Sondaje de opinie

Militarii au răspuns sondajului ZIUA de Constanţa „Aceleaşi minciuni colorate. Vă mulţumesc, dragi parlamentari!“

La începutul săptămânii trecute, în contextul unei intervenţii televizate a ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, prin care anunţa că militarii vor beneficia de cea mai mare creştere salarială în perioada următoare, cotidianul ZIUA de Constanţa lansa sondajul de opinie cu întrebarea: „Credeţi că îşi va respecta Guvernul promisiunea privind majorarea salariilor militarilor care fac parte din Corpul SGP?“
 
La sondaj au participat aproape 1.400 de persoane, dintre care peste 84% au răspuns că nu au încredere în această promisiune, restul de 16% declarându-se încrezătoare în cele spuse de oficialul guvernamental.
 
Sondajul s-a încheiat pe 19 martie. La sondajul nostru au existat şi foarte, foarte multe comentarii. Dintre acestea, le-am selectat pe cele mai relevante.
 
Bărbuceanu Alexandru Oficial: „În MApN, pentru SGP nu se aplică HG 1/2017 privind minimul pe economie la care se aplică sporurile“.
Constantin Paraschiv: „Ne facem speranţe degeaba!“
Costel-Stelu Arseni: „Fireşte! O lupă din bazar, o coală A3 în loc de fluturaş... şi gata mărirea!“
Bogdan Damian: „Armata e formată din ofițeri, dacă nu știați. Restul nu există“.
Ciprian Dima: „Nu mai cred nimic, ce să mai, dacă o vor ţine tot aşa cu desconsiderarea noastră ca SGP, mulţi dintre noi vor părăsi armata pentru Ministerul de Interne“.
Adrian Bertia: „Din păcate, armata rămâne fără oameni, salarii mici, pretenţii mari, prostie multă, diferenţe foarte mari între toate categoriile de personal... la MAN de ce nu se pot transforma caporalii în subofiţeri, aşa cum s-au transformat la MAI? Ar fi mai simplu, ar exista numai subofiţeri şi ofiţeri“.
Andrei Florea: „Nu cred că vor mări, am 25 de ani vechime şi nu am văzut nimic clar nici în statutul SGP, nici salarial, aşa că trebuie lucrat la mai-marii noştri, de ei nu suntem susţinuţi şi ajutaţi“.
Vali Banut: „Am primit o mare glorie, ca de fiecare dată“.
Dan Barbu: „Aceleaşi minciuni colorate, vă mulţumesc, dragi parlamentari!“
Anda Tudor: „Nuuuu cred, decât pentru ei se luptă pentru mărire. Cei mici vor rămâne mici“.
Fidelio Mirel Cruciat: „Eu cred ca până la urmă or să fie obligaţi să o aplice corect, nu cerem nimic în plus, ci doar să o pună în aplicare corect!“
Valii Rusu: „Mărire pe naiba ... nu știu câți știți că SGP-ii iau un fel de ajutor la salar (indemnizație de la stat) pentru a ajunge la minimul pe economie. Statul dă un ajutor ca la cei fără loc de muncă sau cei cu handicap. Salariul sau solda, cum îi spune, pleacă“.
Mutu Marian: „Nu mai credem nimic până nu vedem concret. Până acum, aceşti mincinoşi de la guvern continuă să-şi bată joc de noi şi de poliţişti“.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pluguşorul Ligii Militarilor Profesionişti „Ia pocniți din bice măi/Cum e datina la noi/Să audă-ntreaga țară/Urătura militară!

30 Dec 2018 881

Ce salarii câștigă lunar militarii profesioniști din Armata Română. Discuții aprinse între militari după un reportaj TV

20 Dec 2018 4399

O nouă serie de viitori soldați și gradați profesionișt s-a alăturat Forțelor Navale Române (galerie foto)

18 Dec 2018 457

Militari de elită din Constanța. Caporal Tacciu Daniel, militar veteran, component al echipajului Fregatei F-222 „Regina Maria"

14 Dec 2018 656

Militari de elită din Constanța. Caporal Dănuț Mocanu, militar veteran din cadrul Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești" - Constanța (galerie foto)

14 Dec 2018 390

Militari de elită din Constanța. Sergent Pascale Roibu, încadrat la Grup Scafandru EOD Constanța (galerie foto)

12 Dec 2018 1130

Militari de elită din județul Constanța. Plutonier adjutant principal Manuel M. Vlăduț, subofițer de comandă al Batalionului 911 Infanterie ,,CENTAURI,,- Medgidia (galerie foto)

12 Dec 2018 2020

Militari de elită din județul Constanța. Caporal Giumali Metin, militar veteran în cadrul B 911 Infanterie "Centauri" - Medgidia (galerie foto)

12 Dec 2018 1825

Militari de elită din Constanța. Caporal Victor Poliacov, militar veteran din cadrul Divizionului 175 nave scafandri Constanța (galerie foto)

11 Dec 2018 735

Militari de elită din Constanța. Caporal Marcel Neagu, militar veteran din cadrul Batalionul 341 Infanterie Topraisar (galerie foto)

11 Dec 2018 1520

Militari de elită din Constanța. Cap. Iaszfalvi Florian Tiberiu, militar veteran din cadrul Divizionului 175 Nave Scafandri (galerie foto)

10 Dec 2018 1303

Militari de elită din Constanța. Caporal Florin Fânaru, unul dintre „veteranii” „Rechinilor Albi” din Batalionul 341 Infanterie Topraisar (galerie foto)

10 Dec 2018 1860

Vești bune pentru militari. Proiect de act normativ pentru modificarea legii privind statutul soldaților și gradaților profesioniști. Ce prevede proiectul (document)

09 Nov 2018 3415

Interviu online cu Dan Albu, președintele Ligii Militarilor Profesioniști „Legislația privind Corpul SGP s-a îmbunătățit. Am obținut drepturi la care doar visam“

22 Sep 2018 9178

Liga Militarilor Profesioniști la ceas aniversar. Au trecut 8 ani de la înființarea LMP. Ce obiective au fost atinse

16 Sep 2018 945