Sondaj de opinie Credeți că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța va fi rezolvată curând?

 Foto: facebook/MDLPA
  • Din cauza numărului foarte mare de cereri de înscriere în clasa pregătitoare s-a luat decizia relocării mai multor clase în alte unități de învățământ.
 
În acest an școlar elevii de la clasele pregătitoare din cadrul a trei școli din municipiul Constanța au avut parte de o surpriză neplăcută. Din cauza numărului foarte mare de cereri de înscriere în clasa pregătitoare s-a luat decizia relocării mai multor clase în alte unități de învățământ.

Astfel, elevi de la Școala 24 au fost relocați în spații puse la dispoziție la Școala nr.11, elevi de la școala 29 la Școala nr. 14 din Palazu Mare și elvi de la școala 39 în spații puse la dispoziție la Școala nr. 31.

Problema a apărut deoarece în afara copiiilor care locuiesc în vecinătatea unității de învățământ au apărut zeci de copii ai căror părinți și-au făcut vize de flotant pentru a reuși înscrierea micuților la școli „bune“.

Supraaglomerarea din școli a intrat și în atenția prefectului Județului Constanța, Silviu Coșa care a menționat în cadrul unui interviu la ZIUA Live că pregăește un plan legislativ pentru aceste domicilii scriptice, deoarece legislația trebuie modificată.

„Avem supraglomerarea din școli din cauza acelor părinți care își declară rezidența în alte zone pentru o școală mai bună.
Avem școli cu copii cu 2/3 cu rezidență și 1/3 domiciliu stabil. Pentru greșelile unor părinți nu are rost să chinuim copiii în timpul acestui an școlar. Însă, căutăm o soluție, pregătim un plan legislativ pentru aceste domicilii scriptice, legislația trebuie modificată. Sunt copii care vor să meargă la școala din cartier și nu pot din cauza celor cu viză de flotant“ – a precizat prefectul Silviu Coșa.

 
În acest context, ZIUA de Constanța lansează un sondaj de opinie cu următoarea întrebare:Totodată, așteptăm răspunsurile și comentariile dumneavoastră inclusiv pe pagina noastră de Facebook ZIUA de Constanța, cu respectarea unui limbaj decent și a temei propuse.

PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.Citește și: 

Editorial!Scandalul elevilor de clasa pregătitoare relocați de la trei școli din Constanța. Ce au câștigat părinții cu vize de flotant?

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților consideră că luna martie este numită „luna femeii” deoarece se sărbătorește Ziua Internațională a Femeii

03 Mar 2024 301

Sondaj de opinie Considerați că noile modificări în traficul rutier din Tomis Nord vor decongestiona traficul în zonă?

03 Mar 2024 665

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 692

Sondaj de opinie Care este motivul principal pentru care luna martie este numită „luna femeii”?

25 Feb 2024 561

Sondaje Avangarde Cum ar vota românii dacă europarlamentarele ar avea loc duminica viitoare?

21 Feb 2024 592

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 765

Sondaj de opinie Cine credeți că va fi golgeterul Farul Constanța în sezonul 2023/2024 al Superligii?

11 Feb 2024 708

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu schimbarea denumirii bulevardului Madrid din Constanța

11 Feb 2024 731

Sondaj de opinie Ce denumire ar trebui să poarte bulevardul Madrid?

04 Feb 2024 774

Sondaj de opinie Mai mult de jumătate din respondenți consideră sigur transportul în comun în municipiul Constanța

04 Feb 2024 599

65 % dintre participanții la sondajul ZIUA de Constanța consideră îndreptățit protestul fermierilor și transportatorilor

28 Jan 2024 561

Sondaj de opinie Considerați sigur transportul public în Constanța?

28 Jan 2024 1120

Sondaje de opinie Peste 70% dintre participanții la sondaj nu cred că România va adera la Schengen și pe cale terestră în 2024!

21 Jan 2024 868

Sondaj de opinie Considerați îndreptățit protestul fermierilor și transportatorilor?

21 Jan 2024 729

Sondaj de opinie De acord cu reintroducerea stagiului militar obligatoriu în România? „DA“, spun 70% dintre participanți

14 Jan 2024 839