Retetele zilei

Prajitura festiva

praji.jpgPrajitura ideala pentru un weekend innorat care te tine in casa.

Timp de preparare:

Mediu

Numar de portii:

24

Complexitate:

usor

Ingrediente principale:

faina, unt, zahar, nuci, lapte condensat, cirese

Ingrediente

500g faina
125g faina de porumb
2g sare
250g unt
100g zahar pudra
100g nuci, sfaramate
Crema
75g unt
45ml sirop alb
1 cutie lapte condensat
125g zahar pudra
100g cirese inghetate, bucati
Topping
200g ciocolata neagra

Mod de preparare

1. Amestecati faina, faina de porumb si sarea impreuna. Bateti untul pana devine pufos, apoi adaugati zahar gradual, batand constant.

2.Adaugati faina peste unt si framantati cu mana pana se formeaza un aluat.

3.Presati aluatul intr-o tava 29cm x 20cm. Presarati nucile peste aluat si presati-le in aluat cu o lingura. Intepati aluatul cu o furculita.

4.Coaceti la 180 grade C timp de 10 minute apoi micsorati temperatura la 160 grade C si mai coaceti timp de 15 minute.

5.Fierbeti ingredientele pentru crema, impreuna, timp de 5 minute. Amestecati constant pentru ca se pot arde repede. Indepartati de pe foc si adaugati ciresele.

6.Intindeti amestecul peste blat si lasati la racit. Topiti ciocolata neagra la cuptorul cu microunde. Turnati ciocolata peste stratul de crema. Marcati pe stratul de ciocolata forme patrate inainte de a se raci. Taiati si serviti.

Sursa: Bucatarescu.ro


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pulpă de curcan la cuptor în sos de iaurt (rețetă video)

05 Jun 2017 3193

Pulpa de curcan la cuptor, in sos de iaurt

06 Oct 2016 4365

Tarta cu ceapa

17 Oct 2011 1475

Batoane din nuci pecan

03 Oct 2011 1107

Borş de găină la ceaun

10 Jul 2011 1284

Supa crema de morcovi cu portocale

23 May 2011 1346

Tănără ameninţată de un individ dotat cu spray iritant lacrimogen şi o furculiţă

18 Apr 2011 683

Cancan Eva Kent desface numarul de la masina cu lingura si furculita

23 Jul 2009 618