Hot Dog

hotdog_18.jpgUna dintre cele mai apreciate mâncăruri vândute pe stradă, hot dog-ul a făcut carieră în Statele Unite unde a fost răspândit de către vânzătorii ambulanţi germani. Povestea hot dog-ului şi a numelui său (tradus mot-a-mot prin câine fierbinte) are multiple şi interpretabile versiuni niciuna acceptată în totalitate. Baza unui hot dog este, evident, cârnatul însoţit de chiflă, dar în nici un caz nu se reduce doar la atât. Cârnatul, specific culturii culinare germane, este un frankfurter sau un wienner prefiert, preparat în special din carne de vită tocată fin, fără urme vizibile de grăsime. Cel mai apropiat produs de pe piaţa românească îl reprezintă crenvurştii care însă, de cele mai multe ori sunt mai scurţi şi mai mici decât fraţii lor germani, populari şi în Statele Unite.

Porţii: 8

Ingrediente:

8 chifle pentru hot dog (alungite)

8 cârnaţi pentru hot dog (vezi considerentele de mai sus)

3 cepe mari

1 roşie mare

12 castraveciori

8 ardei iuţi muraţi

muştar galben

sos Tabasco (opţional)

3 linguri oţet din vin

1 lingură zahăr

1 linguriţă enibahar măcinat

2 linguri ulei

sare

piper

Preparare:

Curăţaţi ceapa. Tăiaţi cepele în două pe lungime şi şi felii transversale groase de 5-8 milimetri. Încingeţi uleiul într-o tigaie. Adăugaţi ceapa şi sotaţi-o până se înmoaie bine, fără să o prăjiţi. Adăugaţi zahărul şi stingeţi cu oţetul. Adăugaţi enibaharul şi amestecaţi bine. Asezonaţi cu sare şi piper proaspăt măcinat. Opriţi focul. Tăiaţi roşia în felii subţiri. Tăiaţi castraveţii muraţi în felii subţiri, pe lungime. Pregătiţi cârnaţii (la abur sau puţin pe grătar). Desfaceţi chiflele pe lungime. Introduceţi câte un cârnat în fiecare chiflă. Împărţiţi în mod egal: roşiile, castraveţii muraţi, ardeii iuţi, ceapa trasă la tigaie, muştar şi Tabasco după gust.

Hot dog-ul se serveşte imediat.

www.cevabun.ro

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pios omagiu adus veteranului Ioan Ceapă, la Cumpăna, la 164 de ani de la Unirea Principatelor Române (VIDEO)

25 Jan 2023 2135

Cumpăna Plachete In Memoriam pentru generalul locotenent Constantin Zeca și veteranul de război Ioan Ceapă (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Jan 2023 1407

Firma controlată de soția unui viceprimar din județul Brăila va livra Penitenciarului Tulcea ceapă galbenă uscată și morcovi (DOCUMENTE)

12 Jul 2022 1548

GastroArt Chiftele de Ficat (Rețetă Interbelică)

10 Jul 2022 1643

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1449

GastroArt Friptură vieneză (rețetă interbelică)

26 Jun 2022 1366

GastroArt Crap umplut (rețetă interbelică)

18 Jun 2022 1291

GastroArt Colțunași cu carne fierți (Rețetă Interbelică)

30 Apr 2022 1983

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

23 Apr 2022 1617

GastroArt Ochiuri picante (rețetă interbelică)

07 Mar 2022 1907

GastroArt Tocană de ochiuri (rețetă interbelică)

06 Mar 2022 1682

Doliu la Cumpăna Veteranul de război în vârstă de 104 ani, Ion Ceapă, a decedat!

10 Feb 2022 2368

Veteranul de război în vârstă de 104 ani, Ion Ceapă, nu a putut participa la festivitățile din Cumpăna. Autoritățile i-au pregătit o diplomă

24 Jan 2022 1450

GastroArt Budincă de creer (rețetă interbelică)

14 Jan 2022 1733

GastroArt Borș de sfeclă (rețetă din 1931)

09 Jan 2022 2246