Cartea zilei Houston, avem o problemă

Houston, avem o problemă, foto: Editura All O poveste tumultuoasă și tragicomică

Trebuie să ai ghinion. Asta nu înseamnă că trebuie în sensul că e nevoie, ci trebuie să ai ghinion așa, ca Jeremiasz, ca să ratezi toate ocaziile de a prinde contracte noi, din cauza unor încurcături puțin probabile în cazul oricui altcuiva. S-a născut pe 29 februarie, deci își serbează ziua o dată la patru ani. Pe asta dă vina și pentru că se maturizează atât de greu. Jeremiasz Chuckiewicz se consideră un ghinionist în adevăratul sens al cuvântului.

Este operator de film și încearcă să-și clădească o carieră în industria cinematografică, dar, din cauza temperamentului aprig, nu reușește să ajungă prea departe. Ca să-și plătească chiria, repară televizoare, conectează antene, pune net și instalează wi-fi în apartamente. Alternativa ar fi să locuiască în aceeași casă cu mama lui, ceea ce i se pare de conceput. Oricum, ea și cățelul ei Herakles îi invadează suficient viața, amintindu-i mereu că mai există și alte lucruri importante pe lume în afară de el. Când aude ce om fantastic era tatăl lui, de i-ar fi semănat măcar un pic, i se face rău de-a dreptul.

Nici în cele mai aberante vise n-ar fi bănuit că o să fie singur cuc în ziua în care va împlini treizeci și doi de ani. Totul era mai ușor de acceptat alături de Marta până când, într-o zi, a descoperit că nici măcar ea nu era cine spera el și s-au despărțit. Așa s-a trezit Jeremiasz prins într-un vârtej de problemele care par să nu se mai sfârșească.

Houston, avem o problemă este un roman al inițierii, al transformării unui bărbat, în care evenimentele se înlănțuie într-un ritm amețitor, iar comicul pândește la fiecare colț. Jeremiasz se dovedește un personaj plurivalent și credibil pentru care viața devine o cursă a supraviețuirii de pe o zi pe alta. Fără Marta, totul pare mult mai dificil. Dar, dincolo de toate acestea, ni se oferă imaginea unei Polonii în care orice problemă își găsește, într-un fel sau altul, rezolvarea.

„Fără îndoială, forța acestei cărți constă în complexitatea personalității eroului. Cititorii vor trece de la amuzament la compasiune, de la furie la empatie.” – Onet.pl

„Una dintre cele mai vândute cărți din Polonia, Houston, avem o problemă este pe cale să devină un fenomen internațional.” – Publisher Weekly


Sursa foto-text: Editura All 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Buzău Ofiţerii de la Prevenire, alături de preşcolarii de la Grădiniţa “Piticot” la Târgul de carte ”Gaudeamus”

17 Jun 2024 65

Cumpărări directe Constanța Primăria Vulturu vrea să înregistreze 540 de imobile din extravilan în sistemul integrat de cadastru. Cine a câștigat contractul (DOCUMENTE)

15 Jun 2024 439

IPJ Buzău“O casă fără cărţi este ca o cameră fără ferestre!”(

14 Jun 2024 393

Primăria Constanța pierde procesul cu Habitat și Ambient SA pentru un teren de aproape 30.000 de metri pătrați, în Mamaia (MINUTA)

11 Jun 2024 787

Anunț Monitorul Oficial Pierdere Carte de Muncă – Ghid complet pentru a obține un nou document

11 Jun 2024 435

Cumpărări Directe Constanța Primăria Comunei Vulturu, contract cu Top Geocad SRL. Ce servicii vor fi furnizate (DOCUMENT)

10 Jun 2024 771

LIVE TEXT Eveniment editorial la Muzeul de Artă Constanța. Noul volum lansat de Anaid Tavitian, o rememorare a actorilor George Stancu și Dromihete Ghiman (FOTO+VIDEO)

08 Jun 2024 1157

Programul serviciilor publice comunitare locale de evidență a persoanelor în zilele de 8 și 9 iunie 2024

07 Jun 2024 366

Editorial Plânsul pe internet nu îți va aduce un primar competent. Dar îi va da ocazia celui necinstit să te păcălească mai ușor!

05 Jun 2024 854

Lucrări de cadastru cu fonduri europene în 522 de comune

05 Jun 2024 507

Cumpărări Directe Constanța Primăria Comunei Rasova, contract cu Top Geocad SRL. Ce servicii vor fi furnizate (DOCUMENT)

04 Jun 2024 461

Cumpărări directe Constanța Imobilele din Costinești, înregistrate în Cartea Funciară de Startcad Advisor SRL (DOCUMENT)

04 Jun 2024 410

Chiparus Simona anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu

04 Jun 2024 410

„Călătorie pe drumul amintirilor” Despre ultimul volum publicat de Anaid Tavitian. „Este un cadou pentru suflet”

31 May 2024 897

Muzeul Naţional de Istorie a României este prezent la Salonul Internațional de Carte Bookfest

31 May 2024 356