Șefi din cadrul Primăriei Iași, urmăriți penal de procurorii DNA. Ce acuzații li se aduc

Foto cu rol ilustrativ
  • Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Iași au dispus efectuarea urmăririi penale față de mai mulți suspecți.
 
Potrivit unui comunicat din partea DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Iași au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:
1. Tiron Vasile, la data faptelor și în prezent Director al Direcției Relații Publice și Transparență Decizională din cadrul Primăriei municipiului Iași, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit;
2. Cepoi Alina Alexandrina, la data faptelor și în prezent Șef Birou Evenimente Publice din cadrul Primăriei municipiului Iași, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit;
3. Boțoiu Cătălin Marius, la data faptelor și în prezent Consilier Birou Evenimente Publice în cadrul Primăriei municipiului Iași, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit;
4. Persoană fizică fără calitate specială, reprezentant legal al SC R&A EVENTS & CONCERTS SRL, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit;
5. SC R&A EVENTS & CONCERTS SRL, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
 
În perioada 21 - 31 decembrie 2022, suspectul Tiron Vasile, în calitate de Director al Direcției Relații Publice și Transparență Decizională din cadrul Primăriei municipiului Iași, împreună cu Cepoi Alina Alexandrina și Boțoiu Cătălin Marius, funcționari publici în cadrul aceleiași primării, în cadrul organizării evenimentului „Revelionul Iașului 2022/2023” ar fi încălcat mai multe dispoziții legale pentru a favoriza societatea SC R&A EVENTS & CONCERTS SRL și pe reprezentantul acesteia să câștige contractul de servicii respectiv.
 
În concret, cei trei suspecți ar fi inserat în cadrul Anunțului de participare, a Caietului de sarcini și apoi în procesul de evaluare a ofertelor și de execuție condiții restrictive astfel încât singura societate care ar fi putut  îndeplini condițiile solicitate ar fi fost SC R&A EVENTS & CONCERTS SRL, împiedicând astfel participarea la procedură și a altor operatori economici.
 
Prin aceste demersuri, cei trei inculpați ar fi cauzat vătămarea intereselor legitime ale Primăriei Municipiului Iași, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit de către SC R&A EVENTS & CONCERTS SRL și reprezentantul său legal, reprezentat de valoarea serviciilor în cuantum de 559.895 lei achitate conform contractului de prestări servicii.
 

Suspecților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
 

„Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 


Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Cazul avocatului trimis în judecată de DNA Constanța, închis definitiv

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Delegarea procurorului Mihai Stanciu în fruntea DNA Constanța, contestată! Înalta Curte anunță primul termen în dosar

27 Apr 2024 431

Stănculescu Cătălin Liviu, șeful Direcției Energie din Complexul Energetic Oltenia, reținut de DNA

26 Apr 2024 462

Surse - perchezitiții DNA la Complexul Energetic Oltenia

25 Apr 2024 335

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 533

Dosarul SOCEP, instrumentat de DNA Constanța, se va rejudeca! (MINUTĂ)

24 Apr 2024 441

Trimitere în judecată DNA S-a lăudat cu influență asupra unor judecători din cadrul Curții de Apel București

24 Apr 2024 416

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 870

DNA o trimite în judecată pe Nadia Florentina Racz, fost inspector șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor

23 Apr 2024 443

Procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să-i înlocuiască la DNA Constanța pe Bodean Andrei și Conortos Constantin

23 Apr 2024 723

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 553

Curtea de Apel Constanța, în pronunțare într-un dosar DNA cu un presupus prejudiciu de aproape 10 milioane euro

21 Apr 2024 921

Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

20 Apr 2024 758

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 571

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 1692

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 699