GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

Rețetă, foto: GastroArt 12 prune mari, vâstoase, se curăță de coaje, se scot sâmburii, se înlocuesc cu câte ½ migdală sau nucă. Se prepară un aluat din 2 gălbenușe, 1 lingură zahăr, 1 pahar vin alb, 1 lingură untdelemn fin, făină și albușele bătute spumă.


Se moaie prunele în aluat, se prăjesc în untură, se scurg și se tăvălesc prin ciocolată rasă.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.


Sursa foto-text: Gastro.Art.ro 


Citește și:

GastroArt Chiftele de legume (rețetă interbelică) 

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 521

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 683

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 636

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 590

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 487

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 614

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 545

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 534

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 548

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 486

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 467

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 534

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 578

GastroArt Cartofi surpriză (rețetă interbelică)

02 Jul 2022 598

GastroArt Sdrențe de orez (rețetă interbelică)

01 Jul 2022 436