18 May, 2011 22:04
2275
Exista foarte multe retete de Hummus, respectiv pasta de naut insa ideea de la care trebuie sa porniti nu este ca trebuie sa respectati intocmai reteta culinara de la care porniti, ca doar nu e o prajitura sofisticata, ci sa ajustati reteta dupa gustul vostru.
De exemplu, in Hummusul traditional se foloseste Tahini, respectiv pasta de susan, care insa nu e pe gustul tuturor si pe care puteti sa o omiteti. De altfel reteta de Hummus pe care vi-o propun eu este fara Tahini, insa cu iaurt natural si un strop de pesto rosu, din rosii de Sicilia uscate la soare. Merita incercat, zic eu.
Ingrediente:
- 450 gr de naut fiert
- 2 catei de usturoi pisati
- 1-2 linguri zeama de lamaie
- sare, piper, chimen macinat (dupa gust)
- 2 linguri ulei de masline
- 4-5 lingri de iaurt (in functie de cat va place mai cremos)
- 1 lingura pesto rosu (optional)
Nautul trebuie lasat sa se umfle in apa rece peste noapte, apoi fiert pana cand boabele sunt moi insa isi pastreaza textura si forma. Nu le fierbeti mai mult de o ora.
Reteta preluata de pe http://gospodini.blogspot.com/2009/11/hummus-cu-iaurt.html
Ti-a placut articolul?
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: