Razboi intru Cuvant

Sfaturi duhovniceşti pentru surori şi maici, dar nu numai, din scrisorile părintelui Sofian

"Sora M., Dé, M., dé! Nu cred că te va ajuta Conservatorul să-şi îmbogăţeşti în vreun fel viaţa pe care ţi-ai ales-o. Încet-încet te vei laiciza, nu mai ai timp de rugăciune şi, cine ştie, poate vei renunţa cu totul la viaţa asta! Vei ajunge să-i urăşti şi să-i dispreţuieşti pe cei care poarta aceeaşi haină cu tine! Eu mă rog Maicii Domnului să te ţină aşa cum eşti acum, în acest moment. Că ai venit din râvnă la mănăstire şi ai nişte calităţi, şi poţi să le pierzi acum...!

Eu asa zic; sa renunti la toate planurile cele lumesti si sa lupti sa te apropii cu toata fiinta ta de Dumnezeu, ca pentru El ai venit la manastire, M. Asa te rog eu, din toata inima mea.

Daca vrei muzica, incearca sa descifrezi singura niste axioane, niste Heruvice; ai sa vezi ca mai mare bucurie ai cand le poti descifra singura!

Dar cu judecata cum stai? Ai reusit sa te invingi pe tine? Imi spui ca limba se porneste singura! Da, M, cred! Asta e boala femeiasca, mai ales...! Dar eu iti spun inca odata: fratia ta ai venit din ravna la manastire, nu intamplator! Iar acuma, incet-incet, parca vrei sa revii la ceea ce erai in lume: judecata, mandrie, pofte spurcate... Nu asa, M. Nu judeca, nu judeca pe nimeni, niciodata, nu judeca! Nu-ti dai tu seama cat de grava este calcarea acestei porunci inaintea lui Dumnezeu, nu-ti poti da seama! Trezeste-te imediat ce-ti vine in gand sa judeci pe cineva, opreste-te, stai putin si asaza-te la rugaciune.

Eu nu cred ca fratia ta ai vrea sa stai undeva in rai si surorile tale in iad! Nu cred ca te-ai bucura sa-l vezi in iad pe parintele sau pe maica...! Nu cred...! Roaga-te pentru cel care-ti tulbura sufletul si ai sa vezi, vei gasi pacea! Mantuitorul este in noi, inlauntrul nostru; aici se intampla totul, in inima...!

Rugaciunea lui Iisus cere rabdare multa, renuntare si, mai ales, suferinta iubirii!

Intelepciunea omeneasca rezuma totul la asta: sa vezi gunoiul din ochiul aproapelui. Iar intelepciunea cea dumnezeiasca este sa vezi barna din ochiul tau, si de aproapele tau sa ai mila. Sa-l tamaduiesti, cat poti, cu dragostea ta, ca daca starui cu putina dragoste si nu-l judeci, ii scapi sufletul de la iad.

Citeste AICI


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imagini de la eveniment Călugărul decedat în urma teribilului accident de la Ciocârlia de Jos, înmormântat astăzi la Adamclisi (galerie foto)

30 Jan 2019 1809

Unde va fi înmormântat călugărul care şi-a pierdut viaţa în accidentul rutier teribil de la Ciocârlia de Jos, județul Constanța

29 Jan 2019 1223

Călugăr din Constanța, prins fără permis. Care au fost consecințele

28 Oct 2018 1200

Banc Vorba românului. „Dumnezeu îți dă, da` nu-ți bagă în traistă!”

07 Jul 2018 767

Constanţa. Tânăr arestat după ce a bătut şi legat un călugăr

23 Mar 2018 1128

Călugăr blocat două ore pe un bac în mijlocul Mureșului, deși avea telefon. Cum a fost posibil

03 Feb 2018 720

Mandate de arestare în lipsă pentru alţi doi suspecţi din cazul tâlhăriei de la schitul Sf Treime din Constanţa

15 May 2017 906

UPDATE Caz incredibil la Constanţa. Călugăr lovit şi legat de persoane mascate

11 May 2017 1784

Detalii din spatele uşilor închise Călugăr decapitat - „Victima nu s-a zbătut şi nici nu a ţipat în timp ce i se tăia capul“

23 Aug 2016 9381

Sentinţă definitivă pentru un fost călugăr din Constanţa! Avea HIV, dar a făcut sex cu un alt bărbat

13 Jun 2016 1709

Un fost călugăr din Constanţa, condamnat definitiv A făcut sex cu un alt bărbat, fără să-i spună că are HIV/SIDA

12 Jun 2016 2374

Un călugăr a lovit cu maşina două femei pe o trecere de pietoni din Brăila

06 Mar 2016 1312

​Fostul călugăr Nicolae Sima din Medgidia, reținut pentru că ar fi întreținut relații sexuale fără să spună că are SIDA

04 Dec 2015 1288

Drumul spre iluminare Un călugăr budist a reușit să țină 9 zile un post negru extrem

21 Oct 2015 865

Un tinar novice si un calugar

11 Jun 2014 1436