Chec cu ananas

chec.jpgO prăjitură simplă şi eficientă. Un pounds cake sau quatre-quarts, copt cuminte pe un pat de anans şi însiropat cu sucurile fructului. Un desert răsturnat pentru a scoate la iveală ananasul copt-caramelizat. Răsfăţaţi-vă cu această prăjitură gata într-o oră.

Porţii: 6

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

1 ananas (sau 1 cutie de rondele de ananas în sirop)

3 ouă

200 grame de unt (tăiat cubuleţe, la temperatura camerei)

200 grame făină

180 grame zahăr, plus 3 linguri

1 plic praf de copt (10 grame)

1 plic de zahăr vanilat

coaja de la o lămâie

1 vârf de cuţit de sare

1 lingură zahăr brun

2 linguri gem de caise

unt şi făină pentru tapetat tava

Preparare:

Încingeţi cuptorul la 160 de grade Celsius.

Ungeţi o tavă de tort cu pereţi detaşabili cu unt şi pudraţi-o cu făină.

Curăţaţi ananasul şi tăiaţi-l rondele groase de 1 centimetru. Dacă mijlocul este prea tare, îndepărtaţi-l.

Puneţi la fiert o cană de apă cu 3 linguri de zahăr şi capetele ananasului, curăţat de coajă. Fierbeţi 20 de minute până când fructul se înmoaie, pentru a obţine un sirop. Strecuraţi şi păstraţi siropul.

Dacă folosiţi ananas din conservă, scoateţi doar fructul din sirop şi păstraţi siropul.

Turnaţi zahărul brun pe fundul tăvii şi aşezaţi rondele de ananas peste.

Verificaţi, înainte de a pudra tava cu făină dispunerea rondelelor de ananas care trebuie să acopere cât mai bine fundul tăvii. Ajustaţi-le în consecinţă.

Amestecaţi untul cu cele 180 grame de zahăr şi zahărul vanilat cu un mixer la viteză mare până când untul se transformă în spumă şi granulele de zahăr se topesc.

Încorporaţi treptat ouăle. Adăugaţi oul următor doar după cel anterior a fost încorporat.

Încorporaţi, uşor, cu ajutorul unui tel, făina, praful de copt şi coaja de lămâie.

Turnaţi coca peste feliile de ananas din tavă şi nivelaţi.

Introduceţi tava la cuptor pentru 35-40 de minute. Verificaţi cu o scobitoare dacă aluatul este copt.

Scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească.

Înţepaţi din loc în loc prăjitura cu o frigăruie de lemn sau metal şi însiropaţi-o cu 4-5 linguri de sirop din compot sau cel obţinut de dumneavoastră.

Îndepărtaţi inelul exterior al tăvii şi, cu ajutorul unei farfurii, răsturnaţi prăjitura.

Înainte de a îndepărta inelul, desprindeţi prăjitura de margini cu ajutorul unui cuţit cu lamă subţire.

Ungeţi prăjitura cu gem de caise amestecat cu 2 linguri de sirop pentru a-i da luciu.

Prăjitura răsturantă cu ananas se serveşte rece, ca atare sau cu 1 lingură de frişcă sau 1 cupă de îngheţată de vanilie.

www.cevabun.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Carnea de vită - un deliciu

30 Jun 2023 1380

Rețetă de cozonac pentru Paște. Cum se poate prepara cel mai delicios cozonac?

12 Apr 2023 1219

Mit sau nu - mobila de bucătărie se curață mai des decât cea din alte camere?

14 Feb 2023 1133

GastroArt Marinată de pește (rețetă interbelică)

31 Jul 2022 1615

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1647

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1678

GastroArt Mușchi tocat (rețetă interbelică)

20 Jun 2022 1395

GastroArt Pepene galben umplut cu mure (rețetă interbelică)

07 Jun 2022 1499

GastroArt Ghiveci cu carne (rețetă interbelică)

05 Jun 2022 1429

GastroArt Cafea turcească (rețetă interbelică)

18 May 2022 1756

Ce înseamnă vindecarea pentru tine?

06 May 2022 1918

Cum poți pregăti loțiuni tonice homemade

16 Apr 2022 2338

Cartea zilei YUMMY! 300 de rețete pentru bebeluși și copii. Ediția a II-a

25 Mar 2022 1501

Centrulnatura.ro Paste raw vegan de dovlecei

05 Mar 2022 2159

Sibiu Bărbat reținut după ce a pretins că este medic de familie. A consultat ilegal pacienți într-un cabinet „împrumutat”

22 Feb 2022 1339