Sondaj de Opinie 63% dintre respondenți sunt de părere că se putea găsi mai rapid o soluție la revendicările cadrelor didactice

 Foto: Facebook/MDLPA
  • 16% sunt de părere că măsurile sunt acceptabile, având în vedere că nu mai era suficient timp pentru a fi susținute probele
 
În ședința de Guvern din data de 11 iunie a fost aprobată ordonanța de urgență prin care sunt echivalate probele de competențe de la bacalaureat cu medii din liceu, iar proba practică din cadrul examenului de titularizare va fi eliminată. De asemenea în același document se menționează că a fost anulată evaluarea elevilor de clasa a VI-a.

În acest context, ZIUA de Constanța a lansat sondajul cu întrebarea: Cum vi se par modificările de ultimă oră aprobate de Guvern care vizează examenele de Bacalaureat și Titularizare în învățământ?

63% dintre respondenți sunt de părere că se putea găsi mai rapid o soluție la revendicările cadrelor didactice pentru a se evita astfel de măsuri. 16% sunt de părere că măsurile sunt acceptabile, având în vedere că nu mai era suficient timp pentru a fi susținute probele. 13 % dintre cei care au participat la sondaj sunt de părere că măsurile sunt discriminatorii, având în vedere că la titularizare unii profesori au susținut deja inspecția la sală. 8% dintre respondenți au menționat că măsurile adoptate sujnt necesare în contextul grevei din învățământ.


În contextul protestului personalului din învățământul preuniversitar, proiectul de act normativ prevede următoarele:

La examenul național de bacalaureat, pentru anul şcolar 2022 - 2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

În anul școlar 2022 - 2023, evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă și comunicare, matematică și științe, la finalul clasei a VI-a, nu se  organizează.

Concursul pentru angajarea personalului didactic de predare (titularizare) în învățământul preuniversitar, în sesiunea 2023, constă într-o probă scrisă pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educaţiei.

Citește și: 

Sondaj de OpinieCum vi se par modificările de ultimă oră aprobate de Guvern care vizează examenele de Bacalaureat și Titularizare în învățământ?
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj INSCOP Geoană conduce în clasamentul încrederii în personalități publice, urmat de Kovesi și primarul Clujului

05 Dec 2023 550

Sondaj INSCOP Estimare participare vot alegeri parlamentare

04 Dec 2023 585

Sondaj de opinie Cum îți vei petrece sărbătorile de iarnă din acest an? Iată ce au ales respondenții

03 Dec 2023 421

Sondaj de opinie Vă place cum arată Târgul de Crăciun de la Constanța, din parcul Teatrului Oleg Danovski?

03 Dec 2023 1107

Sondaj INSCOP Peste 90% dintre persoanele chestionate au declarat că se simt mândri că sunt români!

01 Dec 2023 553

Sondaj de opinie Unde veți petrece minivacanța de Sfântul Andrei și 1 decembrie? Iată răspunsurile

26 Nov 2023 532

Sondaj de opinie Cum îți vei petrece sărbătorile de iarnă din acest an?

26 Nov 2023 497

Sondaj de opinie Unde veți petrece minivacanța de Sfântul Andrei și 1 decembrie?

19 Nov 2023 762

Sondaj de opinie! Constanța are bănci smart! – „Niște semafoare smart nu avem, dar bănci, da“

19 Nov 2023 726

Sondaje de opinie Constănțenii nu par impresionați de ieftinirea gigacaloriei! 76% spun un NU hotărât sistemului centralizat de termoficare

12 Nov 2023 806

Sondaj de opinie Considerați oportună montarea băncilor smart în municipiul Constanța?

12 Nov 2023 2535

PSD, PNL și AUR sunt într-un ușor regres al intenției de vot comparativ cu luna precedentă

06 Nov 2023 621

Sondaj de opinie 70% dintre respondenți nu sunt mulțumiți de cum arată Constanța după lucrări. „Chiar nu vedeți cu ochii voștri dezastrul“

05 Nov 2023 964

Sondaj de opinie 72% dintre respondenți cred că CSM Constanța se va califica din grupa H a EHF European League

29 Oct 2023 806

Sondaj nou Sunteți mulțumiți de modul în care începe să arate Constanța, în urma finalizării unora dintre șantierele din oraș?

29 Oct 2023 1435