Sondaj de Opinie Cum vi se par modificările de ultimă oră aprobate de Guvern care vizează examenele de Bacalaureat și Titularizare în învățământ?

Foto: facebook/MDLPA
  • A fost aprobată ordonanța de urgență prin care sunt echivalate probele de competențe de la bacalaureat cu medii din liceu, iar proba practică din cadrul examenului de titularizare va fi eliminată
În ședința de Guvern din data de 11 iunie a fost aprobată ordonanța de urgență prin care sunt echivalate probele de competențe de la bacalaureat cu medii din liceu, iar proba practică din cadrul examenului de titularizare va fi eliminată. De asemenea în același document se menționează că a fost anulată evaluarea elevilor de clasa a VI-a.

„Pentru a proteja interesele legitime ale elevilor, Ministerul Educației a inițiat proiectul de ordonanță de urgență pentru instituirea unor măsuri privind buna funcționare a sistemului de învățământ în anul școlar 2022 - 2023, în ceea ce privește organizarea examenului național de bacalaureat, a evaluării elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă și comunicare, matematică și științe, la finalul clasei a VI-a și a concursului național de ocupare a posturilor didactice de predare din învățământul preuniversitar“ - au precizat reprezentanții Ministerului Educației.

În contextul protestului personalului din învățământul preuniversitar, proiectul de act normativ prevede următoarele:
  • La examenul național de bacalaureat, pentru anul şcolar 2022 - 2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
  • În anul școlar 2022 - 2023, evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă și comunicare, matematică și științe, la finalul clasei a VI-a, nu se  organizează.
  • Concursul pentru angajarea personalului didactic de predare (titularizare) în învățământul preuniversitar, în sesiunea 2023, constă într-o probă scrisă pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educaţiei.
În acest context, ZIUA de Constanța lansează sondajul cu întrebarea:Totodată, așteptăm răspunsurile și comentariile dumneavoastră inclusiv pe pagina noastră de Facebook ZIUA de Constanța, cu respectarea unui limbaj decent și a temei propuse.
 

Citește și:
Oficial!
Probele de evaluare a competenţelor de la bacalaureat 2023, echivalate cu mediile din liceu. Când vor avea loc probele scrise de la Bacalaureat și Evaluarea Națională (VIDEO)


 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Credeți că echipa națională a României va depăși grupa la Euro 2024?

09 Jun 2024 748

Sondaj de opinie Majoritatea constănțenilor, mulțumiți de noua înfățișare a parcului de la Gară din Constanța - „Una peste alta nu arată rău, dar mai este loc de mai bine!“

09 Jun 2024 864

Cum au ales respondenții să petreacă 1 Iunie împreună cu copiii? Rezultatele sondajului

02 Jun 2024 365

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de noua înfățișare a parcului de la Gară din Constanța, inaugurat de ziua copilului?

02 Jun 2024 1409

Sondaj de opinie Cum vei petrece 1 Iunie împreună cu copilul tău?

26 May 2024 527

Sondaj de opinie Mulțumiți de organizarea Zilelor Constanței? Răspunsul participanților la sondaj

26 May 2024 715

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de cum au fost organizate Zilele Constanței?

19 May 2024 541

Sondaj de opinie 76% dintre respondenți cred că votul tinerilor este crucial

19 May 2024 498

Sondaj de opinie Ce părere aveți despre importanța votului tinerilor?

12 May 2024 555

Sondaj de Opinie Care sunt preferințele cetățenilor din Cernavodă pentru funcția de primar al orașului

12 May 2024 1246

Sondaj de opinie Bariere în Mamaia, ca în Veneția? „Foarte frumoasă comparație între Mamaia și Veneția. Poate doar când plouă. «Pregătiț gondolili!»“

06 May 2024 1075

Sondaj de opinie Cine credeți că are cele mai mari șanse să ajungă primar al orașului Cernavodă ?

05 May 2024 5314

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu reintroducerea celebrelor bariere în Stațiunea Mamaia?

28 Apr 2024 2082

Sondaj de opinie 72% dintre respondenți sunt mulțumiți de legea care prevede închiderea sălilor de jocuri de noroc în localitățile cu sub 15.000 de locuitori

28 Apr 2024 701