"Primaria lui Mazare este un stat in stat"

Patronul de la New Orleans, amicul primarului, isi terorizeaza vecinii cu muzica din club

De ani de zile un medic stomatolog din Constanta se lupta cu morile de vant ale primariei pentru a solutiona o problema extrem de simpla: muzica asurzitoare care razbate, noapte de noapte, din clubul New Orleans, apartinand lui Laurentiu Cireasa. Locatarii de pe strada Siretului si cei din imprejurimi sunt terorizati, de-a dreptul, de zgomotul infernal care razbate din club. Au facut cereri la primarie, plangeri in instanta, reclamatii la politie. Toate fara rost. Singurul care a avut curajul de a porni un razboi impotriva autoritatilor a fost medicul stomatolog Dorin Godescu, al carui imobil este alipit de clubul New Orleans. Seara de seara, peretii casei sale vibreaza in ritmul muzicii house, iar unul dintre geamurile termopan a crapat din cauza zgomotului. Ca orice cetatean, doctorul Godescu a inceput prin a se adresa primariei, solicitand sa se puna capat acestui haos din centrul orasului, care ii impiedica pe oameni sa se odihneasca pentru ca in ziua urmatoare merg la munca. "M-am inscris in audienta, dar am constatat ca nu este atat de usor sa ajungi la primarul Radu Mazare. Am fost informat ca, mai intai de toate, trebuie sa trec prin furcile caudine ale Corpului de Control al Primariei, prin urmare trebuie sa fac cerere de audienta si voi fi chemat. Am asteptat 2 luni", precizeaza medicul Godescu. In fine, in data de 12 iunie a fost primit in audienta. Inarmat cu o reclamatie semnata de vecini, petitionarul a explicat cum trotuarul din fata casei vibreaza seara de seara din cauza zgomotului infernal, dar a constat cu surprindere ca reprezentantii Corpului de Control, in momentul in care au auzit numele magic al lui Laurentiu Cireasa, care dupa cum se stie este un apropiat al primarului, au raspuns ca nu se poate face nimic. Problema nu este de competenta lor, au raspuns, ci a prefecturii. Aceasta desi locatarii solicitau un lucru cat se poate de simplu, si anume ca, in baza HCLM 370/2004, discoteca dintre locuinte sa functioneze doar cu program de zi, respectiv pana la ora 23.00. Pasul urmator a fost audienta la viceprimarul Gabi Stan, unde a asteptat sa-i vina randul timp de trei luni. Vazand ca nu primeste niciun raspuns, Dorin Godescu a mers la primarie pentru a pune intrebari. I s-a raspuns ca cererea sa se pierduse odata cu schimbarea secretarei si ca trebuie sa faca alta, dar catre Corpul de Control. Prin urmare, petitionarii s-au vazut intorsi in punctul de unde plecasera. De la Corpul de Control nu au mai primit niciodata raspuns.

Discoteca dintre blocuri

Pe data de 31 octombrie 2006 doctorul Godescu a formulat prima cerere de chemare in judecata impotriva primariei, in dosarul nr 1993/118/2006. Brusc, la unul din termenele din decembrie, primaria si-a amintit ca are competenta in domeniu si a schimbat programul clubului New Orleans intr-unul de zi. Dosarul a ramas deci fara obiect si toata lumea a fost multumita. Locatarii au asteptat fericiti ca la ora 23.00 usile clubului sa fie inchise, dar au constatat cu stupoare ca Laurentiu Cireasa isi vede de muzica lui ca si inainte, fara a parea speriat pe dispozitia primariei. In anul 2007, la cererea reclamantilor, instanta a decis suspendarea activitatii clubului. Primaria a declarat recurs impotriva hotararii, iar Laurentiu Cireasa a formulat cerere de interventie in proces. Curtea de Apel a respins recursul primariei. Trebuie mentionat ca, in noiembrie 2006, Garda de Mediu interzisese folosirea instalatiilor de sonorizare, deoarece masuratorile sonometrice efectuate indicasera depasiri mari ale limitelor admise. Ca sa scape basma curata, imediat dupa decizia Garzii de Mediu, Laurentiu Cireasa s-a prezentat la politie cu un contract din care reiesea ca muzica din clubul sau este difuzata de o alta societate, careia ii revine raspunderea. A omis insa sa precizeze ca aceasta firma apartine in fapt cumnatei sale, Corina Simona Cireasa. De atunci, dosarele la instanta si plangerile penale impotriva primarului se tin lant. "Primaria este un stat in stat, iar drepturile noastre sunt incalcate in mod grosolan", incheie medicul Dorin Godescu. Intre timp, trotuarele de pe strada Siretului continua sa vibreze noapte de noapte, iar Sectia 3 politie sa-l amendeze, fara nicio finalitate, pe patronul de la New Orleans.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mainstage Agency SRL și-a schimbat sediul social. Printre asociați, constănțeanul Matei Dima, celebrul Bromania

28 Apr 2024 306

Firme Constanța O societate din domeniul agricol și-a schimbat numele și a fost preluată de un asociat nou

27 Apr 2024 440

Firme Constanța Agro Land Creative și-a schimbat denumirea și obiectul principal de activitate

25 Apr 2024 450

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 479

#ConstanțaEsteBine 24 aprilie 2024. S-a schimbat energia

24 Apr 2024 445

Deputatul Focșa bifează deja al cincilea partid în mai puțin de un mandat!

18 Apr 2024 644

Constanța Miercuri a fost cel mai cald din țară! Temperaturile au scăzut și cu 20 de grade Celsius

18 Apr 2024 388

Firme Constanța MKM Cross SRL și-a schimbat obiectul principal de activitate. Iată cu ce se va ocupa

16 Apr 2024 350

Horoscop pentru săptămâna 15 - 21 aprilie 2024. Situații interesante cu persoanele apropiate

15 Apr 2024 710

Firme Constanța Zaradise-Adiuvo SRL, preluată de Omer Ünlü! Sediul social din Vama Veche, schimbat în București

05 Apr 2024 496

O nouă apariție inedită! Fotbalistul Constantin Budescu, de la Farul Constanța, cântând „Habar n-ai tu cât te iubesc”

04 Apr 2024 1737

Unul dintre asociați este Black Sea Offshore Centre SRL, din Constanța Chemoil Impex SRL și-a schimbat numele și obiectul de activitate

28 Mar 2024 555

Asociatul Fortaletza Management SRL, din Constanța, a schimbat obiectul de activitate al societăţii Intermonte SRL

28 Mar 2024 426

Cumpărări directe Constanța Eiluminat Electrical Solutions SRL, din București, contract cu Primăria Costinești pentru iluminat stradal cu telecomandă și jocuri de lumini (DOCUMENT)

24 Mar 2024 500

Ziua Poliției Române Cupa Presei la Tir desfășurată la Constanța (GALERIE FOTO)

22 Mar 2024 556