GastroArt Crap umplut (rețetă interbelică)

Rețetă, Sursa foto: Gastro Art Cantitățile: 1 crap, 3 cepe, 100 gr. untdelemn, 50 gr. orez, sare, piper, pătrunjel verde, 2 linguri bulion de roșii.

Se prăjește deschis în untdelemn, ceapa și orezul se sting cu apă, se ferbe până se umflă, se adaugă sare, piper, pătrunjelul tocat și bulion. Se umple peștele cu această compoziție, se așează pe un strat de varză călită, se presară cu piper, se toarnă deasupra untdelemn și se rumenește în cuptor ½ oră.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.



Sursa - GastroArt 


Citește și: 
 
GastroArt Papanași (rețetă interbelică) 

GastroArt Creer pané (rețetă interbelică) 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 533

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 700

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 649

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 602

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 505

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 630

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 553

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 542

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 560

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 493

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 476

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 544

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 587

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 493

GastroArt Cartofi surpriză (rețetă interbelică)

02 Jul 2022 607