si Societatii de Stiinte Istorice, Filiala Constanta. La eveniment au fost prezenti elevi de la scolile generale din comuna. Dupa intonarea Imnului de stat, primarul Ion Soare, presedinte de onoare al Asociatiei Culturale "Pro Basarabia si Bucovina", a adresat un cuvant de omagiu in amintirea inaintasilor care si-au jertfit viata pentru ca aceste evenimente sa aiba loc. "Am dorit ca acest eveniment sa fie organizat la Cogealac pentru ca si Cogealacul face parte din Dobrogea si este bine pentru tanara generatie sa cunoasca trecutul si faptele inaintasilor. Copiii invata istorie la scoala, in orele de specialitate, insa acum au prilejul sa afle mai multe amanunte si detalii pe care le pot retine mai usor", a precizat primarul Soare. "Intentionam ca de acum inainte, la fiecare eveniment istoric sa organizam actiuni la care sa participe intreaga populatie a comunei", a conchis primarul Ion Soare. Chiar pe data de 1 decembrie, seful administratiei publice locale intentioneaza sa organizeze manifestari si chiar parada militara si focuri de artificii. Primarul Ion Soare este convins ca pe viitor, populatia comunei va fi mult mai receptiva si va participa in numar mult mai mare. La randul sau, Ion Moiceanu, presedintele Societatii de Stiinte Istorice, Filiala Constanta a vorbit despre "Independenta, suma a vietii noastre istorice". "Argumentele unirii" au fost prezentate de Cezar Panzaru, presedintele Asociatiei Culturale "Pro Basarabia si Bucovina". Iosif Borca presedintele Aliantei Civice a facut un "Apel catre dobrogeni". La randul sau, Paul Andreescu, presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici, a precizat ca a fost aleasa aceasta locatie pentru ca aici au gasit sprijin din partea primariei. "Aceasta intalnire cu cetatenii era demult programata, pentru ca in Constanta au mai fost organizate astfel de manifestari. Laudabila este prezenta masiva a elevilor, iar cadrele didactice trebuiesc felicitate pentru efortul lor", a precizat Andreescu.In incheiere, a fost prezentat un scurt program artistic oferit de formatiile "Mandolinata", "Tinerete fara batranete" si un grup de elevi de la Scoala Generala din Ramnicu de Jos.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 553

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 530

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 696

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 947

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1268

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1541

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 948

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 756

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 592

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 810

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 677

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 584

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 993

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 610

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 730