Sondaj de Opinie Cum vi se par modificările de ultimă oră aprobate de Guvern care vizează examenele de Bacalaureat și Titularizare în învățământ?

Foto: facebook/MDLPA
  • A fost aprobată ordonanța de urgență prin care sunt echivalate probele de competențe de la bacalaureat cu medii din liceu, iar proba practică din cadrul examenului de titularizare va fi eliminată
În ședința de Guvern din data de 11 iunie a fost aprobată ordonanța de urgență prin care sunt echivalate probele de competențe de la bacalaureat cu medii din liceu, iar proba practică din cadrul examenului de titularizare va fi eliminată. De asemenea în același document se menționează că a fost anulată evaluarea elevilor de clasa a VI-a.

„Pentru a proteja interesele legitime ale elevilor, Ministerul Educației a inițiat proiectul de ordonanță de urgență pentru instituirea unor măsuri privind buna funcționare a sistemului de învățământ în anul școlar 2022 - 2023, în ceea ce privește organizarea examenului național de bacalaureat, a evaluării elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă și comunicare, matematică și științe, la finalul clasei a VI-a și a concursului național de ocupare a posturilor didactice de predare din învățământul preuniversitar“ - au precizat reprezentanții Ministerului Educației.

În contextul protestului personalului din învățământul preuniversitar, proiectul de act normativ prevede următoarele:
  • La examenul național de bacalaureat, pentru anul şcolar 2022 - 2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
  • În anul școlar 2022 - 2023, evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă și comunicare, matematică și științe, la finalul clasei a VI-a, nu se  organizează.
  • Concursul pentru angajarea personalului didactic de predare (titularizare) în învățământul preuniversitar, în sesiunea 2023, constă într-o probă scrisă pe baza programelor specifice aprobate de Ministerul Educaţiei.
În acest context, ZIUA de Constanța lansează sondajul cu întrebarea:Totodată, așteptăm răspunsurile și comentariile dumneavoastră inclusiv pe pagina noastră de Facebook ZIUA de Constanța, cu respectarea unui limbaj decent și a temei propuse.
 

Citește și:
Oficial!
Probele de evaluare a competenţelor de la bacalaureat 2023, echivalate cu mediile din liceu. Când vor avea loc probele scrise de la Bacalaureat și Evaluarea Națională (VIDEO)


 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj INSCOP Peste 90% dintre persoanele chestionate au declarat că se simt mândri că sunt români!

01 Dec 2023 517

Sondaj de opinie Unde veți petrece minivacanța de Sfântul Andrei și 1 decembrie? Iată răspunsurile

26 Nov 2023 500

Sondaj de opinie Cum îți vei petrece sărbătorile de iarnă din acest an?

26 Nov 2023 460

Sondaj de opinie Unde veți petrece minivacanța de Sfântul Andrei și 1 decembrie?

19 Nov 2023 740

Sondaj de opinie! Constanța are bănci smart! – „Niște semafoare smart nu avem, dar bănci, da“

19 Nov 2023 708

Sondaje de opinie Constănțenii nu par impresionați de ieftinirea gigacaloriei! 76% spun un NU hotărât sistemului centralizat de termoficare

12 Nov 2023 799

Sondaj de opinie Considerați oportună montarea băncilor smart în municipiul Constanța?

12 Nov 2023 2494

PSD, PNL și AUR sunt într-un ușor regres al intenției de vot comparativ cu luna precedentă

06 Nov 2023 610

Sondaj de opinie 70% dintre respondenți nu sunt mulțumiți de cum arată Constanța după lucrări. „Chiar nu vedeți cu ochii voștri dezastrul“

05 Nov 2023 944

Sondaj de opinie 72% dintre respondenți cred că CSM Constanța se va califica din grupa H a EHF European League

29 Oct 2023 796

Sondaj nou Sunteți mulțumiți de modul în care începe să arate Constanța, în urma finalizării unora dintre șantierele din oraș?

29 Oct 2023 1420

Sondaj de Opinie 60% dintre respondenți sunt convinși că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța nu se va rezolva curând

22 Oct 2023 554

Sondaj de opinie Credeți că CSM Constanța va fi una dintre cele două echipe calificate din grupa H a EHF European League?

22 Oct 2023 1052

Sondaj de opinie Peste 60% dintre respondenți vor face sărbătorile de iarnă acasă, în familie

15 Oct 2023 680

Sondaj de opinie Credeți că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța va fi rezolvată curând?

15 Oct 2023 726