Sondaje de opinie

Majoritatea participanţilor la sondaj cred că Aurelian Coliş ar trebui să fie desemnat „Poliţistul anului“ pentru modul în care a intervenit la accidentul de pe A4

O tragedie rutieră a avut loc pe data 3 august, în jurul orei 13.00, pe Autostrada A4. Un autoturism Ford, cu numere de înmatriculare de Braşov, a intrat în parapet, care a străpuns caroseria maşinii. În automobil se afla o familie alcătuită din trei persoane, doi soţi şi un copil. Femeii i-au fost retezate ambele picioare, iar bărbatul şi-a pierdut un picior. Ulterior, la spital, una dintre victime, o femeie, a decedat. Femeia decedată era mama copilului şi soţia bărbatului care a supravieţuit.
 
Primul ajuns la faţa locului a fost poliţistul Aurelian Coliş, din cadrul Serviciului Rutier Constanţa. Acesta a scos copilul din maşină şi l-a resuscitat. „Copilul se afla între banchetele autoturismului. Am procedat la extragerea copilului dintre banchete, l-am întins pe asfalt, i-am făcut resuscitare, pentru că nu avea aer. După, am luat o curea şi am improvizat un garou, deoarece pierdeau foarte mult sânge. Dacă nu improvizam aceste garouri, cred că îi pierdeam pe amândoi“, a povestit poliţistul Aurelian Coliş, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa. În timp ce a acordat primul ajutor, Aurelian Coliş s-a rănit serios la mâna stângă. Gestul poliţistului a strâns în mediul online mii de aprecieri şi tot atâtea mesaje de susţinere.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu întrebarea „Credeţi că Aurelian Coliş ar trebui să fie desemnat Poliţistul anului pentru modul în care a intervenit la accidentul de pe Autostrada A4?“.
 
La sondaj au participat 614 persoane. Dintre acestea, 86% cred ca poliţistul Aurelian Coliş ar trebui să fie desemnat „Poliţistul anului“ pentru modul în care a intervenit la accidentul de pe Autostrada A4, în timp ce 14% sunt împotrivă. 

„Pentru un poliţist adevărat, a ajuta semenii face parte din rutina serviciului“ 

Mai mult, cititorii ne-au împărtăşit şi părerea lor cu privire la subiectul sondajului. „Păi să fie, dar nu cred ca îi ţine de foame. Mai bine decât un titlu i-ar ţine de foame un salariu în plus“, crede Georgiana T. „Cu siguranţă, DA! Dar la noi nu se ştie niciodată ce primeşti pentru o faptă bună sau eroică! Deh!... Ca la noi!...“, susţine Gicu S. „În mod normal, DA, dar, de obicei, în sistemul nostru nu primeşti nimic“, a punctat Marin Ch.
 
„Nu, pentru un poliţist adevărat, a ajuta semenii face parte din rutina serviciului. Credeţi că e prima faptă de acest fel a lui sau a altor lucrători de poliţie care au intervenit în situaţii deosebite/grave, numai că nu au fost mediatizate?“, a scris Metin C.
 
„Ce poliţistul anului, dacă cu cinci minute mai devreme luase un permis de conducere pentru că spunea el că nu a acordat prioritate în sensul giratoriu de la autostradă?“, ne-a scris Valentin L.M. „Mai bine un premiu, acolo, 200-300 de lei, un premiu simbolic, zic eu“, menţionează Cristinel G. „Felicitări pentru fapta lui, să fie declarat poliţistul anului! Dacă a luat permisul cuiva, bravo lui, deoarece circulaţi haotic“, a subliniat Natalia S.
 
„Eu am o întrebare simplă. Câţi dintre voi aţi văzut un accident rutier? Presupun că mulţi? Dar câţi aţi intervenit până să vină salvarea, SMURD-ul sau pompierii? Câţi dintre voi v-aţi murdărit hăinuţele cu sângele victimelor unui accident?“, a comentat Mugurel. „Eu îl ştiu şi este un om deosebit!“, susţine Gigi B.
 
„Da, trebuie să fie pus într-o lumina bună, pentru că acest om merită tot respectul, dar, scuze, Poliţia Locală... no comment...“, a scris Mihail G. „Intervenţia la un accident rutier nu este chiar aşa simplă, în scurt timp trebuie să sintetizezi gravitatea accidentului şi a răniţilor, eşti pus în situaţia de a alege cui să acorzi primul ajutor în funcţie de răni şi de starea accidentaţilor“, a precizat Maverik M.

„Păcat că astfel de oameni întâlneşti foarte rar“

„Îţi trebuie un caracter puternic să poţi interveni în descarcerare sau scoaterea persoanelor din maşini implicate în accidente. Omul, lăsând haina de poliţie deoparte, putem spune că a reacţionat din instinct şi din voinţa de a salva, nu pentru titluri sau bani. Respect domnului, indiferent câte permise a luat sau critici ca-şi face treaba“, crede Marian A. „Mai bine să respectăm regulile de circulaţie, ca să nu le dăm motive de premiere sau poliţistul anului“, susţine Ciprian I.
 
„Chiar dacă nu este desemnat poliţistul anului, cu siguranţă este! Păcat că astfel de oameni întâlneşti foarte rar“, a comentat Adi A. „Da! Doar nu o să nominalizaţi vreun şoarece de birou, posesor de legitimaţie de poliţist, al cărui singur risc ar fi să răcească de la aerul condiţionat sau să îşi luxeze glezna când merge la sală în timpul orelor de serviciu...“, a subliniat Adi M.
 
„Eu zic să îl încadrăm în echipa supereroilor - Batman Spider Superman, dacă el este un erou, pe cei ce sunt pe plajă, pe munte şi îşi riscă vieţile cum sa îi numim?“, a precizat Adrian G. „Pe podium, următoarele două locuri trebuie să fie rezervate pentru poliţistul lui Boureanu! Clar!“, a declarat Dani P. „Într-adevăr, munca poliţistului constă în a ajuta oamenii, dar într-o situaţie de acest gen trebuie să dovedeşti foarte multă stăpânire de sine ca să reuşeşti să salvezi trei victime ale unui accident, trebuie să fii un super om... nu doar un om obişnuit, chiar şi poliţist, care se poate pierde în astfel de situaţii...“, a punctat Norel C.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Cosmin P

23 Aug, 2017 19:14

Politistul in cauza a actionat corect si rapid si da, ar merita un asemenea titlu dar fiind la fata locului accidentului pot spune ca pompierii smurd au cele mai mari merite pentru ca au intervenit foarte rapid si cu mult profesionalism avand in vedere circumstantele si pozitia victimelor din autoturism.

Articole asemanatoare

Accident rutier pe Autostrada A4 Ovidiu - Lazu. O mașină a intrat în parapetul de pe mijlocul drumului (galerie foto-video)

10 May 2018 2682

Accident. Un șofer a luat-o drept înainte la sensul giratoriu de la Agigea. Mașina s-a făcut praf (galerie foto)

01 May 2018 6941

Italia. Trei români au fost răniți în urma unui accident rutier pe autostradă

03 Mar 2018 785

Imagini de la eveniment. Accident rutier pe DN 3 Valu lui Traian - Constanța. Două mașini implicate. O persoană a fost rănită (galerie foto + video)

20 Feb 2018 5895

Imagini de la eveniment. Prima ninsoare din acest an face victime la Constanța. Accident rutier pe Autostrada A4. Un autoturism BMW seria 6 implicat (galerie foto)

13 Jan 2018 7528

Imagini de la eveniment Accident rutier pe Autostrada A2. O mașină a intrat într-un TIR (galerie foto+video)

20 Dec 2017 4340

Atenție șoferi. Traficul este foarte aglomerat pe DN3 de la ieșire de pe A4 către Constanța. Se circulă în coloană (galerie foto)

21 Nov 2017 1256

Imagini de la eveniment UPDATE. Grav accident rutier la ieșire din Lazu către Autostrada A4. O victimă este în stare foarte gravă. Intervine elicopterul SMURD (galerie foto+video)

21 Nov 2017 13822

Accident rutier între Valu lui Traian și Constanța. Poliția la fața locului

24 Oct 2017 1464

Hagi, Gică Popescu şi alte nume mari, în sprijinul antrenorului Imre Janko Tragedie la Constanţa! S-a demarat o campanie umanitară

04 Sep 2017 7152

Accident rutier grav pe Autostrada A4. Patru persoane au fost rănite. O șoferiță care nu avea permis de conducere a fugit de la fața locului

22 Aug 2017 4375

Apel pe Facebook pentru a ajuta familia implicată în tragicul accident de pe Autostrada A4

10 Aug 2017 904

Accident rutier la ieșire de pe Autostrada A4. Trei persoane au fost rănite. Un autoturism și un tir implicate în accident (galerie foto + video)

08 Aug 2017 6783

Vești bune după tragedia de pe Autostrada A4. Copilul a fost externat. Tatăl acestuia se simte mai bine (galerie foto)

08 Aug 2017 5115

Mii de mesaje pentru poliţistul erou al tragicului accident de pe A4 Aurelian Coliş, propus a fi desemnat „Poliţistul anului“ la Constanţa

05 Aug 2017 28180

UPDATE Care este starea victimelor din cumplitul accident de pe autostrada A4

04 Aug 2017 4337

Victimele accidentului de pe A4 sunt în stare foarte gravă. Adulții au picioarele amputate. Copilul este stabil

03 Aug 2017 7576

Poliţist-erou. Coliş Aurelian este poliţistul care a ajuns primul la cumplitul accident de pe autostrada A4 (galerie foto+video)

03 Aug 2017 144211

UPDATE Accident teribil pe autostrada A4. O persoană încarcerată. Intervine elicopterul SMURD (galerie foto+video)

03 Aug 2017 16793

Accident rutier grav la intersecția DN 39 cu A4. Un autoturism este răsturnat pe sensul giratoriu de la Lazu. Două victime. Imagini de la eveniment (galerie foto+video)

31 Jul 2017 12436

Accident rutier pe A4. Sunt implicate un camion și un autoturism (galerie foto+video)

27 Jul 2017 1762

Accident rutier pe Autostrada A4 în apropiere de sensul giratoriu de la Lazu. Două maşini au fost implicate (galerie foto+video)

04 Jul 2017 3085

Accident rutier între Constanţa şi Valu lui Traian. Două maşini au fost implicate (galerie foto)

24 Jun 2017 4739

UPDATE. Accident rutier grav la ieşire din Constanţa către Valu lui Traian. Cinci persoane au fost rănite (galerie foto+video)

04 Jun 2017 29741

Microbuz înmatriculat în România accident în Franța. Nouă răniți

28 Jan 2017 1148

Microbuz în care se aflau români, implicat într-un accident în nord-estul Austriei

15 Dec 2016 1102

Accident între intrarea în Lazu dinspre A4. Au fost mutate separatoarele de sens din loc (galerie foto)

13 Dec 2016 3647

Constanța. Accident rutier grav în această dimineață. Pieton decedat (galerie foto+video)

28 Nov 2016 13915

UPDATE Accident grav la ieșirea de pe A4, spre Agigea, la sensul giratoriu. Intervine SMURD (galerie foto+video)

02 Oct 2016 18623

Accident rutier la ieșirea de pe A4, aproape de Agigea (video)

08 Sep 2016 1802

Accident rutier pe Autostrada A4, în apropiere de Agigea

05 Sep 2016 2800

Un autoturism a intrat în parapeți pe A4 și s-a făcut praf! (galerie foto + video)

29 Jul 2016 1091

Accident grav pe A4. Trei persoane au fost rănite, din care una a fost transportată de urgență la spital (galerie foto+video)

10 Jul 2016 3828

UPDATE 5- Accident între un TIR și un autoturism, pe autostrada A4, aproape de Agigea. Trei victime sunt încarcerate (galerie foto)

18 Jun 2016 5499

Accident pe autostrada A4

17 Jun 2016 1962

UPDATE 3. Imagini cutremurătoare Accident la intrare pe autostrada A4, dinspre Valu lui Traian. Un stâlp a căzut peste un TIR (galerie foto+video)

02 Jun 2016 24812

Două mașini s-au ciocnit la ieșire din Ovidiu (galerie foto)

23 Apr 2016 1967

S-a răsturnat cu maşina la intersecţia dintre autostrada A4 cu DN 39

10 Nov 2015 1190

Accident la intersecţia dintre autostrada A4 cu DN 39

09 Nov 2015 1604

Accident grav pe autostrada A4

26 Oct 2015 1464

UPDATE. Accident rutier pe Autostrada A4

09 Oct 2015 1624

Un moment de neatenție era sã ducã la o tragedie Un autoturism s-a rãsturnat și a luat foc la Lazu

24 Jul 2015 994

Pe DN39, la Lazu Un autoturism s-a răsturnat şi a luat foc în această dimineaţă

23 Jul 2015 1451

Accident pe Autostrada Soarelui (galerie foto)

09 Jul 2015 1621

La un pas de moarte O şoferiţă s-a izbit cu maşina în apropierea sensului giratoriu de la Agigea

05 May 2015 893

UPDATE 1. Şoferiţa a ajuns la spital Accident rutier cu o victimă încarcerată în sensul giratoriu de la Agigea

04 May 2015 1279

A intrat în sensul giratoriu și s-a răsturnat cu mașina O femeie a murit pe loc în urma unui accident rutier din Ovidiu

01 May 2015 2135

UPDATE 2. O femeie se afla la volan. Aceasta a murit pe loc Mașină răsturnată în Ovidiu - intersecție cu A4

30 Apr 2015 2089

UPDATE. Accident rutier la ieşirea de pe Autostrada A4 în DN3, pe relaţia Constanţa-Valu lui Traian

03 Mar 2015 1844

Alerta la 112 aseară Iată cui aparţine autoturismul care a luat foc pe A4 şi care este legătura dintre el şi o celebră artistă internaţională

14 Jun 2014 1622