Sondaj de Opinie 60% dintre respondenți sunt convinși că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța nu se va rezolva curând

Unsplash
  • 24% dinbtre respondenți speră să se elimine înscrierea în învățământul primar pe baza vizei de flotant.
În acest an școlar elevii de la clasele pregătitoare din cadrul a trei școli din municipiul Constanța au avut parte de o surpriză neplăcută. Din cauza numărului foarte mare de cereri de înscriere în clasa pregătitoare s-a luat decizia relocării mai multor clase în alte unități de învățământ.
Astfel, elevi de la Școala 24 au fost relocați în spații puse la dispoziție la Școala nr.11, elevi de la școala 29 la Școala nr. 14 din Palazu Mare și elvi de la școala 39 în spații puse la dispoziție la Școala nr. 31.
Problema a apărut deoarece în afara copiiilor care locuiesc în vecinătatea unității de învățământ au apărut zeci de copii ai căror părinți și-au făcut vize de flotant pentru a reuși înscrierea micuților la școli „bune“.
Supraaglomerarea din școli a intrat și în atenția prefectului Județului Constanța, Silviu Coșa care a menționat în cadrul unui interviu la ZIUA Live că pregăește un plan legislativ pentru aceste domicilii scriptice, deoarece legislația trebuie modificată.

„Avem supraglomerarea din școli din cauza acelor părinți care își declară rezidența în alte zone pentru o școală mai bună.
Avem școli cu copii cu 2/3 cu rezidență și 1/3 domiciliu stabil. Pentru greșelile unor părinți nu are rost să chinuim copiii în timpul acestui an școlar. Însă, căutăm o soluție, pregătim un plan legislativ pentru aceste domicilii scriptice, legislația trebuie modificată. Sunt copii care vor să meargă la școala din cartier și nu pot din cauza celor cu viză de flotant“ – a precizat prefectul Silviu Coșa.

 
În acest context, ZIUA de Constanța a lansat un sondaj de opinie cu întrebarea „Credeți că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța va fi rezolvată curând?“.

60% dintre respondenți sunt convinși că problema nu se va rezolva curând, în timp ce 24% speră să se elimine înscrierea în învățământul primar pe baza vizei de flotant.

13% speră să se găsească o soluție, în schimb 3% spun că nu îi interesează problema.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și: 

Sondaj de opinieCredeți că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța va fi rezolvată curând?
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj INSCOP Intenţie vot alegeri locale

25 Apr 2024 681

Sondaj de opinie 75% dintre respondenți vor face Paștele acasă

21 Apr 2024 382

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de legea care prevede închiderea sălilor de jocuri de noroc în localitățile cu sub 15.000 de locuitori?

21 Apr 2024 914

Sondaj de opinie Unde veți petrece sărbătorile Pascale anul acesta?

14 Apr 2024 576

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot? Da, au răspuns 72 % dintre participanți

14 Apr 2024 664

Sondaj de opinie Mulțumiți de arondările școlare? Nu, spun 67% dintre respondenți

07 Apr 2024 494

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot?

07 Apr 2024 981

Sondaje de opinie 60% dintre participanții la sondaj nu sunt de acord ca Primăria și Consiliul Local Constanța să mai acorde cu titlu gratuit terenuri bisericilor din municipiu

31 Mar 2024 678

Sunteți mulțumiți de arondările școlare stabilite pentru înscrierea în învățământul primar anul acesta?

31 Mar 2024 611

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților, de acord cu înființarea unui pasaj rutier, la intersecția bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu. Constănțean - „Ar fi bun un nou șantier rutier!“

24 Mar 2024 774

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu înființarea unui pasaj rutier denivelat la intersecția bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța?

17 Mar 2024 971

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de cum arată pistele pentru biciclete din Constanța? „Doamne ferește, care piste??“, spun constănțenii în online

17 Mar 2024 745

Sondaj de Opinie 70% dintre respondenți susțin că nu va fi decongestionat traficul în Tomis Nord prin instituirea de sens unic pe străzile Adamclisi și Suceava

10 Mar 2024 795

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de cum arată pistele pentru biciclete din Constanța?

10 Mar 2024 948

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților consideră că luna martie este numită „luna femeii” deoarece se sărbătorește Ziua Internațională a Femeii

03 Mar 2024 656