Sondaje de opinie

Sondaj de opinie ZIUA de Constanța 70% dintre respondenți nu și-ar petrece concediul de anul acesta, cu copiii, într-o unitate de cazare ce a fost centru de carantină


O parte dintre români se arată mai degrabă sceptici cu privire la eventualitatea de a-şi petrece concediul cu copiii, anul acesta, într-una din unităţile de cazare de pe litoral ce au servit drept centre de carantină pentru românii sosiţi din afară, pe perioada epidemiei de Coronavirus. Cel puţin, aceasta este concluzia principală ce se desprinde în urma sondajului de opinie lansat pe această temă de către ZIUA de Constanţa.
Mai exact, din cele 562 de persoane ce răspunseseră până ieri la sondaj, doar 30% afirmaseră că şi-ar petrece concediul de anul acesta, cu copiii, pe litoralul românesc, cazați într-o unitate ce a servit drept centru de carantină în perioada epidemiei. Restul respondenţilor, însemnând circa două treimi din aceştia, au răspuns „Nu“ la această întrebare.
Astfel, la momentul de faţă, asigurările date de autorităţi potrivit cărora virusul nu rezistă pe diferite suprafețe mai mult de câteva zile, dar şi acțiunile de dezinfectare constantă a acestor unităţi de cazare, precum şi celelalte măsuri de siguranţă anunţate nu sunt de natură să îi convingă pe o parte din românii ce au răspuns sondajului să opteze pentru astfel de unităţi de cazare în concediul cu copiii de anul acesta.


 

Scenarii mai sumbre prezintă sezonul ca ratat total

Amintim că mii de persoane venite din zonele roșii de epidemie de Coronavirus din Europa au fost repatriate începând cu luna martie și introduse de autorități în carantină sau izolare în unități de cazare turistică de pe litoralul românesc.
Hoteluri de renume din Mamaia și unități din Techirghiol au găzduit și găzduiesc încă persoane sosite din zonele roșii precum Italia sau altele și pe care, din păcate, virusul nu i-a iertat: o parte din aceste persoane au fost, la rândul lor, diagnosticate cu COVID-19.
Cu o stare de urgență în vigoare în România încă de la jumătatea lunii martie, cu o medie de cazuri diagnosticate cu COVID-19 de câteva sute pe zi, cu o rată a deceselor aflată, din nefericire, într-un trend ascendent, specialiștii din domeniu se tem că turismul pe litoralul românesc este compromis pentru anul în curs. Scenarii mai sumbre îl prezintă ca fiind ratat total.
Pe de altă parte, sute de îndemnuri primite pe rețelele de socializare virtuală ne îndeamnă ca, la finalul epidemiei, să ieșim din case și să sprijinim, fiecare cum putem, produsele și serviciile autohtone: să mergem în concedii în România, să cumpărăm bunuri ale producătorilor români, să solicităm servicii ale business-urilor autohtone.
În contextul în care, din cele peste 550 de persoane ce au răspuns sondajului ZIUA de Constanța, numai 30 la sută au răspuns "Da" la întrebarea dacă s-ar caza într-un fost centru de carantinare, rămâne de văzut care va fi situaţia efectivă la momentul la care se vor ridica restricţiile de circulație în ţară şi românii vor putea pleca în concediu.


Citeşte şi:

Sondaj de opinie ZIUA de Constanța:
Ați merge anul acesta în concediu, cu copiii, într-o structură turistică de pe litoral în care au fost carantinați sau izolați români repatriați?


Prefectul Constanței, George Niculescu:
„202 de persoane aflate în carantină în centrul din Mamaia au plecat astăzi spre casă”


12 români carantinați la Sanatoriul Balnear din Techirghiol, depistați pozitiv cu coronavirus
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Foști fotbaliști la FC Viitorul și Săgeata Năvodari, incluși în echipa jucătorilor de top, dar fără titlu în Liga 1, în ultimii zece ani

29 May 2020 1932

Sondaj de opinie Constănțenii nu văd utilitatea pistelor de biciclete, amenajate pe trotuare pe bulevardele Tomis și Mamaia

25 May 2020 288

Sondaj de opinie Credeți că, dacă ar fi participat în turneul play-off al Ligii a 2-a, FC Farul s-ar fi clasat cel puțin pe loc de baraj?

25 May 2020 2041

Întrebări pentru fani Ce buton ai apăsa pentru a evita un lucru petrecut în ultimul sezon la HC Dobrogea Sud Constanța?

22 May 2020 1408

Ianis Hagi l-a învins pe Juan Angel Albin în sondajul Ligii Profesioniste de Fotbal

21 May 2020 1489

Sondaj de opinie Ce au făcut constănţenii pe 15 mai, când au fost ridicate o parte din restricțiile impuse de ordonanţele militare

18 May 2020 441

Sondaj de opinie Cât sunt de practice pistele de biciclete, amenajate pe bulevardele Tomis și Mamaia?

18 May 2020 2519

Sondaj de opinie Respondenții consideră că relaxarea măsurilor o să crească numărul infectărilor cu noul coronavirus

11 May 2020 382

Sondaj de opinie Ce veţi face în prima zi după ridicarea restricţiilor impuse de ordonanțele militare? (galerie foto)

11 May 2020 1874

Fanii au ales cei mai buni fotbaliști care au îmbrăcat tricoul FC Viitorul în ultimii patru ani (galerie foto)

05 May 2020 2454

Sondaj de opinie! Majoritatea respondenților nu sunt de acord ca școlile, grădinițele și creșele să fie deschise începând cu data de 15 mai

04 May 2020 1257

Sondaj de opinie Considerați că va exista un risc mai mare de infectare odată cu ridicarea restricțiilor?

04 May 2020 2900

Sondaj de opinie ZIUA de Constanța 72% dintre respondenți consideră că „înghețarea” anului școlar nu este o soluție viabilă

27 Apr 2020 535

Sondaj de opinie Credeți că este oportun ca școlile, grădinițele și creșele să fie deschise începând cu data de 15 mai?

27 Apr 2020 4047

Cătălin Căbuz, desemnat cel mai bun portar al FC Viitorul din ultimii patru ani

23 Apr 2020 2188