Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române Preotul și călugărul, victime ale exploziei de la mănăstirea Tichilești, transportați cu o aeronavă la Frankfurt

  • Echipajul SMURD C și un SAJ C au efectuat transportul celor doi călugări (intubați în urma exploziei buteliei la mănăstirea de lângă Tichilești, județul Constanța) de la Spitalul Județean, către aeroportul Mihail Kogălniceanu unde au fost preluați de o aeronavă cu destinate Frankfurt.
În jurul orei 05.00 dimineața, echipajul SMURD C și un SAJ C au efectuat transportul celor doi călugări (intubati în urma exploziei buteliei la mănăstirea de lângă Tichilesti) de la Spitalul Județean, către aeroportul Mihail Kogălniceanu unde au fost preluați de o aeronavă cu destinate Frankfurt., transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea.

O explozie a avut loc, joi seara, la mănăstirea Sfântul Gheorghe, de lângă Tichilești, județul Constanța, într-o anexă a lăcaşului de cult, iar un preot şi un călugăr au fost răniţi, suferind arsuri şi fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi să intervină, joi seara, după producerea unei explozii la mănăstirea Sfântu Gheorghe de lângă localitatea Tichileşti. Acolo s-au deplasat două autospeciale de stingere şi un echipaj SMURD.

Explozia s-a produs într-o anexă din curtea mânăstirii, iar doi bărbaţi, unul de 45 de ani şi altul de 50 de ani, au fost răniţi. Cei doi, un preot şi un călugăr, au suferit arsuri, fiind preluaţi de cadrele medicale şi transportaţi la spital.

Oficial de la MApN

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează sâmbătă, 8 mai, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Constanța – Frankfurt pe Main pentru transportul, în regim de urgență, a doi pacienți aflați în stare gravă.

Echipa medicală este formată din specialiști ai SMURD București și ai Ministerului Apărării Naționale.

Aeronava a decolat de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu sâmbătă, în jurul orei 08.00.


Sursă foto: ISU Dobrogea

Citește și: Județul Constanța Explozie la mănăstirea „Sfântul Gheorghe“ de lângă Tichilești

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaDigitală Mănăstirea Balaciu, ctitoria episcopului Gherontie Nicolau

17 Jun 2021 1898

Județul Constanța Preotul, grav rănit în explozia de la Tichilești, a decedat. Unde va fi înmormântat

28 May 2021 1120

Tragedie rutieră în zona mănăstirii Dinogeția (Tulcea)! Tânăr decedat în accident, în 2017. Prima condamnare

24 May 2021 1050

Județul Constanța Explozie la mănăstirea „Sfântul Gheorghe“ de lângă Tichilești

06 May 2021 1357

#DobrogeaDigitală Primii ctitori ai Mănăstirii Dervent - o bătrână din Ostrov și proprietarii moșiei Coslugea

20 Mar 2021 2782

Imagini rare Curcubeul, semn al legământului dintre Dumnezeu și oameni, în spatele Mânăstirii de la 23 August (galerie foto și video)

17 Oct 2020 2009

De ce ar trebui să se afle Delta Dunării pe lista obiectivelor turistice pe care să le vizitaţi cel puţin o dată (video)

01 Sep 2020 784

Județul Constanța Pompierii acționeză în zona Mănăstirii „Peştera Sfântul Apostol Andrei“ din Ion Corvin. Ce s-a întâmplat

16 Aug 2020 743

Ziua Internațională a Bucătarilor. „Bucătarul îngerilor“ de la Mănăstirea Dervent, părintele Efrem „Cel mai original „condiment“ pe care vi-l recomand este rugăciunea“ (galerie foto)

25 Jul 2020 1274

Sfințire de biserică și hram la mănăstirea Galeșu. Slujbă oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului (galerie foto)

19 Jun 2020 1138

Cunoscutul medic neurochirurg Arhidiaconul Ștefan Mindea, hirotonit preot Sărbători importante în Arhiepiscopia Tomisului. Întemeierea unei noi mânăstiri

02 Jun 2020 6843

Doliu Stareța Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol a trecut la cele veșnice

03 Mar 2020 7564

Pompierii tulceni intervin în apropierea Mănăstirii Saon. Ce arde (galerie foto)

02 Feb 2020 857

UPDATE Judeţul Constanţa. Incendiu la mănăstire. Unde au fost solicitaţi pompierii

07 Oct 2019 3985

Retrospectiva incendiilor produse în ultimul deceniu la mănăstirile păstorite de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului

05 Oct 2019 2889