Litoral TV Sănătatea ialomițeană, din nou în vizorul procurorilor

Parchetul Slobozia a deschis dosarul „Spitalul”. Mai multe sesizări privind existența unor activități infracționale desfășurate în cadrul Spitalul Județean de Urgență au ajuns pe birourile procurorilor. Plângerile au venit din partea Camerei de Conturi Ialomița și ale Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița.

Sănătatea ialomițeană a intrat oficial în atenția organelor de urmărire penală din Slobozia, o dată cu arestarea preventivă a doctoriței Cristiana Stoian de la Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomița. Aceasta a fost acuzată că vindea ca la piață sângele pe care-l recolta de la donatori.

La doar două luni, Spitalul Județean intră din nou în vizorul organelor judiciare. Pe birourile procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au ajuns mai multe plângeri venite din partea Camerei de Conturi Ialomița și Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița.
În acest caz, a fost deschisă o anchetă, iar actele de sesizare se află în fază de verificare, în ambele cazuri nefiind pusă în mișcare urmărirea penală. Surse din cadrul Parchetului au declarat că, pe baza respectivelor plângeri, s-ar putea constitui dosare penale ce vor avea ca obiect comiterea de infracțiuni de serviciu, precum „abuzul în serviciu”.

Printre abaterile constate s-a descoperit faptul că, sub semnătura fostului director al unității medicale, a fost posibilă crearea unui post fictiv în cadrul Departamentului Statistică. Angajatul a fost plătit timp de un an și jumătate, cu suma de 1300 de lei pe lună.

De asemenea, reprezentanții Camerei de Conturi Ialomița mai spun că au fost distruse unele documente fiscale, pentru a acoperi un prejudiciu de peste 272 mii de lei. Seria de abateri constatate de inspectorii ITM Ialomița vizează angajarea ilegală a peste 100 de persoane la spital.
Dacă toate aceste nereguli vor fi dovedite, persoanele în cauză pot fi condamnate până la 7 ani de închisoare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Iohannis a aprobat cererile de urmărire penală pentru Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, în ”Dosarul Mineriada”

16 Apr 2024 467

Oficial! Curtea de Conturi a României acuză „abuz în serviciu“ la Primăria Mangalia! Prespusul prejudiciu, peste 4 milioane de lei

18 Jan 2024 962

Mai multe persoane urmărite penal pentru fraude în achiziții publice. Printre suspecți, un consilier local

17 Jan 2024 900

Directorul general al CJAS Maramureș, urmărit penal de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc

12 Jan 2024 784

Oficial! Bobeș Laura și Călin Viorela Mirabela, din Primăria Constanța, au recunoscutut tot la DNA

12 Jan 2024 5689

Procurorii șefi la Secția de combatere a corupției din DNA și la Secția de urmărire penală din PG, numiți

11 Jan 2024 725

Bărbat care se sustrăgea urmăririi penale, depistat de polițiștii din Constanța

03 Jan 2024 771

DNA Inspectori din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală cercetați pentru fapte de corupție

08 Dec 2023 858

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș urmărit penal pentru fapte de corupție

04 Dec 2023 579

Cererile de urmărire penală a lui Vlad Voiculescu şi Ioanei Mihăilă, transmise de președintele Iohannis ministrului Justiției

27 Nov 2023 678

Începe judecata în Dosarul Revoluției! (MINUTĂ+RECHIZITORIU)

25 Oct 2023 1331

Judecătoarea Ana Maria Chirilă, din Suceava, reținută! Este acuzată de luare de mită, complicitate la trafic de influență și deținere de droguri pentru consum în formă continuată

12 Oct 2023 1896

Începe procesul motorinei din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu!

02 Sep 2023 1281

Șefi din cadrul Primăriei Iași, urmăriți penal de procurorii DNA. Ce acuzații li se aduc

23 Aug 2023 838

23 de percheziții domiciliare pentru introducerea în România de transporturi ilegale de tutun neprelucrat

17 Aug 2023 733