Basescu a acordat primarului Gaju gradul de Cavaler

In cadrul unei festivitati solemne desfasurate la Palatul Parlamentului, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a acordat primarului comunei Cumpana, Mariana Gaju - Ordinul National clasa I Serviciul Credincios la Grad de Cavaler.

Distinctii au mai primit alti 20 de primari din tara. In cadrul dezbaterilor s-au mai analizat si problemele cu care se confrunta comunele din Romania, oportunitati privind accesarea fondurilor structurale si de coeziune, precum si de planificarea strategiilor locale de dezvoltare.Primarii din localitatile rurale au cerut in cadrul celei de-a zecea adunari generale a Asociatiei Comunelor din Romania (ACoR) revizuirea sistemului de salarizare a personalului din administratia publica locala. Ei au solicitat totodata reexamnizarea indemnizatiilor acordate primarilor si secunzilor din administratia publica locala. Presedintele ACoR, Emil Draghici, a declarat ca nivelul indemnizatiilor trebuie stabilit in functie de numarul locuitorilor dintr-o unitate administrativ-teritoriala si nu tinandu-se cont ca locatia este comuna, oras sau municipiu. Conducerea asociatiei a specificat ca sistemul actual de salarizare a fost creat in perioada regimului comunist si prevede ca un viceprimar de oras, categoria a treia, sa aiba un venit mai mare decat un primar al unei comune cu peste 15.000 de locuitori. Problema este ca orasele catalogate drept categoria a treia au mai putin de 2000 de locuitori.9 februarie, ziua alesului localPrim vicepresedintele ACoR, liderul filialei Constanta, Mariana Gaju, sustine ca Agenda Comunelor din Romania va contine problemele cu care se confrunta comunitatile rurale. In opinia sa, liderii partidelor politice si parlamentarii ar trebui sa includa in programele lor prevederile acestei agende, in cazul in care vor sa ajute comunitatile. Primarii au declarat ca doresc sa instituie data de 9 februarie drept ziua alesului local, marcand astfel primele alegeri locale de dupa Revolutia din decembrie 1989. Printre obiectivele asociatiei se numara si propunerea de ratificare prin lege a documentelor adoptate la nivel european cu impact deosebit pentru comune si alesii locali.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 654

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 552

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 715

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 968

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1287

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1564

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 970

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 762

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 607

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 815

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 683

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 587

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1005

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 614

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 741