Adrian Năstase mielul blând care nu mai are de la cine să sugă

spartakus.jpgDe când a fost tras pe linie moartă în PSD, după eşecul suferit în alegerile din 2004, şi a încetat să mai fie prima locomotivă a partidului, Adrian Năstase nu mai trage ţignale răsunătoare, ci se mulţumeşte să pufăie discret, pe la colţuri, ca să nu-şi deranjeze pupilul ajuns preşedinte şi să fie şi el pus pe coji de nucă, precum Geoană. Dar, oricât i-ar fi de discret pufăitul, fumul dens ridicat de el e suficient de puternic ca să-i intoxice pe mulţi şi să-i determine să creadă că fostul prim-arogant al ţării s-a schimbat. Ei bine, nu s-a schimbat. Este la fel de încrezut, la fel de duplicitar şi la fel de fricos cum îl ştiam, doar că acum e într-o nouă prezentare. Adrian Năstase vrea să dea de înţeles că s-a reinventat, că a învăţat din greşelile trecutului, că s-a smerit şi e gata să pună cârca la munca de jos, întru propăşirea ţării şi fericirea românilor rupţi în cur.

Doar că fostul premier uită de la mână până la gură că una zice şi alta fumează. Nu mai târziu de acum câteva zile, el deplângea la televizor, cu lacrimi de crocodil, "neghiobia guvernanţilor", care ignoră relaţiile comerciale cu China. Nici n-a ajuns însă premierul Boc bine la Beijing, că Năstase a dat-o la întors, afirmând, la Baia Mare, că vizita este "umilitoare" şi nici nu trebuia făcută. "Eu cred că Emil Boc s-a dus în China pentru a aduce de acolo nişte trofee pentru muzeul comunismului, pe care actuala putere încearcă să-l construiască la Bucureşti. Este, după părerea mea, o greşeală enormă. După ce ne-am clarificat statutul ca membru al NATO şi membru al Uniunii Europene, n-am ştiu să punem în valoare vecinătatea noastră cu Rusia, o piaţă de desfacere, o piaţă de materii prime deosebită, pentru nişte chestiuni de orgoliu şi chestiuni, până la urmă, de tip absolut personal, care n-ar trebui să joace un rol atunci când este vorba de construcţia politicii externe a României. Pe de altă parte, cu China, la fel, din cauza, probabil, a unor sugestii din partea altora - sper, cel puţin, să nu fi fost o chestiune internă - s-a ajuns la această situaţie. Dar este cu atât mai umilitoare această vizită, acum, în acest fel şi, în mod deosebit, în condiţiile în care România, de nouă luni de zile, nu are ambasador în China. Să mergi în prima vizită în China, să mergi pentru relaţii economice, dar să nu ai acolo un ambasador, care să preia mesajele şi să urmărească proiectele, mi se pare incalificabil". Năstase nu uită să-şi reafirme curajul, amintindu-ne că, în 2003, când China era paralizată de epidemia de gripă aviară, el a fost singurul care a avut ouă de s-a încumetat să meargă acolo şi să mănânce orez din aceeaşi cratiţă cu gazdele, cu care a iniţiat şi proiecte economice importante, blocate însă, ulterior, de "tirania băsistă".

www.reportervirtual.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Până în 20 mai, AEP va desemna preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, în şedinţă publică, prin tragere la sorţi computerizată

12 May 2024 326

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidat PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța - „Voi promova transparența, inovația și o administrație în slujba cetățenilor”!

10 May 2024 615

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 490

Oficial de la BEJ Alegeri locale 2024. 8 candidați, în cursa pentru președinția Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

08 May 2024 1057

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 829

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 637

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 796

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 1039

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1426

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1666

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1064

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 834

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 652

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 864

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 734