Proiecte ambiţioase pentru 2014 Popas pescăresc şi punct de colectare piscicolă la Hârşova

Administraţia publică locală din Hârşova a obţinut, ieri, ultimul din cele zece avize necesare pentru depunerea unui proiect derulat pe fonduri europene în vederea construirii unui popas pescăresc şi a realizării unui punct de colectare piscicolă. Potrivit declaraţiilor primarului localităţii Hârşova, Tudor Nădrag, este vorba despre un proiect în valoare totală de 300.000 de euro şi presupune construcţia unui popas pescăresc cu debarcader la Dunăre şi cazare şi, aşa cum am menţionat mai sus, a unui punct de colectare piscicolă modern. „Eu zic că este un prim pas din ceea ce ne-am propus pentru perioada următoare, şi anume accesarea unui proiect pentru revitalizarea Portului Hârşova, port aflat la momentul actual în administrarea CNAPDM (Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime) Galaţi, prin Agenţia Brăila.

Problema este însă, în opinia mea, faptul că APDM Galaţi nu are nicio treabă cu acest port. Mai exact, nici nu investeşte în reabilitarea portului turistic, nici nu apără localitatea de inundaţii”, a declarat şeful administraţiei publice locale din Hârşova. Acest proiect va fi depus, conform spuselor primarului Nădrag, peste câteva zile, la Centrul Regional de Plăţi şi Dezvoltare Rurală şi Pescuit 2 Sud-Est Constanţa.
Acest proiect se adaugă celui în valoare de 6 milioane de euro, derulat pe Axa 2 POR, pentru modernizarea şi reabilitarea a aproximativ 10 kilometri de străzi din localitate, proiect al cărui contract de finanţare a fost deja semnat. Urmează, aşa cum a menţionat Tudor Nădrag, scoaterea la licitaţie a lucrării. În pofida faptului că, în ceea ce priveşte acest proiect, termenul de execuţie a lucrărilor este de 18 luni, edilul-şef a mărturisit că speră ca reabilitarea şi modernizarea străzilor să fie finalizate până la sfârşitul acestui an.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Murfatlar, din județul Constanța, a bătut palma cu Riva Systems SRL, din Iași! Este vizat iluminatul public

03 May 2024 1036

Guvernul Românieiactele normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului României din 30 aprilie 2024

01 May 2024 283

Mihai Lupu- „Peste cinci milioane de lei vor merge la mai multe asociaţii şi cluburi sportive din judeţul Constanţa“

30 Apr 2024 418

Guvernul RomânieiPremierul Marcel Ciolacu -Vom menține ritmul alert al investițiilor

29 Apr 2024 254

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 887

Consiliul Județean Constanța Mai multe proiecte și evenimente culturale de interes public general, regional sau județean s-au calificat. Iată lista proiectelor

26 Apr 2024 680

Ședință CLM Aleșii locali, chemați să adopte un PUZ care va permite construcția de blocuri de până la 10 etaje în Tomis Nord, investiție cu care riveranii nu sunt de acord (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 2798

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 785

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 565

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 493

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 375

Cumpărări directe Constanța Adonica Consulting SRL va elabora studii DNSH pentru reabilitarea Școlii din Eforie Nord și a lacului Belona, proiecte dezvoltate de Primăria Eforie (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 409

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 831

Aprobarea raportului activității CA-ului CT BUS SA pentru trimestrul II din 2023 se află în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Apr 2024 388

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 748