Cocos cu vin

cocos.jpgNu scapa musafirii tai neimpresionati cu aceasta reteta.

Timp de preparare:

Mediu

Numar de portii:

4-6

Complexitate:

mediu

Ingrediente principale:

cocos, ciuperci, ceapa, usturoi, bacon

Ingrediente

1 cocos mare, taiat bucati
25 cepe mici
3 capatani de usturoi, pisate
1 sticla vin Pinotage
sare grunjoasa si piper negru proaspat macinat
faina
2 linguri unt
1 lingura ulei de masline
200g bacon, taiat marunt
200g ciuperci portobellini curatate si lasate intregi
1/3 pahar coniac
2 linguri de jeleu de coacaze
PENTRU BUCHETUL GARNI
2 frunze proaspete de dafin
1 telina taiata in doua
4 crengute de cimbru


o mana de patrunjel
PENTRU SERVIRE
patrunjel tocat

felii de paine alba
unt topit
piure de cartofi

Mod de preparare

Pasul 1

Faceti buchetul garni.Legati impreuna telina, frunzele de dafin, cimbrul si patrunjelul. Daca aveti o bucata de tifon inveliti usturoiul in el inainte de a-l adauga in legatura.

Pasul 2

Curatati ceapa.Puneti cepele intr-un bol; acoperiti-le cu apa clocotita timp de 1 minut, apoi scurgeti si acoperiti cu apa cu gheata. Taiati radacinile si decojiti, lasand restul intact.

Pasul 3

Marinati cocosul.Puneti bucatile de cocos intr-un vas cu buchetul ganrni si cu usturoiul. Turnati vinul; marinati cel putin 2 ore. Scoateti pasarea din marinata, uscati-o si dati-o prin faina. Incalziti untul si uleiul de masline intr-un vas mare si prajiti cocosul pana se rumeneste, la foc mediu. Dati-l deoparte.

Pasul 4

Prajiti celelalte ingrediente si flambati-le.Adaugati baconul in vas si prajiti-l usor pana devine crocant. Scoateti-l cu o paleta. Adaugati ceapa (mai adaugati unt daca este necesar) si prajiti-o pana devine aurie. Adaugati ciupercile. Puneti pasarea si baconul si indepartati vasul de pe foc. Incalziti coniacul intr-un polonic deasupra flacarii. Infierbantati-l puternic si turnati-l peste ingrediente, lasandu-l sa arda pana flacara se stinge singura.

Pasul 5

Adaugati marinata, buchetul garni si 1 lingurita de jeleu. Fierbeti la foc mic timp de 45 min - 1 ora sau pana cocosul este gata si cepele sunt moi. Indepartati buchetul garni, adaugati inca o lingurita de jeleu si asezonati dupa gust. Dupa racire, se pastreaza in frigider peste noapte. Inainte de a fi servit, indepartati cu o lingura stratul de grasime de la suprafata si aruncati-l.

Reincalziti la foc mic.

Pasul 6

Faceti inimi din paine.Taiati coaja unei felii de paine, apoi taiati felia pe ambele diagonale pentru a obtine 4 triunghiuri. Indepartati doua dintre varfuri apoi decupati un V intre cele doua colturi indepartate. Taiati 12 inimi si prajiti-le pana devin aurii, apoi ungeti-le cu unt topit. Garnisiti cocosul cu inimile din paine si cu patrunjel. Serviti cu piure de cartofi si vin Pinotage.

SFATURI

Este important sa usuci cocosul foarte bine inainte de prajire, in caz contrar va fierbe in loc sa se prajeasca.

Incalzind polonicul inainte de flambare, vei ajuta coniacul sa se aprinda mai usor.

Tinand la frigider cocosul in vin peste noapte, aspectul devine mai placut si gustul mai intens.

Sursa: Ecuisine.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De Dragobete, Asociaţia „Suflete deschise” lansează un nou îndemn - Iubește pe toată lumea!

25 Feb 2024 679

ZIUA LIVE. Curajul, cea mai importantă moștenire pe care o avem de la daci. „Dacii aveau această dorință de libertate“

14 Apr 2022 1643

ZIUA LIVE. Aurel Mototolea. „Dacii ne-au transmis genele” (VIDEO)

13 Apr 2022 1629

#Dobrogea143 - De la grecii din Milet la generația Millennials Tropaeum Traiani, reper latin al României și emblema milenară a Dobrogei (galerie foto+video)

28 Oct 2021 5397

Noaptea Muzeelor 2021 MINA Constanța. Personal costumat în daci și romani, uniforme școlare din perioada comunistă și alte categorii de bunuri culturale

13 Jun 2021 1702

Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța Noaptea Muzeelor la Tomis

04 Jun 2021 2381

Nicolae Furdui Iancu, membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști, își serbează azi onomastica

06 Dec 2020 6742

„Dobrogea Digitală” – „Monumentul triumfal de la Adamclisi” (1977) Legendarul Mars Ultor, divinitatea protectoare de pe „biserica lui Adam”

15 May 2020 4835

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 8 februarie 2019

08 Feb 2019 2433

Constanța. Piața Ovidiu un real conglomerat balcanic Între ”Trandafirul de la firida mea”, ”Noaptea Muzeelor” și festivalul culinar (galerie foto+video)

19 May 2018 13462

Renault Romania recheamă în service mai multe autovehicule Daci Duster. Ce probleme au fost identificate

22 Mar 2018 2240

#citeşteDobrogea Vinurile dobrogene de altădată. Lucrări din Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanța

30 Dec 2017 4629

Astăzi, îşi serbează onomastica. Constănţeni care poartă numele Sfântului Andrei (galerie foto)

30 Nov 2017 3203

Revista presei locale

21 Aug 2017 2631

Revista presei locale

19 Aug 2017 2489