11 aeronave, două drone şi peste 1.350 de oameni îl caută pe pilotul dispărut

 
Operaţiunile de căutare a planorului dispărut de cinci zile au fost extinse, astăzi. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) spun că acţiunile de căutare a pilotului Mircea Crăciun au loc acum atât în judeţele Braşov, Prahova, Buzău, Argeş, Dâmboviţa şi Sibiu, cât şi în Harghita, Covasna şi Bacău.
Printre traseele de căutare stabilite pentru astăzi a fost inclusă şi zona Poiana Ţapului, Valea Sipa, unde, duminică seara, a fost primită informaţia din partea unor voluntari că ar fi fost observate posibile resturi care ar putea aparţine planorului căutat. Primele căutări în zona respectivă s-au efectuat până duminică noapte, fiind reluate astăzi.
MAI a arătat că în această acțiune de amploare sunt implicați 1.350 de pompieri, jandarmi, salvamontişti, poliţişti, militari, pădurari şi voluntari ai serviciilor pentru situaţii de urgenţă care participă la căutări, cu 218 vehicule, şenilate şi autospeciale de teren.
De asemenea, Mircea Crăciun este căutat și cu 11 aeronave, dintre care şapte elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale şi patru avioane ale Aeroclubului României, dar și cu două drone care vor fi ridicate în zîne greu accesibile. Pe de altă parte, o echipă de poliţişti din Vama Buzăului a stat de vorbă cu nişte ciobani care au dat nişte indicaţii despre ce au văzut şi prin urmare se fac verificări şi în acea zonă.
Mircea Crăciun, care a dispărut cu planorul în 6 august, după ce şi-a luat zborul din Masivul Postăvarul, este considerat cel mai bun pilot de planor de distanţă din România, el pregătindu-se pentru a atinge un record mondial de 1.000 de kilometri în zbor liber.
Ministerul Transporturilor investighează motivele pentru care dispariţia planorului a fost anunţată cu întârziere, aparatul de zbor decolând joi la amiază de la Ghimbav, iar autorităţile au fost anunţate după nouă ore că nu a revenit la bază.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La cererea familiei Căutările pilotului dispărut au fost reluate

04 Sep 2015 918

Nu şi-a pierdut speranţa Fiul planoristului dispărut îşi caută tatăl în continuare

12 Aug 2015 1279

Societatea Europeană pentru Justiţie cere demisia lui Raed Arafat

12 Aug 2015 1707

Pilotul dispărut va fi căutat şi astăzi

12 Aug 2015 1007

Continuă căutările pilotului dispărut şi astăzi!

11 Aug 2015 1044

Arafat, despre căutările pilotului dispărut „Am cerut reverificarea zonei Postăvarului”

10 Aug 2015 1086

Desfăşurare de forţe Pilotul planorului dispărut acum trei zile va fi căutat şi astăzi

09 Aug 2015 1406

MAI Căutările pilotului planorului dispărut continuă

08 Aug 2015 1101

Alertă la Braşov Planor dispărut în zona Postăvarul

07 Aug 2015 2161